Kur var atrast beznosacījuma mīlestību

20. nov 2009. 13:38

Es domāju par tādu , ka tevi mīl tādu kāds esi, nevis mīl tevi tad ,kad esi izpildījis kaut kādus nosacījumus.Vai mēs cilvēki varam mīlēt ar beznosacījuma mīlestību.Vai es kā cilvēks, kurš nekad nav saņēmis šādu mīlestību esmu spējīgs , kādu tā mīlēt.Laikam jau nē.Jo tikko man kāds uzkāps uz kājas es ar abām lekšu pretī, bet vai tad tā ir mīlestība, tā ir atriebība , kas vērsta uz manu egoismu.Mēs laikam cilvēki neko uz tādu neesam spējīgi.Mēs esam egoisti, kas domājam tikai par sevi.Un es tajā starpā.Bet kā gribētos mīlēt ar beznosacījuma mīlestību.

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (12)

iim e. 15. nov 2010. 15:22

MĪLESTĪBA  un NOSACĪJUMI???
Vai pašam neliekas, ka jautājums ir dīvaini formulēts ja pats tik daudz Bībeli citē???
Varbūt vienkārši velk uz pretstatiem???

sandra s. 21. dec 2009. 14:42

Mana draudzene iegādājās suni ar piebildi - "Man pietiek,  beidzot gribu beznosacījumu mīlestību!" ...arī variants...

Nav N. 27. nov 2009. 10:43

Īsta mīlestība ir beznosacījuma. Ja mēs kādu patiešām mīlam, tad mīlēsim arī tad, ja tas kāds būs izdarījis kaut ko mums npieņemamu. Jā, iespējams, mēs būsim dusmīgi, aizkaitināti, bet tomēr mīlēsim un, ja šim cilvēkam būs vajadzīga palīdzība, mēs palīdzēsim, lai arī ko viņš būtu izdarījis. Ir grūti nemīlēt, ja mīlam. Nav grūti atrast iemeslu, lai nemīlētu, ja tā nav mīlestība, bet tikai aizraušanās.

Dzintars P. 20. nov 2009. 16:52

Mīlestība no tukša gaisa nerodas!
Jā par Dieva mīlestību kā saka jā tur ir beznosacījuma!

Dzēsts profils 20. nov 2009. 15:57

Es zinu, ka Dievs mūs mīl tādus kādi mēs esam, vienalga vai tu esi kaut ko izpildījis, vai izdarījis, vai nē. Viņš mūs mīl, kā mīl, patiess tēvs savus bērnus. Es nezinu vai tev ir bērni, bet iedomājies ja tev būtu, piemēram: tu ļoti mīli savu bērnu, un viņš izdara kādas blēņas, tu viņu vai nu pamācīsi, vai norāsi, vai iepērsi, kā nu kurš, bet tāpēc jau tu viņu neizmetīsi ārā uz ielas lai viņš tinās prom. Ja tu viņu patiesi mīlēsi, tad tu viņu mīlēsi līdz pēdējam mēģinot skaidrot, mācīt dažādos veidos, citreiz aizejot līdz pat pērienam, ja savādāk nevar izmācīt. Dievs mūs radīja pēc Sava tēla un līdzības, protams arī attiecības tāpat! Ja daudzi cilvēki spēj mīlēt līdz pēdējam savus bērnus, tad kur nu vēl vairāk Dievs ar Savu, tiešām beznosacījuma mīlestību. Un attiecībā par mums cilvēkiem, tad mēs protams, ka nespējam mīlēt ar beznosacījuma mīlestību. Bet ejot pa dzīvi kopā ar Dievu, tu kļūsti Viņam arvien līdzīgāks, kā bērni saviem vecākiem. Tas nenotiek uzreiz, bet pamazām, izejot cauri dažādām grūtībām, caur kurām tavs raksturs tiek mainīts, un tu sāc ar vien vairāk mīlēt citus cilvēkus. Ja tu to no sirds vēlies tad tas tev arī notiks.

Aivars K. 20. nov 2009. 15:56

nosacījumi to mīlestību tak aizbaida prom..p

Heino V. 20. nov 2009. 15:20

Dārzniece Krasta Ja mīlestībai ir nosacījumi tad tā vairs nav mīlestība.

Heino V. 20. nov 2009. 15:19

Dzintar Apiep tas ko tu saki ir pareizi , ka vienmēr mūs virza kaut kāds aprēķins, ko dabūsim, kas man par to būs u.t.t, bet tas taču ir egoisms.Es runāju par mīlestību bez jebkāda aprēķina.Jo tikko mēs sākam spriest vai tas ir vai nav izdevīgi, tā vairs nav mīlestība uz savu tuvāko , bet gan uz sevi pašu.

Dzintars P. 20. nov 2009. 15:12

Mīlestība, laulība, aprēķins vis ir vienuviet! Tikai atšķirība labā vai sliktā nozīmē?
Aprēķins ir vienmēr - kāpēc tu mīli šo konkrēto personu? Atbilde...... Tātad mīli taāpēc vai tas nav aprēķins, ja šis nebūtu tāds, tad vai mīlētu?

Dārzniece K. 20. nov 2009. 13:59

   Jebkurai mīlestībai ir nosacījums...Kaut vai tāds - kamēr laulātais draugs "nāks uz pēdāmun un tad kartsTais MĪLNIEKSatkal pārtaps uz KĀDU LAICIŅU par ŪZTICAMI VĪRU savai sievai.........

Dzēstss P. 20. nov 2009. 13:56

Kapsētā-tur tikai beznosacījuma mīlestība!

Ewa S. 20. nov 2009. 13:42

mīlestība ir nesavtīga..tā apklāj visu,tā panes visu utt...šaubos vai mēs cilvēki uz ko tādu esam spējīgi...ja nu vienīgi vecāku(un arī ne visu)mīlestība pret bērniem tāda mēdz būt.

Autorizācija

Ienākt