māte un meita - vai svešinieces zem viena jumta?

24. nov 2009. 10:12

cik daudz ir gadījies redzēt un dzirdēt svešu cilvēku ģimenes un attiecību modeli.. lietas nonāk tik tālu, ka meita ar māti kļūst svešinieki viens otram.. tāpat varētu gadīties dēlam un tēvam..
kas pamudina atsvešināties vienam no otra sev tuviem cilvēkiem??

"iedziļināties pagātnes notikumos un vainot sevi nav jēgas. jāskatās nākotnē, rēķinoties ar to, ka gan dēls, gan meita aizies savā dzīvē. ģimenei ir ļoti svarīgi uzturēt un saglabāt tuvas attiecības, kuras vienmēr iespējams attīstīt, ja vien zinām, ko gribam panākt."
/Regīna Olševska/

Atslegas vārdi: svešinieki0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (12)

Dzēsts profils 16. dec 2009. 17:52

Es domāju, ka vajadzētu mātēm daudz vairāk runāt ar savām meitām. Par jeb ko. Reizēm atliekam, atliekam un tā arī neparunājam. Gadās, meitas vēlētos kaut ko uzzināt, bet... ir par vēlu.

Aivars K. 26. nov 2009. 15:33

cadam vienmēr un visur acīmredzot ir Ok..p tikai tā pagrūti ar saprašanu - ne visu, kas rakstīts, var attiecināt uz rakstītāja privāto dzīvi..ppp

inny .. 24. nov 2009. 17:49

Cad... - tikai nesāc apgalvot, ka Tev klājas perfekti un neesi ne ar vienu saplēsies ne reizes dzīvē..

TheCad T. 24. nov 2009. 13:59

Njaa, tev nu gan neiet/

Aivars K. 24. nov 2009. 13:16

tās ir audzināšanas, savu kļūdu sekas..

Dace G. 24. nov 2009. 11:59

Tikai mūža norietā cilvēki sāk izvērtēt dzīves gājumu un arī mātes lomu :
"Piedod, māt, mūsu steigu un nevaļu, piedod mūsu nerātnības un neizdarītos darbus -kopš bērnības visā dzīves garumā, piedod, ka pārāk reti esam tev teikuši pateicības un mīļos vārdus! Mēs tomēr katrs agri vai vēlu saprotam, ko nozīmē mātes sirds, un tu vienmēr mūsu atmiņās spulgosi gaiša, skaidra un neaizmirstama - tu -karsta asins lāse gadu baltumā."
/Lija Bridaka/

Kaija K. 24. nov 2009. 11:50

domāju,ka pamatā pieļautas kļūdas audzināšanā, otrs iemesls atsvešinātībai varētu būt mātes vai tēva (brāļa vai māsa) pārlieku lielais egocentrisms...

Dzēsts profils 24. nov 2009. 11:31

Vajag dzīvot draudzīgi kā multenē Leopolds!

jaanis m. 24. nov 2009. 11:03

man ir lieliskas attiecības kā ar brāli tā arī ar māsu, uzskatu, muļķīgi strīdēties ar viņiem

inny .. 24. nov 2009. 10:31

Dilaila - tā arī notiek lielākoties.. par piemēru varētu ņemt manu brāli un manu māsu... nu nesaskan viņiem un nesader.. jau no bērnības kasījās viens ar otru... tas tā laikam gadās praktiski ikvienā ģimenē.

Dilaila L. 24. nov 2009. 10:24

Tas jau nav tikai mātes un meitas modelis, tik pat labi var būt māsa un māsa, māsa un brālis, tēvs un dēls...... kombināciju var būt ļoti daudz! Viss jau ir atkarīgs no pašiem cilvēkiem, kā mes uztveram nesaskaņas un kā mēs viņas atrisinām, vai nu mēģinam šīs lietas savā strapā izrunāt un vienoties par kaut kādu kopsaucēju vai arī piepūšamies un gadiem viens ar otru nerunājam! Un tik bieži mums gribas otram uzspiest savu viedokli un savu dzīves pieredzi, bet diemžēl katram šī pieredze ir jāiegūst pašam un kas vienam ir labs otram pilnīgi nederēs! Tolorence ir tā lieta, kas mums tik ļoti pietrūkst veidojot attiecības gan ar saviem radiem , gan arī ar svešiniekiem!

Ewa S. 24. nov 2009. 10:19

citreiz mātes pārlieku grib kontrolēt savus bērnus..kaut arī bērni jau sen izauguši..un tad āk rasties plaia..man tā liekas

Autorizācija

Ienākt