Iemīlēšanās ilūzija

4. jan 2010. 08:56

Iemīlēšanās pārdzīvojums saistīts ar ilūziju, ka pārdzīvojums ilgs mūžīgi. Pat bērnu pasakās mums tiek stāstīts par princi un princesi kuri reiz satikušies nodzīvo mūžu laimīgi. Būtībā mīts par romantisko mīlestību mums stāsta, ka ikvienam jaunam vīrietim kaut kur pasaulē ir jauna sieviete, kura ir "radīta viņam", un pretēji. Vienalga, vai tam tā ir jānotiek vai nav, agri vai vēlu mēs viens otru neapmierinām vai nepiepildām viens otra cerības, rodas domstarpības ,un neessam vairs iemīlējušies. Tad mēs sākam apspiest savu brīvo gribu, izdabāt partnerim, un cenšamies saglabāt mūsu attiecības kaut kā vārdā - bērnu, pieraduma,mantas,utt. Un saucam to par "sadzīves mākslu".
Jautājums ir - vai tiešām šis ķīmiski mistiskais process, kuru saucam par iemīlēšanos,ir domāts tikai sugas turpināšanai???

Atslegas vārdi: mīlestība34028

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (10)

Dzēsts P. 15. jūn 2010. 20:10

Lai cik pareiza būtu kombinācija, mēs varam visu pilnībā sačakarēt. Kad prāts un ego ir svarīgāks par mīlestību ( es nerunāju šeit par kaislību) . Būsim godīgi- vai tiešām cilvēki ir gatavi patiesi mīlēt otru un likt savas vajadzības 2.vietā, bet mīļotā cilvēka -1.? Kādēļ tev ir vajadzīgs mīļotais cilvēks? kAMĒR UZ ŠO JAUTĀJUMU PATS SEV GODĪGI NEATBILDĒS, TIKMĒR...VAINOS SIENU !

Dzēsts profils 24. apr 2010. 20:30

Dzīve ir visādu kombināciju virkne, tās ir jāpētī, lai vienmēr paliktu izdevīgajā stāvoklī.
O.de Balzaks

Alise .. 12. jan 2010. 21:54

..ja tā notiek, tad ir jāaiziet katram uz savu pusi.....un atļaut sev būt laimīgiem!!!...mīlestība, kas beidzas , nav bijusi mīlestība.!!!.pareizā kombinācijā ./ pat uz kapa akmeņiem tā raksta/ .NEKAD NEBEIDZAS!!!

Dzēsts profils 4. jan 2010. 18:05

bez gariigaas izaugsms un apzinas transformaacijas laimiiga kopdziive nav iespejama...agri vai veelu hormoni nomierinaas ,iemilessanaas stadija beidzas,,,,tad nu var saakties miilestiiba,,,ja vien partneri vispaar ar sso terminu kaut ko saprot,,,,miilestiiba bez nosaciijumiem,,,,kad tu vispirms speej pienemt sevi,,kaads esi,,tad nebuus problemu arii otru pienemt,,,,parsvaraa pretenzijas pret otru ir neapmierinaatiiba ar sevi....

Katrīna K. 4. jan 2010. 14:03

Vajag rast kompromisu un ppapūlēties darīt kaut ko leitas labā,lai mīlestība nesabruktu,pavadītu laiku kopā utt.Tas ir reāli iespējams ,bet visi ir tik slinki un vienaldzīgi ka vēmiens nāk,un tie kas iztur šo pārbaudījumu ir uzslavas vērti...

Dzēsts profils 4. jan 2010. 10:41

В принципе, продлить вид можно и без любви, все очень просто и тому много примеров. Проблема в том, что родившемуся малышу эта мамочка иногда не в состоянии подарить свою любовь. Выросший без любви матери человек все-равно  любовь ищет по всему свету, ведь мы не можем жить без нее. И очень часто у него не получается ничего дальше влюбленности. И он опять ищет любовь в другом человеке и опять не находит, потому что сам не умеет любить - если в карман ничего не положили, то из него и нечего вынуть. Конечно, это не закон, но такие метания от одной влюбленности до следующей влюбленности я наблюдала у некоторых людей, достигших солидного возраста, в детстве не получивших материнскую любовь. А если это женщина, то получается заколдованный круг - она, в свою очередь, не может передать любовь своему дитя. Но в целом, не сомневаюсь, что есть много пар, которые любят друг-друга всю жизнь, просто любовь в 20 лет немного отличается от любви в 30 или 50. И это замечательно!

Dzēsts profils 4. jan 2010. 09:56

Tas ko stāsta tas nav mīts. Tās mūsos pašos ilgas, pēc tā skaistā, pasakainā. Protams mīlestība ir, cik nu viņu skaistu darām, tas katra paša rokās. Taču un tomēr mīlestība ir rīcība, atdot sevi. Un te nevar būt runas, par manu brīvo gribu. Tikai tad mēs viņu varam izveidot skaistu, kā pasakā. Tik vienkārši- bēdās un priekos, laimē un nelaimē, man rūpēsi TU un es Rūpēšu tev. Tu dzīvosi lai man ir labi, un es dzīvošu lai tev ir labi. Vienkārši, un tajā pat laikā sarežģīti, jo reizēm mana brīvā griba parāda savus zobus.

Dzēsts profils 4. jan 2010. 09:36

Domāju, ka nē. Esmu dzirdējusi, ka "sugas"tiekot turpinātas arī bez mīlestības.
Bet runājot par lielo mīlu... Reizēm tā tiešām  kaut kur pazūd, bet ne vienmēr. Ir tāds teiciens - pagale viena nedeg. Abām pusītēm mīlestība ir JĀSARGĀ.

Benita L. 4. jan 2010. 09:18

Kadreiz jau tie berni rodas ari iemilesanas laika.Un milestiba ta ari izpaliek.

Dzēsts profils 4. jan 2010. 09:09

Ķīmiskimistiskais jā. Cik tad ilgi var darboties tādā režīmā! Pārdeg. Ja nav vēlmes vai saprašanas to pārvērst citā kvalitātē - mīlestībā (nejaukt ar sadzīves māxlu), tad papriecājās un pietiek :)

Autorizācija

Ienākt