Skroderzeļļa neizpratne

5. jan 2010. 12:11

Un tagad - daiļās, visdaiļās dāmas un superbeibes! - izskaidrojiet, par ko īsti ķiķina dažas man pazīstamas mamzeles.
Viņziem vienu brīdi sajutos garlaicīgi. Paurķējos internetā. Visa galā nosliecos par labu vizītei pie gudrajām sievām Limbažu rajonā, kas pieprot seno laiku linu kreklu šūšanas mākslu. Domāts darīts - piegrieza audumu, ierādīja kā apšūt vīles, u. tml.
Kreklu neglabāju savā memoriālajā stūrītī. Vasarā, ja sanāca dauzīties pa Latviju, vilku kamiešos. Tā kā jel ko šuvu pirmo reizi mūžā, ar savu brīnumdarbu varen lepojos. Šīs apģērba gabals pērn bija nesalīdzināmi mīļāks par jebkuru veikalā pirktu parpalu. Kā bračka.
Tad, lūk, dažas paziņas, kad paziņoju, ka pats savām rociņām esmu uzšuvis kreklu, ķiķina un spurslo. Par ko?

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (10)

Calendula c. 2. aug 2010. 20:10

Es sāku šūt,kad biju pamatskolas vecuma  meitene.Nevarēju lepoties ar to,ka amats leca uzreiz pats rokās.Bet man stipri paveicās,jo  bija dzīvesgudra tante kaimiņos ,kas teica:" Velc tik mugurā,-gudrs nekā neteiks,bet muļķis nesapratīs!"Un tā mani šuvumi kļuva arvien labāki.

Dzēsts profils 1. feb 2010. 22:55

Pirmkart japrasa, cik tad Tavam pazinam tie gadini?.....Un kikina, tapec ka Tu puisis budams dabuji gatavu tadu rokdarbu, ko vinas jau nu noteikti nevaretu....

sandra s. 6. jan 2010. 14:31

Nūuu.... šito Tu uzrakstīji lai palielītos arī mums par savu veikumu!  MALACIS esi!!! Kur dabūji audumu? Viedās šuvējiņas iedeva? Laikam arī man būs jāatsāk nu piemirstie šūšanas un izšūšanas darbi!!! Varbūt saorganizē šušanas pulciņu? Apmācīsi arī citus?

Dzēsts profils 6. jan 2010. 10:20

Es arī būtu lepns, ja varētu sev uzšūt tādu vienkāršu linu kreklu! Iegūsti uzreiz divas lietas: sev komfortu sajūtu, un nevienam neko neesi parādā!

Dzēsts profils 5. jan 2010. 18:42

Varbūt viņām tu tāds prasts pāķis likies.Tās tak nav firmas lupatas ar zīmīti adidas vai naiki uz krekliņa.

edgars E. 5. jan 2010. 15:54

Droši vien viņas nav adatu turējušas pirkstos

Ilze B. 5. jan 2010. 14:56

Nu zini.......gribētu gan es redzēt tās kuras ķiķināja.Muļķes!
Droši vien gribēja pievērst sev uzmanību......bet galīgi garām.

Ilona M. 5. jan 2010. 12:40

Nu nez vai visas spursloja.Gan jau kādas mazās meitenes,kuras pašas nekad adatu rokā nav ņēmušas un rokdarbu stunās nesa vecmāmiņu adītus cimdus.

Dzēsts profils 5. jan 2010. 12:34

Ķiķina tās, kas nesaprot to jēgu!

ilze s. 5. jan 2010. 12:27

Spurslo noteikti tās,kas lepojas,ka var mašīnai riepas pašas nomainīt Esmu redzējusi ļoti daudz rokdarbus(adījumus,tamborējumus...)ko ir veikuši vīrieši-viņi bija perfekti.Mans viedoklis-ja vīrietis ar kaut ko aizraujas(da jebko) viņš domā tikai par šo aizraušanos.Viņš nedomā ko rīt vilks mugurā,ko dos bērniem ēst utt.Viņš visu sirdi ieliek darbā

Autorizācija

Ienākt