Normālie?! Nenormālie?!

18. jan 2010. 14:14

Pagājšgad atsaucos vienas sabiedriskas organizācijas aicinājumam doties remontēt sabiedriski nozīmīgas ēkas novados. Nokļuvu pansionātā cilvēkiem ar psihiskām vainām. Kamēr tur rosījos, apkārt lokus vija viena krievu tautības sieviete, savā nodabā komentēja: "Kakoi molodoj, umnij, krasivij! Otpusķit že, otpusķit!" Bija iedomājusies, ka esmu jaunais iestādījuma iemītnieks - pacients. Nu re, no tiem normālajiem nemaz tik bieži komplimentus negadās dzirdēt. Ja gribi saņemt kādu jauku, uzmundrinošu teikumu, dodies pie savādākajiem. Un vispār - jautājums par to, kuri šajā valstī ir normāli, kuri nenormāli, ir pietiekami polemisks.
Šī reminescence radusies kā reakcija uz ziņu, ka Medicīnas muzejā vērusies cilvēku ar psihiskiem traucējumiem mākslas darbu izstāde. Štukoju iet. Jā kāds (-a) vēlas sastādīt kompāniju, dodiet ziņu.

Atslegas vārdi: māksla302, Komplimenti1, normalitāte0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (6)

Burvīgā D. 21. jan 2010. 15:04

Tava interese par slimajiem nav veselīga, neesi ārsts.

Zaja P. 18. jan 2010. 18:30

Nekad jau nevar zināt, vai tie, kas IR tur ir vairāk dīvaini par tiem, kas vēl nav- jo cik zinu, tad šīs iestādes ir vai nu - tiem, kas ir bīstami sabiedrībai, vai vienkārši- par ko rūpējas tuvinieki- viņus tur ievietojot pēc ārstu ieteikumiem- piemēram, arī- ja kādu pieķer mēģinot izdarī pašnāvību-
Cik ir tādi, kas par to ir domājuši, nu, tie, normālie- taču nav pieķerti- un tātad izdarījuši?!
un tt- es pati sevi ieliktu tādā slimnīcā, ja varētu noķert... :D
Man dažkārt ir TĀDAS domas, ka drošāk būtu, ja būtu kādā iestādē, saēdusies zāles :P
Jo kas ir normāls, tas, kas sēž mājās- audzina bērnus, iet uz darbu, dažreiz aizbrauc kādā ceļojumā, un atgirežas, lai nokļūtu rutīnā, un viņu tas līdz mūža galam ne pārsteidz, ne nomāc- visumā- iekļaujās standartā-
vai tas kas dara visu pretēji, lai neiekristu rutīnā- neiekļaujoties rāmjos, tātad reāli ir TRAKS?

Dzēsts profils 18. jan 2010. 15:33

Lielākā daļa amigosiešu stripri vien pārpsēj Dzintara nosauktā pansionāta iemītnieku izdarības-arī viņi centās pielāgot Pasauli sev,bet neprata pielāgoties tai un lūk Rezultāts!!!-Dažbrīd pat liekas,ka arī trakomājās ir piekļuve datoriem....Baisi!

Dzēsts profils 18. jan 2010. 14:40

Saka ka starp viņiem esot talantīgi cilvēki,pazinu vienu meiteni ,viņai ar galvu nebij vis kārtībā.bet viņa zīmēja skaistus portretus.

Dzēsts profils 18. jan 2010. 14:27

Jā. arī es ribētu redzēt. Līdz kuram datumam to var paskatīties?

Dzēsts profils 18. jan 2010. 14:20

kad? viņiem vispār iznāk tik dziļdomīga māksla! gan gleznotie, gan rakstītie darbi! īpaši jau nu šizofrēnijas slimniekiem!

Autorizācija

Ienākt