Ziema nejoko.

3. feb 2010. 12:11

Vai tomēr joko?Nu padomāsim.Sākās viss tīri jauki-sals,sniegs.Sen nav pieredzēta tik skaista ziema.Un sen es pēc tādas biju ilgojusies,jo apnikuši tie dubļu kalni ziemā.Bet laikam taču neesam gatavi tik aukstai ziemai..Sākās ar to,ka istabās bija tik auksts,ka kādu brīdi pat bijām salīduši visi vienā istabā-tajā,kurai sienas nosiltinātas un krāsns ļoti laba.Tad aizsala ūdens krāns.Un vēl pēc tam iesnigām tik dziļi,ka no mājas vairs ārā netikt...Katram negadījumam savs risinājums,bet man šoreiz vistrakākais sanāca tas ūdenskrāns.
Pats par sevi saprotams,ka arī veļu līdz ar to nav kur mazgāt,jo veļasmašīna tik uz spiedienu darbojas.Aka aizrakta ar sniegu,ar domu,lai neaizsalst..Aka neaizsala,aizsala sūknis-pagrabā.It kā bijām norunājuši,ka aku pagaidām vaļā nerokam,mēģināsim kaut kā citādi tikt pie ūdens.Gan pa kannai atveda,gan sniegu kausējām,gan no grāvja nesām.
Bet šorīt man tā ķēpāšanās apnika.Vakar puiši vēlreiz mēģinot palaist sūkni akai vāku atraka un es izdomāju,ka neķēpāšos ar sniegu,ņemšu ūdeni no akas.Sameklēju striķi,ko reiz lietojām,lai pienu akā laistu,spaini un uz priekšu.Sākumā gāja pat ļoti labi,bet pie kāda ceturtā spaiņa,man striķis pārtrūka.Un spainis akā.Striķa gals vēl peldēja pa virsu.Domāju,ka nu labi aši jāsameklē kāts āķis,lai var paspēt saķert striķi,kamēr tas vēl peld pa virsu..Kas tev deva,kamē meklēju,striķa gala vairs nav,tikai spainis plivinās saskatāmā dziļumā-plastmasas.Un ar to dzelzs gabalu,ko biju samekējusi,neko aizsniegt vemaz nevaru.
Nu jau neko,laika diezgan.dziļāk vairs nenogrims.Meklēju ko vērtīgāku ārā vilkšanai.Un man veicās-lielajā šķūnī pie sijām karājās āķis,ar kādu kaut kad baļķi stumdīti-garš kāts,galā āķis un vēl tāds iesms.Nu tik velku ārā.Izdevās apgriezt spaini tā,lai var aiz stīpas saķert,uzāķēju un pat pilnu uzvilku augšā,priecādamās,ka vēl ar visu ūdeni dabūju.Un pēkšņi stop!Izrādās,ka striķa gals,kas palicis pie spaiņa,uzmaucies trubai,kas iet uz sūkni un spaini nevar uzvilkt augšā.Un tas pie striķa nav piesiets,bet iemaukts cilpā.Dari nu ko gribi,kaut laid atpakāl akā....Vienu brīdi tā arī gribēju darīt-sak,peldi,kur gribi,ja tik spītīgs,bet tad padomāju-kā gan atkal saķeršu?Un ja nu viņš no tās trubas nenomaucas?Sataustīju striķa otru pusi,kas bija vēl pietiekami aizsniedzamā attālumā,piešeju pie spaiņa,tādā veidā atsēju spaini,lai tas neiekrīt atpakaļ akā un gāju nazi meklēt.Atgriezu to spītīgo striķi,spaini atguvu,bet to striķa galu gan ne-tas palika uzmaucies uz trubas.)
Bikses slapjas,jo aka līdz augšai sniegā,visu laiku uz ceļiem notupēju,bet prāts priecīgs.Tikai rīt es neko tādu negribu atkārtot,Man vajag sūkni.

Atslegas vārdi: dzīve38592, joki3706, ziema23

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (15)

Ilona M. 3. feb 2010. 19:27

Bet,ja nav vīrieša blakus,iztiekam.Laikam jau nekad tā īsti neesmu varējusi paļauties,ka kāds izdarīs.Varbūt pat gribētu tā justies...Bet ir jautājums-vai vairs spētu?

Dzēsts profils 3. feb 2010. 19:24

Varonīgās padomju laika sievietes, ne tikai to vien spēj izdarīt. Dažus gadus atpakaļ, manās mājās aizsala kanalizācijas aka. Tā kā mans vīrs smagi nodarbojās ar akohola litošanu un sieviešu mīlēšanu, tad sasitu ledu un aku izsmēlu viena pati. Nekas nenotika, esmu dzīva. Sievietes reizēm neapzinās, cik viņas ir stipras, un ja nav veču, tad dara pašas. Bet ja blakus ir kārtīgs vīrietis, tad varam justies arī nedaudz vājas.

Dzēsts profils 3. feb 2010. 18:45

Kā teiktu mūsdienu jaunatne - Ilona rullē !!!!!!!!!

Ilona M. 3. feb 2010. 15:08

Nē,neko nemeklēju.Tieku taču galā.Un jaunatne aug.

Dzēsts profils 3. feb 2010. 15:05

Ilona  vēlas  iepazīties  ar  Kārtīgu,darbīgu,sapņu vīrieti!!!!

Ilona M. 3. feb 2010. 13:54

Mani vīrieši ir vēl bērni,kas jāmāca.Un,kad viņu nav,tad kaut kā jātiek galā.

TheCad T. 3. feb 2010. 13:51

Ilona, vai tad tev viirieshu maajaas?

Ilona M. 3. feb 2010. 13:42

Caurules nu jau ir vaļā-sūknis nobeidzies salā.Kondensators jāmaina.Šodien ceru,ka atvedīs,nomainīs un ies.

levpolds l. 3. feb 2010. 13:26

    Vaitad majas nav neviena kartiga viriesa kas noverss to jusu udens problemu  .vaina ir caurule kas iet caur pamatiem ,Aptinam cauruli ar lupatam un lejam karsttu udeni virsu lenam atkusis.  

Ilze B. 3. feb 2010. 13:16

Nē nu vienreizēji........Tu rīkojies kā varone.......kas tik nenotiek,bet ar pacietību var
visu!Jā, nu sūkni vajadzētu gan.......te nav ko piebilst.

Ilona M. 3. feb 2010. 12:44

Tev taisnība-Brikšķi,bet zini kā ir-ja zinātu,kur kritīšu,sev spilventiņu paliktu.Kā gan iepriekš lai zin,kas būs visvārīgākais?

Ilona M. 3. feb 2010. 12:42

Bet kaut kā pie ūdens bija jātiek.:D ūdens tagad ir.plīts kuras,viss kārtībā.Pat bikses pie mūrīša žūst,:)))

Dzēsts profils 3. feb 2010. 12:41

Skat kāds piedzīvojums, bet ja būtu labāk skatiens vērsts uz norādošām niansēm. "Sagadīšanās" vien jau norādīja, ko tev pirmo bija jāglābj, -trubas, mīļā, galvenais ziemā jāglābj trubas! :D

ilze s. 3. feb 2010. 12:39

Ilona,visi tev ieteica neej prom no datora! Kaut gan mēs nebūtu uzzinājuši tavus jaukos piedzīvojumus

Dzēsts profils 3. feb 2010. 12:38

ziema šogad atspēlējas pa visiem siltajiem gadiem. tā vien dzirdi un redzi, ka ūdens pazūd daudziem. aizsalst. transports ar iestrēgst. nu kā sūnu ciemā mums te, tik vislatvijas mērogā!

Autorizācija

Ienākt