Par idiotu piedzimst vai par tādu kļūst?

25. feb 2010. 21:22


Tas ir sarežģīts jautājums. Gandrīz 90 procenti idiotu par tādiem tiek izmācīti. Desmit procenti par tādiem piedzimst. Un šie desmit procenti piedzimst izmācīto deviņdesmit procentu dēļ.
Cilvēce dzīvo ļoti dīvaini – tādā ziņā, ka tai ir nepieciešami idioti. Ja nebūtu idiotu, nebūtu gudro un tā saukto intelektuāļu. Ir nepieciešams, lai pastāvētu idiotu kategorija.
Sabiedrības funkcionēšanas veidu var raksturot tikai kā kriminālu. Sabiedrībai ir vajadzīgas kategorijas, hierarhijas. Sabiedrība balstās uz konkurenci, bet pati konkurences ideja cilvēkiem ir ļoti bīstama. Cilvēku par idiotu var nosaukt tikai pateicoties salīdzinājumam – salīdzinot ar kādu, kurš šķiet inteliģents.
Mūsdienu sabiedrībā nevienam nav atļauts ziedēt atbilstoši savai iekšējai būtībai. Un tas ir galvenais iemesls, kāpēc pasaulē ir tik daudz idiotu. Viņi kalpo noteiktam mērķim. Ja cilvēkiem atļautu ziedēt atbilstoši savai būtībai – bez jebkādas salīdzināšanas un ideāliem, un uzspiestas disciplīnas – vai tev šķiet, ka tad pasaule būtu akceptējusi Ādolfu Hitleru kā līderi? Paskaties uz saviem līderiem...
Idioti ir absolūti nepieciešami, lai daži cilvēki varētu izpaust savu ego, lai daži cilvēki varētu nokļūt virsotnē un kļūt par Nobela prēmijas laureātiem.
Padomā kaut brīdi – ja ikviens dzīvotu saskaņā ar savu būtību, necenšoties būt kāds cits, cilvēce piedzīvotu milzīgu inteliģenci. Tas ir fundamentāls dzīves un esamības likums. Labi, ka puķes neklausās līderos, skolotājos un politiķos. Citādi tās teiktu rozēm: „Ko jūs darāt? Kļūstiet par lotosiem!” Rozes nav muļķes. Bet, ja rozes mēģinātu kļūt par lotosiem, kas notiktu? Divas lietas ir drošas: nebūtu rožu, jo visa to enerģija tiktu veltīta centieniem kļūt par lotosiem, un nebūtu lotosu, jo rozes stāds nevar radīt lotosu, tā sēklā nav šādas programmas.
Vai tu kādreiz esi sastapis koku, par kuru var teikt, ka tas ir idiots? Vai ka tas ir ļoti inteliģents un ir pelnījis Nobela prēmiju? Cilvēks ir novests no ceļa. Visi – vecāki, skolotāji, universitāte, reliģija, mācītāji, kaimiņi – cenšas tevi padarīt par kādu citu, kas tu nevari būt. Tu vari būt tikai tu pats, bet, ja neesi, tad vari kļūt tikai un vienīgi par idiotu...!

Rakstu sagatavoja Silvija Schvemberga

Atslegas vārdi: doma23289, jautājums634

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (8)

Kurzemniece E. 18. mai 2015. 19:22

kāda nu kuram tā laimīte

Dzēsts profils 26. feb 2010. 11:30

Gan tas ,gan tas !  

slikts c. 26. feb 2010. 11:18

Jau senie ēģiptiešu priesteri zināja,ka vislabāk cilvēku sabiedrību pārvaldīt ar  ierobežotu pieejamību zināšanām,bet, ja ražošanas nepieciešamības liek cilvēkiem sniegt izglītību,tai jābūt fragmentālai un sistēmiski nepareizai,lai izglītību ieguvušais nespētu pareizi uztvert pasaulē notiekošos procesus un likumsakarības.Idiotu audzināšana ir objektīvs priekšnosacījums sekmīgas cilvēces paverdzināšanas ilgspējai.

Dzēsts profils 26. feb 2010. 00:53

Cilvēki piedzimst visi vienādi,tikai par personībām kļūst!... Vajadzēja rakstīt Atbildēs!!!

Dzēsts profils 25. feb 2010. 22:45

2012.gads 21 decembris- pārmaiņu vilnis

Dzēsts profils 25. feb 2010. 22:39

Jā nesen netā redzēju dokumentālo filmu par šo tematu, bet aizdomājos jau krietni atpakaļ. Filma nesa daudz lielāku skaidrību, ka senas un slepenas organizācijas, kas sen jau pārvalda noslēpumus par mūsu iekšējo potenciālu, nevēlas lai mēs to jebkad uzzinātu. Tādēļ jau ļoti ilgu laiku notiek visāda veida spekulācijas un manipulēšana ar mūsu prātiem un apziņu , tagad pateicoties augstākajām tehnoloģijām tas ķļuvis daudz vienkāršāk.

Mairita G. 25. feb 2010. 22:08

Cilvēkiem ir vēļēšanās piederēt kādai grupai.

helēna e. 25. feb 2010. 21:58

piekrītu,cilvēki sadedzina savas dzīves,pildot citu vajadzības,sekojot muļķīgām reklāmām un piepildot citu kabatas,dzīvojot pēc citu izdomātiem likumiem,sev pat nepajautājot -vai man to vajag?,vai tāpēc es dzīvoju? būt idiotam ir vieglāk-darīt kā visi,un nekad nebūs laika padomāt ko vairāk

Autorizācija

Ienākt