Sieva un vīrs uz pusslodzi.

3. mar 2010. 02:06

    Vai var būt laulātais uz pusslodzi?    
  Ikdienas steigā bieži vērojama tāda situācija: ģimenes cilvēks, līdz kaklam ieracies savās ikdienas problēmās, cita starpā atskrien mājās un kā gabaldarba māmiņa vai gabaldarba tētis - ātri, pa galvu - pa kaklu, pa roku galam apdara savus ikdienas darāmos mājas darbus, bet galvā jau risina tālākās ārpusmājas problēmas (kā risinās problēmas biznesā, kur nedēļas nogalē dosies atpūsties, uz kurieni plānot kārtējo ārzemju ceļojumu utt).  
   Bet cilvēks pēc būtības atrodas tur kur ir viņa domas, sapņi, cerības, ilgas. Tad nu iznāk, ka šādā situācijā ģimenei tiek veltīts nepiedodami maz (vai praktiski nemaz) uzmanības,un pēc būtības šis cilvēks (lasi - viņa gars) ģimenē nemaz nedzīvo. Taču ģimene ir mūsu tuvākie cilvēki - otrs laulātais, bērni, vecāki. Vai šāds uzmanības sadalījums attaisnojas. Nemanot pagājuši gadi, bērni pabeiguši skolu, pieauguši, aizgājuši savā dzīvē, atsvešinājušies. Un tikai tad Tu aizdomājies un jūti, ka vajadzēja dzīvot savādāk, bet kā... Taču vilciens jau aizgājis.

Atslegas vārdi: psiholoģija4808, ģimene201, bērni71

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (10)

Iraida P. 1. apr 2010. 16:58

vislabāk nedomāt kā vajadzēja,bet domāt uz šodienu,ko darīt tālāk.Ja katram iedot otru iespēju viņš uzkāps uz tiem pašiem grābekļiem.Jo dzīve skrien ātrāk,nekā gudrība.

Dzēsts profils 14. mar 2010. 21:26

Ja nebiji oficiāli precējies un nodzīvoju 7 gadus, tad laikam biju uz pusslodzi.....

Iveta P. 13. mar 2010. 07:48

Katrs to labi zina, bet nez kāpēc atceras tikai izbaudot sāpes par nokavēto...Visi izmisīgi grib ielēkt aizejošā vilciena pēdējā vagonā....Bet vai tas līdz?
Daudzi izvēlas tikai noskatīties un cer', ka pavisam drīz taču nāks nākošais....Bet tas nākošais var arī neatnākt...

Anita *. 3. mar 2010. 19:01

Svarīgi ir tikai tas, kā paši jūtamies kādā konkrētā situācijā, nevis tas, kā tas izskatās no malas, jo savu dzīvi, kas mums dota tikai vienreiz, dzīvojam tikai un vienīgi mēs paši, mūsu dzīvi cilvēks no malas nevar izdzīvot. Ja jūtamies slikti, tad kaut kas jāmaina, ja labi- dzīvojam tik tālāk... Bet par sev tuviem un mīļiem cilvēkiem mēs tomēr nedrīkstam aizmirst, nedrīkstam viņus nomest malā kā mantu, kas traucē, jo tas ir tas, kas ir PATIESI  vērtīgs...

opi k. 3. mar 2010. 13:05

Pīļu mēsli...

Dzēsts profils 3. mar 2010. 10:12

Nav vērts nožēlot to ,kas bija un to ,kas vēl būs.

Aivars K. 3. mar 2010. 09:41

ja ir mīļākais / mīļāka, tad *pilna slodze* tur nesanāks..nevar divus *darbus* vienā laikā paveikt..))

Dzēsts profils 3. mar 2010. 09:38

Mēs visi esam suverēnas būtnes, kas saejot kopā noslēdz sadarbības līgumu, kas juridiski saucas laulība, vai šodienas apstākļos nodomu protokols.Kā tas citiem izskatās no malas, tas pašu aktieru ziņā, cik paties tēlojums. Jebkuru darbību sekmīgs iznākums prasa plānošanu, tai skaitā arī darba lietas, no kā savukārt atkarīgi ienākumi, tātad attiecību stabilitāte, arī finanses braucieniem atvaļinājuma laikā. Mēs neesam tik robotizēti, lai ierodoties mājās atslēgtu domas par darbu vai kādu citu nodarbi. Pat darba lietu apspriešana starp kopdzīves partneriem ir daļa no savstarpējās komunikācijas. Attiecības ar paaudzi pa kāpnēm uz augšu un leju ir pilnīgi individuāls pasākums, pie kam ja vienam pilnīgi pietiek ar sazvanīšanos ar saviem vecākiem reizi mēnesī un apciemojums pēc noilgošanās sajūtas, tad citam zvans katru dienu un atskaite par dienas gaitām ir neatņemama dzīves sastāvdaļa.    Komunikācijā ar bērniem ir kā ar banku, jo vairāk ieguldīsi, jo lielāki atdeves procenti būs nākotnē. Vispār trijās rindiņās atbildēt uz šo jautājienu ir ļoooti grūti.

Jānis P. 3. mar 2010. 08:55

Var tikai piekrist Sarmītei un Andrim, jo tādi gultā arī pienākumu pild viens otram un pa kaktiem kniebjās uz nebēdu.

oome S. 3. mar 2010. 08:42

Bet no malas izskatijas tik jauka, saticiga gimene,citi varbut pat apskauda. Bet vai tagad, tadai gimenei ir kopigas vakarinja vai svetku dienas???   Kam vinji tagad velta savas domas un energiju? Varbut vel arvien stiega atceras un riezi menesi sazvanas ar berniem vai vecakiem <pienakuma pec,bet ne tadelj,ka vinji pietrukst viens otram.....  

Autorizācija

Ienākt