Neatkarība vai sievišķīgs vājums - ko Jūs sievietē vērtējat augstāk?

26. mar 2010. 12:17

     Ko Jūs sievietē vērtējat augstāk? Patstāvību un neatkarību dažādās dzīves jomās, vai arī sievišķību, sava veida nepieciešamību būt blakus vīrietim un sajust viņa atbalstu.
    Šo jautājumu varētu uzdot arī citādāk : kā Jums liekas pieņemamāk - vai ka sievietes raksturā ir tikai sievišķās īpašības (mīļums, maigums, iecietība, žēlsirdība, mātes instinkts), vai arī sievietē iemiesojas gan sievišķās, gan vīrišķās īpašības (izlēmība, aktivitāte, kareivīgums, agresivitāte, spēja uzņemties atbildību) astropsiholoģijā šādu parādību sauc par psiholoģisko hemofrodītismu (viena dzimuma cilvēkam abu dzimumu psiholoģiskās īpašības) .  
     Ja mēs velkam paralēles ar "viena ābola divām pusītēm", tad pirmais variants (sievišķīgā sieviete) aizņems tikai to ābola pusīti, kura pienākas sievietei, atstājot otru pusīti brīvu vīrišķīgam vīrietim. Otrais variants (izlēmīgā, patstāvīgā, agresīvā sieviete) aizņems ne tikai sievišķo ābola pusīti, bet arī lielā mērā aizpildīs to ābola pusīti vai to psiholoģisko nišu, kuru būtu jāatstāj priekš vīrieša. Rezultātā - šādai sievietei blakus vietu sev atradīs tikai nevīrišķīgs vīrietis, kuram visa vīrišķā niša nav nepieciešama. Normāls, vīrišķīgs vīrietis šādai sievietei blakus jutīsies lieks un nevajadzīgs (tālāk - 2 varianti : vai nu viņš atņems sievietei visu vīrišķo nišu un piespiedīs viņu būt īstai, sievišķīgai sievietei, vai arī atradīs sev citu normālu sievišķīgu sievieti.
   Manuprāt praktiskajā dzīvē droši vien abas šīs galējības būtu pakļautas daudzām sadzīviskām neērtībām (vienā gadījumā - bez otras pusītes grūti izdzīvot, otrā gadījumā - grūti atrast vīrišķīgu partneri ilgtermiņā).
     Kā domājat Jūs?

Atslegas vārdi: attiecības38696, psiholoģija.17

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (14)

Dzēsts profils 26. mar 2010. 19:13

  Es par neatkarību...

Minka s. 26. mar 2010. 14:23

  Man, patīk SIEVIŠĶĪGĀS sievietes, viņas: MĪĻAS, MAIGAS, PAKĻĀVĪGAS, LABSIRDĪGAS, ATSAUCĪGAS, par tādām sievietēm, ES gatavs KĀ  TĪĢERS PLĒSTIES, aizsargājot  viņas no jebkurām pārestībām.   Pret VĪRIŠĶĀM sievietēm man tādu jūtu NAV...

Kristiana K. 26. mar 2010. 13:43

Sievietē visaugstāk vērtējama cieņa, kuru es viņai varu izrādīt. Ja viņa manī nerada cieņu pret sevi, tad viņa ir vienkārši garāmgājējs.

Dzēsts profils 26. mar 2010. 13:21

Vai nebūs tā, ka tādai patstāvīgai un tomēr arī sievišķīgai dāmai blakus būs vīrietis, kurš tāpat apvienos kā virišķīgās tā sievišķīgās īpašības?Kā reiz esmu tāds sievišķis, kuram ir daudz no vīrišķās puses it kā- taču man blakus vienmēr ir bijuši un ir tikai ļoti vīrišķīgi vīrieši un spēcīgas personības. Vāji cilvēki baidās no tāda salikuma- patstāvīga un stipra sieviete.

Dzēsts profils 26. mar 2010. 12:40

Piekrītu Alisei! Un kāpēc tasir ābols, varbūt kartupelis vai avokado?

Dzēsts profils 26. mar 2010. 12:35

sievisskiiba NAV vaajums,,,,,buut tiessam sievisskiigai vajag loti lielu iekssejo speeku....protams,ka tadaam sievieteem prioritaate nekad nebuus karjera un cinas ssai laucinaa un citos,,,parasti ssadas sievietes arii nekad NAV vienas  un blakus tiessam ir specigi viiriessi....izkopt sievisskibu ar nemaz nav tik vienkarssi,,,,ir vajadziigas zinaassanas,,,,ja gimenee tas nav nodots ar maati,vecmaminju  tad var palasiit Veedas,,,,
ta4u jaatzist arri tas fakts,ka dzimssanas briidii mums tiek ieliktas noteiktas kvalitaates,kas tad arii veido vertiibu sistemu dziivee,,,,un citam nemaz tas stiprais nav vajadziigs reaali,tik taa,,, taapec,ka taa pienemts....
jaa, priekss kam gan viirietim biznesmeni vai citaadi darbiigam majaas veel viens traktors!!!:)....un otradi....
esmu par balansu,,,,ta4u cik zinu ,,loti reto izdodas sievietei ar specigam viriessa kvalitaatem blakus tadu passu dasbuut...kaa sadarbiiba spartneri varbuut,,,bet ka ilglaiciigu dzives draugu...ssaubiigi....tad vinjai jaamak loti transformeeties,,kas arii ir retums,,,,
nu kaut kaa taa,,,,

Patriks X. 26. mar 2010. 12:27

........... piekrītu Kaijai ar piebildi ka nevajag skriet ar pieri sienā un ja kaut kas notiek nepareizi vajag apstāties un atvilkt elpu.... sievietes tik emocionālas ka dažbrīd visu redz divos toņos- melns vai balts...... spīts un atriebība ir pašas sliktākās īpašības kuras cilvēku pašu iznīcina.......

Alise .. 26. mar 2010. 12:25

..atkal par tām pusītēm...nav nekādas pusītes, katrs cilvēks ir viens veselums...un viens otru tikai papildina!...kādai jābūt mūsdienu sievietei?...sieviete ir un paliek visos laikos SIEVIETE....!!.un ja sastopas īstie cilvēki, tad visiem šiem spriedelējumiem nav nekādas nozīmes..!!!!!

Kaija K. 26. mar 2010. 12:23

Manuprāt, sievietei jāpiemīt sievišķības šarmam un nedrīkst pazaudēt savu sūtības un būtības jēgu....taču tas nebūt nenozīmē, ka, ja esi īsta Sieviete, tad esi kā jēla ola....Arī sievietei jābūt stipras gribas cilvēkam, kura spēj ar visām dzīves peripetijām tikt veiksmīgi galā...:)

Dzēsts profils 26. mar 2010. 12:22

Juri :)
zin es neesmu suns ;)
bet visi, kas man draugi ir sapratuši, ka esmu par visiem 100%
uzticama...
he :P
lūk tā, laba audzināšana no tēva puses :)

Dzēsts profils 26. mar 2010. 12:21

Mūsdienās sievietei jābūt, gan sievišķīgai, gan izlēmīgai, kā arī pakļavīgai. Varbūt teikšu -GUDRAI.

Dzēsts profils 26. mar 2010. 12:20

Lindai - uzticami ir tikai SUŅI...

Dzēsts profils 26. mar 2010. 12:19

Prasmi un veiklumu virtuves mākslā - augstākajā līmenī...

Dzēsts profils 26. mar 2010. 12:18

es kā sieviete sievietē visvairāk cienu uzticamību..
līdz šim visas maitas mani ir pievīlušas :D
nju vot tā man neiet :P

Autorizācija

Ienākt