meitene no cukurtrauka....

27. mar 2010. 21:24

Kad pirmo reiz viņu satiku, viņai bija vienpadsmit. Man seši. Viņa dzīvoja uzreiz aiz aronijkokiem , tēva kaimiņa meita bija – meitene no cukurtrauka. Glīta un šķelmīga, viena kāja īsāka par otru. Tā mēdz būt. Ar, siena pakai, zagtu striķi, mēģināju salabot iebraucamos vārtiņus. Kāds nelietis bija uzgrūdies tiem virsū ar auto aizmuguri un sabojājis eņģes, un viņa atnāca palīgos. Palīdzēja turēt vārtiņus taisnā leņķī, kamēr es šņorēju. Un seja viņai glīta. Uzcienāja mani ar saldējumu, pilns ledusskapis esot. Lai ēdot droši. Es laizīju, kost vēl nepratu ,zobi sala. Iemīlējos viņā no pirmā, ieslīpi mestā kūleņa, kas dēļ kājas. Man vajadzēja darīt tā – ietupties ceļos, izlikt rokas cauri kājām, tā, lai viņa varētu satvert tās savās, un tad viņa rāva mani debesīs. Sagriezās galva, sirds apmeta kūleni. Viņa no pagraba nesa spaini ar sīpoliem, es trāpīju tajā ar ,no trubiņas šautu, aroniju. Atkal dabūju saldējumu. Viņai bija ļoti skaistas acis. Cik laimīgs es biju, kad ikgadējā kartupeļu talkā piedalījās arī viņa. Vienmēr mēģināju pabeigt savu vagu ātrāk, lai varētu iet pretim Viņai. Man patika kā viņa rāpoja, pārlikdama grozu uz priekšu, ar kreiso roku atbalstoties irdenajā zemē. Man viņa patika. Es biju aizsūtīts pēc maizes. Baltmaizes. Viņa – pēc piena. Bet viņai bija velosipēds, kas meta ķēdi. Protams, palīdzēju to uzlikt atpakaļ, un man nemaz nebija bail rājiena, dēļ eļļaina maizes klaipa. Mēs tā arī nesaskūpstījāmies. Viņai bija miklas lūpas. Un logs bija mikls, kas dēļ rasas. Kas notika dienā, kad viņa pārvācās. Kas notika ar acīm, manām. Kas miklas.

Šodien satiku viņu uz ielas. Viņa uz rokām nesa bēbi. Izskatījās nogurusi. Jautāja, vai nevarot izpalīdzēt ar dažiem santīmiem.Es izņēmu no viņas skavām puiku, noliku mazuli uz zemes,mazliet ieliecu ceļos, caur viņa kājām satvēru tā rokas un uzrāvu viņu debesīs.

Atslegas vārdi: mīlestība34028

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (5)

Dzēsts profils 27. mar 2010. 22:30

      Mazliet skumji, bet reāli un skaisti!

Aina L. 27. mar 2010. 22:19

Labi uzrakstīts,mazliet skumji palika,bet labi.

mikaels m. 27. mar 2010. 21:37

ja godīgi, tad man patika!

Pauls R. 27. mar 2010. 21:30

nu jaa...saku uzreiz ka autors neesmu es....
bet tieshi taa..noziimes tam naw...waig saskatiiti buutiibu newis kas to uzrakstijis..wai arii...ai kkaads penteris un wisss..;)

Ingrida X. 27. mar 2010. 21:28

Nezinu- Tu esi autors vai arī- ne Tu,
bet šajā gadījumā tam pat nav nozīmes-

patika uzrakstītais, jo- nav banāli.

Autorizācija

Ienākt