Kādēļ

15. nov 2010. 10:26

mēs dzīvojam.Kāda jēga ir dzīvot, ja mēs tāpat nomirstam.Priekškam tas viss.Cilvēks piedzimst , dzīvo , mokās , kurš vairāk , kurš mazāk un nomirst.Kāda jēga tad vispār ir piedzimt.

Atslegas vārdi: dzīves jēga6

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (64)

Dzēsts profils 16. nov 2010. 13:01

Tikko atskan vārdi- dzīvo, mokās, - priekš kam tas viss- tad ir skaidrs, ka nu ir auzās. Viss ir relatīvs šajā dzīvē- kas vienam būs nozīmīgs, tas- otram - nesvarīgs, bet nevarēs teikt, ka pirmais ir pareizāks par to otro. Es ieteiktu nevis skumt nezkādas , globālas jēgas meklējumos- lai cik neganti izklausītos- tikai retā dzīve ir nozīmīga planētas mērogā, bet- dzīvot ar patiku un kaifu savu paša mīļo- personīgo un sabiedrisko dzīvi.Redzēt, dzirdēt, sajust , priecāties un bēdāties- visu  ko vien var  un cik vien var- patiesi, no sirds.

Minka s. 16. nov 2010. 09:57

  Nedzimst  TIE, kuri neredz  JĒGU  DZĪVOT, bet  TIE, kuri PIEDZIMA,
  DZĪVOŠANAS  JĒGU tomēr PAMANĪJA Tagad viņi PŪLĀS,
  STRĀDĀ, GĀDĀ sev un Valstij kopumā STABĪLU  DZĪVI,
  censdamies atstāt PĒCTEČIEM, PATĪKAMU  NOJAUTU, par SENČU
  SKAISTI  NODZĪVOTO  LAIKU (tāda ir DZĪVES  JĒGA)

Frēzija v. 15. nov 2010. 16:28

Katrs no mums uz Zemes ierodas ar noteiktu mērķi, ne jau visi mēs spējīgi apjaust ar kādu tieši, ja ir pieejami materiāli, kas tu biji iepriekšējā dzīvē, tad varbūt arī sapratīsi kādā veidā ir vajadzīga tava izaugsme, pilnveidošanās..... . Nav tiesa tam, kā apgalvo Dārzniece Krasta. Tas, ko viņa min - ir karma, bet ne jau katrai dzimtai tas velkās līdz. Es zinu, kāpēc esmu šeit un tagad, cilvēki atgriezīsies uz Zemes tik ilgi, kamēr sasniegs pilnību, bet vai tev tas nepatīk?

Moon M. 15. nov 2010. 13:29

Jaukumiņ -man prieks par Tevi-prieks ka tā varēji.....bet visi tā nevar.........nevarēja !!!

Dzēsts profils 15. nov 2010. 13:27

Heino ,kad paliek skumji ,kad nāk galvā domas tādas ,kapēc -ej uz mežu ,klausiews putnu dziesmas ,elpo dziļi ,skaties debesīs ,kāds plašums un priecājies ,ka šorīt Tavas acis atkal ieraudzījušas rītu ,visas skumjas kādreiz beidzas ,naujau tikai skumjo dienu ,lai Tev veicas !-Jaukumiņš  

Dzēsts profils 15. nov 2010. 13:24

nepiekritīšu Tev moon,man bija vienaldzīga manta ,bet es gribēju ļoti dzīvot ,jo bija tie ko mīlu un ,kas mīl mani un es cīnījos -jo mīlēju ,mīlestība mani pacēla .....paskatieties uz cilvēku ,kas ir iemīlējies ,kā viņš smaida ,kā lido ...

Moon M. 15. nov 2010. 12:57

Mazā Zīlīte   
Tad ,kad mums ir labi un mēs jūtamies (veselības ziņā)labi-pareizi,viss liekas rožaini skaisti.mēs lidojam.
Bet atliek saslimt,nokļūt kādā ārstniecības iestādē.........MUMS VAIRS NEVAJAG NEKĀ !!! Un lūk,šajos brīžos liekas,kam man vispār ko vajag..JO TIK TIEŠĀM VISS SKAISTAIS ZŪD-ACUMIRKLĪ...nekam vairs nav jēgas.

Dzēsts profils 15. nov 2010. 12:42

Nē Ilga Es,autors ir W.Mihaels GEAR triloģijai :The warriors of Spider,The way of Spider,The web of Spider....

Karmenija k. 15. nov 2010. 12:34

Piedzimstam.........Ideaalajaa variantaa.....divu cilveeku miilestiibaa.Par to greeku izpirksanu.........nu nezinu, nezinu......it kaa izpeerkam sencu greekus un pasi taisam savus.Un taa no loka aaraa netiekam.Bet.......dari savaa dziivee kaut ko prieks sevis.....savas sirds un dveeseles....nu taa ....lai nav jaasaka.....kaada jeega dziivot, bet gan ,lai vari teikt....''es nenozeeloju ka esmu seit, sajaa dziivee''

Dzēsts profils 15. nov 2010. 12:18

Vai tās grāmatas autors gadījumā nav - Gors Sets ...

Dzēsts profils 15. nov 2010. 12:16

Vienā fantastikas žanra grāmatā nesen lasīju interesantu reliģijas traktējumu,ka Dievs ir visu varens,bet ne visu zinošs,un dvēseles,kuras ir uz zemes dzīvojošajiem ir viņa sastāvdaļas,kuras pēc fiziskā ķermeņa nāves atgriežas pie Visuvarenā,lai padalītos ar viņu uzkrātajā dzīves pieredzē un emocijās......un vērtīgs ir tas,kurš spēj nodot vairāk uzkrātā,tādēļ mums ir atstāta izvēles brīvība....iznāk,ka jādzīvo ir ar pilnu krūti,lai pēc tam nebūtu vienkārši tukša čaula.....man šī pieeja patīk.

Dzēsts profils 15. nov 2010. 11:56

tev pierakstīt rindā pie psihiatra vai pats aiziesi?  

ja nopietni, tad priecājos, ka dzīvoju, jo man ir vienalga, kādā veidolā būt, galvenais lai esmu kopā ar saviem mīļajiem gariņiem, jo dvēsele ir nemirstīga, ja kas.
nu kaut vai, neesot šeit un tagad, fejai tokš nebūtu iespēja skatīt Heino burvīgo smaidu. prieks, kur tu rodies!

Moon M. 15. nov 2010. 11:14

...tāpēc,ka skrienam pakaļ aizgūtiem ideāliem,kuri nemaz nav mūsējie........

Aivars K. 15. nov 2010. 11:13

pārāk daudz laika atvēlam sevis šaustīšanām un uzliekam sev navajadzīgus *tabu* tā vietā, lai vienkārši ***dzīvotu***..

Moon M. 15. nov 2010. 11:07

Protams,protams..tā viņš arī ir un būs....,bet pa to starpposmu,kas mums katram ir atvēlēts,gribas tak padzīvot un baudīt šīs Pasaules jaukumus un labumus.
Bet katram Cilvēkam ir dota arī izvēle-"Būt vai Nebūt"-un mana izvēla ir 'BŪT"
Bet ja tā padomā-taisnība Tev Heino vien būs.......lai cik arī skumji,-bet fakts.
......bet,labāk nedomāt

Ilze B. 15. nov 2010. 11:06

Nu re Aivar.........un tieši šiem cienījamiem cilvēkiem nav jāuztraucas par savu
pēcteču ciešanām!

Aivars K. 15. nov 2010. 11:04

no nāves mēs neviens neizbēgsim.. nav mūžīgās dzīvošanas uz zemes, tāpat kā nav iespējams mūžīgais dzinējs  [fizikas dogma].. kamēr dzīvojam, tikmēr mums jādara tas, ko esam izvēlējušies un vislabāk protam.. nevajag ņemt piemēru no mūziķiem un aktieriem, kam no politikas ir tikpat liela jēgšana kā cūkai no svētdienas, bet snauž saeimā , saņem naudu un noved valsti līdz bankrotam.. zinu daudzus cilvēkus, kuri savu aiziešanu sagaida ar cieņu un aiziet ar apziņu, ka ir bijuši savā vietā un izdarījuši visu, ko varējuši izdarīt un atstāt saviem bērniem un mazbērniem.. ))

Dzēsts profils 15. nov 2010. 11:04

Un kas tur būtu tik slikts...?

Heino V. 15. nov 2010. 11:03

Es saprotu, tad kad mēs radam savus bērnus mēs gribam lai viņi izaug lieli , dzīvo laimīgi un harmonijā ar apkārtējiem.Mēs kā vecāki , kā savu bērnu radītāji to ļoti vēlamies....

Dzēsts profils 15. nov 2010. 10:59

Tavas diena ir skaitītas,
Un no sākta gala
Tu dodies pretim savam galam.
Tak nesteidzies –
Nostājies uz brīdi malā
Un vēro pats sevi kā kādu citu.
Sastingsti šai vērošanā,
Un tu manīsi, ka ir tikai ritēšana
Bez sākuma un gala,
Bet arī – ka bez tevis
Tas rats nespētu griezties pats ap sevi.
Tu neesi lieks.
Tu tikai nezini,
Ka esi
Liecinieks.
/R.Mūks/

Autorizācija

Ienākt