Par skolām un visu,kas tajās notiek.

30. nov 2010. 10:33

Jau kādu laiku sekoju līdzi notikumiem kādā skolā-ne mūsējā,bet pie kādas manas labas paziņas. Viņa šad un tad atraksta,kā iet skolā viņas meitām un mums veidojas diskusija par to,kā ir pie mums un kā pie viņiem.Liekas jau,ka abas dzīvojam Latvijā,bet reizēm liekas,ka ļoti tālu viena no otras un,ka katrā vietā darbojas cita valsts iekārta.Publicēšu dažus fragmentus no viņas vēstulēm.Vārdus mainīšu,lai nav atpazīstamības.Un gribu zināt jūsu domas par tur notiekošos un par to,kā ir pie jums.Gan jau zinat.
Saruna sākās par to,ka viņu skolā bērni dara viens otram pāri,un ne pa jokam-plēš drēbes,somas,sit viens otru.Jautāju,kāpēc neviens neko nesaka.Tad sekoja atbilde:

Nezinu... Visatļautība laikam. Skolotāji, kas ko dara, ir maz. Un, ja jau pat ar skolotāju, kas stundu laikā jau 2.gadu runāpar seksu, kopā ar bērniem dzer... neviens necīnās... Zin, bet tā arī tas paliek... Vecākiem vienalga, skolotāji pasaka - apceļ? Dara pāri? Plēš?- Pieverš uzmanību... Jānopērk vietā cits viss. Nav naudas? TIKAI pārdesmit latus tak maksā, nav jau dārgi... Viss. Nav vērts. Tāda te sistēma.

Nē, tā ir visu laiku, jo, lai mazos neapceļ, viņi kļūst par zvērēniem. Izaug, apceļ citus... Vismaz 70% no visiem, kas skolā, ir tādi. Vakar puikam no 1.klases pārsita ar akmeni galvu, ieradās mamma, bet skolotāji teikuši - pats vainīgs, kaitinājis lielos.. Un es zinu, ka tā arī viss beigsies, tā ir vienmēr.

Mums arī ir policija bieži, bet to gan neviens neņem par pilnu, jo tas ir tikai formāli. Un policija saka - nav laika. Arī, kad man meitu piekāva pagājušajā gadā, nekas nenotika, jo es zināju - ja es iešu uz skolu, viņai dzīves skolā vispār vairs nebūs. Vecāki nedrīkst te iesaistīties! Tad arī tiem skolā nav, ko rādīties ne pasākumos, ne ikdienā... Noēdīs, nomētās ar visu, kas pie rokas... Nu, mums te tā ir, un - es netaisos ko mainīt, ja gribu, lai es un mani bērni tur var rādīties.

Kā tas ir-vai tā ir norma jau it visur?

Atslegas vārdi: skola24

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (8)

Ilona M. 30. nov 2010. 15:07

Laikam jau tā ir,un vēl-cik kurš sāpīgi uztver to vai citu pāridarījumu.Ir tādi,kas paši par joku visu pārvērtīs un tādi,kas apvainosies par sīkumiem.

miillSniegpulksteniite (. 30. nov 2010. 15:01

...patiesībā nav jau tik traki..., tik cilvēki mīl parspīlēt, un ne jau skola vainīga, bet sakumā vecāki un attieksme vienam pret otru, tad sabiedrībā un valstī vienam pret otru un statuss(nabags, vai ne tik bagads, partikušai un visbagatakie)  ..., skaudība , ka vienam ir ,otram nav, attieksme pret otra iespejām vai rakstura īpatnību, maka sevi aizsstāvēt un nenoniecināt otru vai otra spejas vai ne tik skaistu vai ļoti bagatīgo drebes vai apava gabalu...Pasaule un attiecības vai kontaktešanās vienam ar otru vai otra nicināšana...nosaka daudz...

Ilona M. 30. nov 2010. 14:54

Vispār jau ir iespējams ar tādiem arī cīnīties,jo pret katru-ne aiz tās vietas vilka,var atrast pretī likumu par to,kādi ir skolēna pienākumi,kad viņš nāk uz skolu.Ir taču arī tādi,tikai kaut kā pēdējā laikā neviens par tiem nerunā.Un pārējo tiesības,arī skolotāju tiesības netraucēti vadīt stundu-ir taču,tikai paši par tām aizmirstam,kad vajag.Ir jau gan problēma-un sākot ar to brīdi,kad kāds pamanīja,ka ārzemēs ir citādi-tur ar cieņu pret bērnu izturas...Tikai tur arī bērni ar cie;nu izturas-lielākoties,bet ir jau arī tie,kas pēc tam ar ieročiem uz skolu atnāk.Nu jau mums tikai tas vēl pietrūkst.

miillSniegpulksteniite (. 30. nov 2010. 14:47

savā ziņā vainīgi ar likumi, ka skolotājs skolā nav tiesīgs un nevar neko bērnam aizrādīt, jo nepilngadīgais gan apsaukājas uz skolotāju ,tā ar ir gadījumi, ka iesper un pasūta trīs mājas tālāk... ,skolotājam  tik jauno vielu mācīt drīkst vai audzināšanas stundā var  izrunāt visas sāpes, bet līdz direktoram vai pārziņiem reto var aizvest, ,jo dzirdēts, ka  gudrais nepilngadīgais vel kļauzu uzrakstīs, ka stumts vai  ne aiz tās vietas vilkts,  vai arī ause norauta un nez ka vēl fiziski kāds pieskāries...
TĀ NOTEIKTI IR LIELA PROBLēMA, un satraukums  ir ne pa jokam ,ja aizskarts kāda bērns pa nopietnam ..., domāju , ka skolas vadībai ir jānoziņo un lietas nepaliek neizskatītas un neizpētītas...., jo vissatļautība jau gluži nav...

Ilona M. 30. nov 2010. 13:36

Laikam jau vaina arī tur,ka tēva ģimenē nav.Nav neviena,kas aizstāv.

Dzēsts profils 30. nov 2010. 13:15

nav tik traki gadījies, bet es gan jau ka uzrīkotu miermīlīgas pārrunas klasē. kas kur ko redzējis. man kā vecākam to neviens nevar liegt. un, zinot savu vīru, droši, ka nereaģēšanas gadījumā skolai būtu lielas nepatikšanas sarīkotas.

Ilona M. 30. nov 2010. 12:21

Es jau zinu visu,kā tas ir,mani tracina,ja ir tādi,kas neliekas ne zinis arī tad,ja bērns atnāk mājās un ne jau lineāls,bet soma sagriezta un jaunie zābaki saplēsti-tīšām,ar sķērēm.

Dzēsts profils 30. nov 2010. 12:11

nezinu gan. man puikam skolā, protams, arī bijušas villošanās, bet tā, ka neviens neko neteiktu, tā nu gluži nav. ij paskaidrojumus raksta, ij vecākus sauc skaidroties un segt zaudējumus. un galu galā ne vienmēr vajag problēmas novelt uz skolu. paši vecāki sapulcēs mēdz uzvesties kā činkstīgi bērni. raud par katru salauzto lineālu. nu tad soory, ar to ir elementāri finansiālā ziņā jārēķinās, kad gādā pēcnācējus.

Autorizācija

Ienākt