Vai proti tikt galā ar sniegu?

4. jan 2011. 18:58

Tuvākajās dienās sākšot snigt...

Decembris. Pulksten 18.00. Sāka snigt. Es ar sievu sēdēju pie loga, dzērām karstu tēju un skatījāmies gleznainajā skatā, kas paveras aiz loga. Sniegpārsliņas lēnām un maigi krita uz kokiem, zemes, mašīnām, pārklājot visu ar baltu sniega segu.

Decembris. Mēs pamodāmies un ieraudzījām, ka visa pasaule ap mums ir mirdzošas sniega segas pārklāta. Kolosāls skats! Pirmo reizi mūžā paņēmu rokās sniega lāpstu un attīrīju no kupenām gan pagalmu, gan iebraucamo ceļu. Man tas patika varen labi. Pēc īsa brīža piebrauca sniega tīrāmā mašīna un nejauši uzgāza sniegu uz tikko iztīrītā iebraucamā ceļa. Vadītājs smaidīja un pamāja man ar roku. Es pamāju viņam pretī un notīrīju ceļu vēlreiz.

Decembris. Šonakt uzsniga vēl 15 centimetru bieza sniega kārta. Ārā temperatūra nokritās līdz 11 grādiem zem nulles. Īsta ziema! Zem sniega smaguma dažiem kokiem nolūza liekie zari. Es tīrīju iebraucamo ceļu, pēc neilga laika brauca garam sniega tīrītājs....un atkal izdarīja savu jociņu.

Decembris. Saulīte dienā sildīja tik čakli, ka daļa sniega izkusa. Pēcpusdienā temperatūra strauji nokritās, un viss pārvērtās ledū. Tīrīdams sniegu, nokritu uz pēcpuses. Slimnīcā mani nofotografēja no visam pusēm, taču, par laimi, nekas nebija salauzts. Laika ziņās teica, ka gaidāms sniegs. Sievas automašīnai nopirku riepas ar radzēm.

Decembris. Nakti uzkrita vēl25 centimetri balto mēslu. Sieva savā automobīlī saskrējās ar sniega tīrītāju. Automobīļa motors nu ir čupā. Ja šāds laiks turpināsies, sniegs neizkusīs līdz pat augusta beigām. Sniega tīrītājs šodien pabrauca garam divas reizes.

Janvāris. Joprojām snieg. Snieg visu laiku. Mūsu dārzā nav neviena koka, kam sniegs nebūtu aplauzis visus zarus. Elektrības nebija lielāko nakts daļu. Lai nenosaltu līdz nāvei, dedzinājām sveces un lodlampu, kas apgāzās un gandrīz nodedzināja māju. Man izdevās uguni apdzēst, taču uz rokām ir ne tikai tulznas, bet arī otrās pakāpes apdegumi. Nosvilināju skropstas un uzacis. Ceļā uz slimnīcu sadauzījām manu džipu.

Janvāris. Aizsala tualete. Ja iesiet ārā, neēdiet brūno sniegu.

Janvāris. Tie nolādētie mēsli arvien vēl krīt un krīt. Lai, ejot līdz pastkastei nenosaltu, ir jāsavelk mugurā viss skapja saturs. Ja noķeršu to kretīnu, kas vada sniega tīrāmo mašīnu, pārdauzīšu viņam seju un izraušu ādamābolu. Tā vien šķiet, ka viņš gaida aiz stūra, lai acumirklī varētu bliezt ar 130 kilometriem stundā un aprakt to, kas kādreiz bija mans iebraucamais ceļš.

Februāris. Elektrības joprojām nav. Mājā sāk izsalt prusaki. Sniega tīrāmā mašīna iestiga uz ceļa, un tas ****** - vadītājs uzdrošinājās nākt pie manis prasīt sniega lāpstu. Es viņam paskaidroju, ka esmu salauzis jau piecas lāpstas, tīrot viņa sagāzto sniegu, un salauzu vēl sesto, pasveicinot viņa pretīgo mūli.

Februāris. Snieg. Laika prognozes paredz vēl divdesmit centimetru sniega tuvākajās 24 stundās.

Februāris. Laika prognozētāji meloja - sasniga trīsdesmit pieci centimetri sniega. Es laikam no sniega baltuma sāku kļūt akls, jo man šķiet, ka sieva izskatās tīri labi.

Februāris.. Sieva iet prom - varbūt uz visiem laikiem. Es vairs nevaru pakustināt kāju pirkstus. Neesmu redzējis sauli veselu mūžību. Naktī gaidāms sniegs. Aizdedzināju māju, lai nevajadzētu rakt no jumta nost sniegu.

JAU MARTS! Mani arestēja par vandālismu un huligānisku uzbrukumu sniega tīrītāja šoferim. Sods: trīs nedēļas jātīra sniegs veco ļaužu pansionātā.

Atslegas vārdi: Mīlestība34028, Dzīve38593, Attiecības38696

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (14)

Aivars K. 5. jan 2011. 10:20

krauju tik čupā.. ir vismaz darbiņš, kur muskuļus padarbināt..p

Arvils S. 5. jan 2011. 08:45

Normala ziema.nebutu sniega atkal nebutu labi.Dabai savi untumi,mums savi.Verot un larksket,cik labi vai slikti.

savsem k. 4. jan 2011. 20:53

Ha !

andris l. 4. jan 2011. 20:03

varbut saja laika laiks butu dzimstibas palielinasanas jautajumiem japievers uzmaniba,nevis ar sveciti jaskraida?

Dzēsts profils 4. jan 2011. 19:47

a nekaa! man vins galigi netrauce

Jānis K. 4. jan 2011. 19:33

Cīnos kā saniknots meža kuilis ar aizaugušu kartupeļu lauku.

Dzēsts profils 4. jan 2011. 19:21

Man gan puika notīrīja sniegu no šķunīti par 2 Ls! Kāpēc man strādāt? Lai strādā mana nauda...

Dzēsts profils 4. jan 2011. 19:19

Sergejs Makarenko,pareizi,Sibirijā vēl trakāki sniegi,mums tikai tas nepierasts!...

Dzēsts profils 4. jan 2011. 19:16

Jā, šodien notīrīju ājai jumtu..un sniegu izvedu........nogurums patīkams tagad........

Dzēsts profils 4. jan 2011. 19:15

Kas ir aizgājis to neatgriezt,tagad tikai uz priekšu!!!...

Dzēsts profils 4. jan 2011. 19:15

Uz darbu ne nokaveju,tiku ari majas un pat atrodu uzrejs savu gultu...tatad tiku gala ar sniegu un parejam dabas izvirtulibam,protams ir ziema un sniegam jabut...bus vel lajks kad mes atcerasimies par ziemu un sniegu ar skumju un prieku vienlajcigi,kadrejz vis majnisies...bet pagajdam vis ir kartiba,pienemsim ar prieku ziemu musu zeme...

Edijs B. 4. jan 2011. 19:15

Protams uzvelc garakus zabakus un min  

Nikita T. 4. jan 2011. 19:09

taapeec, ka staasts par 2010. gada februaari un martu

Dzēsts profils 4. jan 2011. 19:06

Ko Tu,jau raksti par februāri,martu,kad tikai janvāris tikko,ka sācies?!!!

Autorizācija

Ienākt