Ko patiesībā Bībele vēsta par seksu?

28. feb 2011. 18:26

Savos darbos zinātnieki pauduši sašutumu, ka sabiedrībā valda konservatīvo kristiešu uzskati, kuri apgalvo, ka Bībele viennozīmīgi atbalsta tikai seksu tradicionālā laulībā. Nasta un Kūgans kā piemērus no Bībeles min stāstus par to, kā pravietis Jesaja upurējis Dievam savu nevainīgo meitu, par to, kā Naomija un Rute zvērējušas mīlēt viena otru līdz nāvei u.c.

Autori cenšas pierādīt, ka Bībelē par seksu stāstītais neveido saistītu sistēmu - gluži pretēji reliģiozo fundamentālistu viedoklim. Piemēram, arī Salamana augsto dziesmu Nasta traktē kā ārlaulības mīlas himnu, kas ne tuvu nav saistīta ar ģimeniskām vērtībām.

Atslegas vārdi: dzive38590, attiecibas38696, biele0, sex patiesiba0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (11)

Azrael D. 11. mar 2011. 08:53

Tev vairāk uzmanības būtu jāvelta Cradle of Filth daiļradei, nevis jālasa f***ing bībelīte... Kur neiebāz purnu, visur ir kāds bāleliņš ar bībelīti rociņā. Laaaaabi, ka ir atgriezies Vags Vikerness reālajā pasaulē, varbūt arī šajā nolādētajā planētas daļā atpūtīs kāda vēsma no Norvēģu antikristietisko Brāļu puses, citādi jūs - dogmatiskie lopiņi, jau 22 gadus personīgi man smagi krītiet uz nerviem, īpaši jau ja ir runa par katoļu kardinālie un taml. mazo altārzēnu drāzējiem. Pie kanceles ar bībelīti, bet ZEM kanceles tajā pat laikā altārzēns ar daiktu spēlējas...  Jaaaaaaauki, vai ne !? Dzīvnieku bars!!!

Aivars K. 1. mar 2011. 10:27

droši vien lai vairojās un pilda pasauli.. lai tiktu ***aizpildīts***.. vienalga, ar  cik kvalitatīvu masu.. ne velti saka, ka dievam vajag visādus..))

Dārzniece K. 1. mar 2011. 09:18

             Pilnībā piekrītu Albertam Dzintaram...............

Dzēsts profils 28. feb 2011. 20:50

to ka Ieva jau bija ar bērnu?   nemaz nebrīnītos, jopiķ

Dzēsts profils 28. feb 2011. 20:19

tas ir domats tkai cilveces turpnasanai

Dzēsts profils 28. feb 2011. 19:39

albert dzintar - tie, kas atpērkas ar naudu ( šeit es nedomāju nelielu ziedojumu baznīcai ) - tie domā, ka Dievs viņiem piedos visus grēkus, lai izejot no baznīcas varētu atkal grēkot.
Par Dieva klātbūtni katrs mēs varam  spriest pēc savām sajūtām.

alberts d. 28. feb 2011. 19:30

Nu mìlie cilvèki,jebkura religjija ir labi nostädìts bizness,jo lieläka gjimene,jo vairäk naudas mäcìtäjkungam,baznìcai. Un cik bìja to kas prata lasìt,rakstìt kristietìbas aizsäkumos... Täpèc religjijai ar Dievu reizèm nu neshtim kopä,ja cilvèkam smadzenes viñsh atrod atbildes,ja ar to domäshanu pagrütäk tad parädäs täds ateirts kä Jaränkungs,kas gäna Dievu pa labi un kreìsi,laikam tam Darvinam ir dalja taisnìbas,dazhsh labs tieshäm no mèrkakja cèlies.

Maija V. 28. feb 2011. 19:24

Dieva baušļus interpretēja cilvēks,piemērojot attiecīgā laika reliģijas interesēm...
Savā būtībā sekss,vai saplūšana ir pasaules radīšanas imitācija,bet saplūšana nevar būt pilnīga,ja sieviete un vīrietis viens otru nemīl...bet mīlestībai laulība nav obligāta..

Vasilijs P. 28. feb 2011. 19:10

Tas pats variants-nemekle paligus....

Alise .. 28. feb 2011. 18:29

...zini, man arī radās tāda neskaidriba..lasot Bībeli!...Ja sieva nevarēja palikt stāvoklī, tad kalpone dzemdēja bērnu...Tā neviens man nav devis atbildi uz šo jautājumu, kāpēc Bībele nesakrīt  ar Dieva baušļiem šajā ziņā..

Dzēsts profils 28. feb 2011. 18:28

Neko par to nezinu, jo bībele nav manā bibliotekā

Autorizācija

Ienākt