13 padomi, kā uzlabot garastāvokli!!!

26. mar 2011. 13:20

Pārejas periodos, piemēram, no ziemas uz pavasari, mēs nereti jūtamies nomākti, miegaini un mums trūkst motivācijas. Iepazīstieties ar 13 vienkāršiem trikiem dažādām dzīves situācijām un uzlabojiet garastāvokli dažu minūšu laikā.

1. Pāršķirstiet vecās fotogrāfijas

Izvelciet no plauktiem foto albūmus ar bērnu dienu attēliem vai jaukāko brīvdienu fotogrāfijām. Pēc tam, iespējams, jūs jutīsieties daudz labāk, nekā izēdot šokolādes konfekšu kasti.

Saglabājiet savas mīļākās fotogrāfijas digitālā formātā kā ekrāna saudzētāju datoram, vai arī nopērciet digitālo foto rāmīti.

2. Apēdiet sauju riekstu vai laša gabaliņu

Glabājiet nelielu daudzumu riekstu atvilktnē un panašķojieties, lai uzlabotu garastāvokli. Pusdienās apēdiet salātus ar lasi.

Gan riekstos, gan laša gaļā ir daudz omega 3 taukskābju, kas padara cilvēkus mazāk uzņēmīgus pret depresiju.

3. Nomierinoši aromāti

Ja darbā jums ir pārāk daudz steidzamu termiņu vai kaudze nepadarītu darbu, iepiliniet pāris pilienus ēteriskās eļļas ūdens glāzē, lai nomierinātos.

4. Dienas gaisma

Jūsu garastāvoklis var izmanīties tikai dažu sekunžu laikā, ja jūsu guļamistabā no rīta iespīdēs saules stari. Ja jums no rīta ir nedaudz vairāk laika, ieturiet brokastis pie loga, pa kuru ienāk vairāk dienas gaismas vai arī novietojiet rīta vingrošanas aprīkojumu dzīvokļa gaišākajā pusē.

Veiciet nelielu pastaigu tuvējā apkārtnē Ja strādājat birojā, kurā nav logu, katru dienu veltiet dažus brīžus, lai izietu ārā saulē.

5. Izstaipieties

Laiku pa laikam veiciet dažus staipīšanās vingrojumus.

6. Tieciet galā ar nekārtību

Papīru kaudzes uz biroja galda un nekārtība virtuvē var padarīt jūs patiešām nervozus.

Dažiem cilvēkiem tas ir atgādinājums, ka kaut kas būtu jāizdara, taču nav izdarīts. Nekārtība jums var likt justies kā neveiksminiekam. Notīriet virsmas vietās, kurās atrodaties – birojā un mājās.

7. Domājiet ātri

Ļaujiet, lai jūsu domas traucas kā sacenšoties aizpildot testu. Tādā veidā jūsu garastāvoklis var uzlaboties dažu minūšu laikā. Ja jūsu sievasmāte padara jūs traku, veltiet 30 sekundes, lai uzskaitītu tās īpašības, kas padara viņu ļoti noderīgu – tas jums liks justies daudz labāk.

8. Paskatieties smieklīgus video

Izsmejieties no sirds, jo smejoties rodas ķīmiska reakcija, kas nekavējoties uzlabo garastāvokli, samazina sāpes un stresu, un stiprina imūnsistēmu.

Kad stress pieaug un jums ir vēlēšanās uz kādu izlikt agresiju, lieciet sev smieties – paskatieties kuriozus videoklipus internetā vai arī aizejiet pie kāda jautra kolēģa birojā uz nelielu patērzēšanu.

9. Domājiet par iepirkšanās stratēģiju

Pirms pārtērējat savu kredītkarti iepirkšanās centrā, atcerieties – jūs daudz jutīsieties laimīgāki iepērkoties, ja lietu vietā iegādāsieties pieredzi, piemēram, apmeklējiet koncertu vai ieturiet maltīti mīļākajā restorānā.

Turklāt, tā jūs kvalitatīvi pavadīsiet laiku ar savu ģimeni un draugiem.

10. Rādiet priecīgu seju

Ir pierādīts, ka mēs esam laimīgāki, ja smaidām un izliekamies, ka esam laimīgi.

11. Atslodze – atpūta, miers un klusums

Arī var veicināt garastāvokļa uzlabošanos. Nemiera pilnās dienās atbīdiet krēslu no galda, izstiepiet kājas un aizveriet acis.

Domājiet par ko tādu, kas aiznesīs jūs tālu no ikdienas uztraukumiem, piemēram, par jaukajām brīvdienām, kas jums gaidāmas priekšā.

12. Parunājiet ar kādu jauku kaimiņu

Ja jūsu tuvumā būs kāds cilvēks labā garastāvoklī, palielināsies iespēja, ka arī jūs jutīsieties laimīgāki.

13. Izdariet kaut ko labu

Cilvēki, kuri veic brīvprātīgo darbu, ir daudz apmierinātāki, nekā tie, kuri to nemēdz veikt – nav svarīgi, cik daudz viņi saņem, jo šeit nozīme ir sociālajiem un emocionālajiem faktoriem.

Atslegas vārdi: Mīlestība34028, Dzīve38590, Attiecības38696

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (3)

Dzēsts profils 26. mar 2011. 18:42

Ko Tu raksti par vasaras laiku 1 st.?! Ko tad darīt,kad aizbrauc uz Īriju kad 2 st. laika starpība,Amerikā 8 st.?!!!  

Ingrida X. 26. mar 2011. 14:38

Nikita TheBest.

Mums te ir Spilgtā Zita, tāds košs taurenītis ielidojis, tā kā- garastāvoklim ne vainas!!!!:)

Ingrida X. 26. mar 2011. 13:46

Paldies par svētīgajiem ieteikumiem!!!!!

Kā nu bez tiem jēgā mēs tiktu?????

Autorizācija

Ienākt