10 iemesli, lai šī cigarete būtu pēdējā!!!

26. mar 2011. 13:34

Uzmanību, smēķētāji!

Jūs esat mēģinājis atmest tūkstošiem reižu... Visi apgalvo, ka tas ir kaitīgi…

Taču zināt, kas liks Jums mainīt savas domas? Fakti! Pareizāk sakot, 10 izsmeļoši, neizbēgami un reāli fakti par to, kas ir smēķēšana un to, par ko Jūs kļūstat izsmēķējot vēl vienu cigareti.

1. Cigaretes Jūs burtiski nogalina – šeit un tagad!

Ir aprēķināts, ka no slimībām, kas saistītas ar smēķēšanu, pasaulē katru dienu mirst 10 000 cilvēku jeb 3,5 miljoni cilvēku gadā.
Visizplatītākās ar smēķēšanu saistītās slimības ir:

    * Sirds un asinsvadu sistēmas saslimšanas (smēķētājiem ir 2 līdz 4 reizes lielāks risks nomirt no insulta);
    * Vēzis (it īpaši plaušu, rīkles, mutes, urīnpūšļa, aknu, aizkuņģa dziedzera, nieru, kuņģa un dzemdes vēzis, kā arī leikēmija);
    * Respiratorās sistēmas saslimšanas (it īpaši hroniskais bronhīts un emfizēma) un čūlas.

2. Melnas kā ogle

Paskatieties uzmanīgi, kā izskatās darva – melna, lipīga viela, kas turklāt ir arī ļoti koncerogēna. Izsmēķējot vienu cigareti smēķētājs ieelpo gandrīz 3 miljonus mikroskopiski sīku sodrēju daļiņas, kuras veido darvu.
Arī plaušu bojājumi, kurus rada darva, vairumā gadījumu nav labojami.

3. Depresijas iemesls

Zinātnieki ir pierādījuši, ka smēķēšana ir viens no galvenajiem depresijas cēloņiem. Brīdī, kad Jūs atmetīsiet smēķēšanu, Jūs tiksiet apbalvots ar unikālām sajūtām, ka spējat kontrolēt savu dzīvi. Tas Jums palīdzēs atbrīvoties no tumšām domām un ļaus paskatīties uz dzīvi no optimistiskākas perspektīvas.

4. Vecāki – smēķētāji: sliktākais, kas vien var būt

Jūs esat pirmais (un ilgu laiku vienīgais) piemērs saviem bērniem – arī tad, ja mēs runājam par smēķēšanu. Pētījumi ir pierādījuši, ka 50% bērnu no smēķētāju ģimenēm uzskata, ka smēķēšana ir “stilīga”, bet 55% bērnu ir pārliecināti, ka nākotnē smēķēs. Kā rāda plaši pētījumi, smēķētāju bērni kopumā ir mazāk aktīvi un viņiem ir neveselīgāki ēšanas paradumi.

5. Līdzi sev kapā Jūs paņemat arī sev tuvus cilvēkus

Briesmas, kas apdraud Jūs, apdraud arī Jums apkārt esošos cilvēkus. Ja Jūs nerūpējaties par savu veselību – vai Jūs esat pārliecināts, ka vēlaties, lai arī kāds cits būtu uz Jūsu sirdsapziņas?

6. Grūtnieces – smēķētājas: Jūs to vienkārši nedrīkstat nodarīt savam bērnam!

Pastāv liela iespējamība, ka Jums būs ektopiska grūtniecība, kas var būt fatāla kā Jūsu bērnam, tā arī Jums pašai. Smēķēšana ievērojami paaugstina pāragru dzemdību un pat spontānā aborta risku. Iespējams, ka šādā gadījumā bērnam būs permanenti bojājumi un piedzimstot bērnam būs pārāk mazs svars…

7. Neauglība: problēmas viņai un viņam

Ir zinātniski pierādīts, ka smēķēšana ne tikai izraisa sēklas samazināšanos, bet arī rada ģenētiskā materiāla izmaiņas. Par savām problēmām gultā vīrieši var vainot arī cigaretes.
Smēķētājām ir grūtības ieņemt bērnu, un ja topošās mātes smēķē grūtniecības laikā, bērnam var rasties nopietnas veselības problēmas.

8. Smēķētāja izskats nemelo

Atvadieties no sava jauneklīgākā skaistuma, jo smēķēšana padara Jūsu ādu pelēku, bālu un sausu, bet zobi un pirksti kļūst dzeltenīgi. Ir pierādīts, ka smēķētājiem ir līdz pat 10 reizēm vairāk grumbiņu, nekā nesmēķētājiem.

9. Jums līdzi nāk nepatīkama smaka – atzīstat Jūs to, vai nē

Cigaretes dūmu smaka iesūcas Jūsu matos un drēbēs. Tā ir ar Jums vienmēr un visur – Jūsu mājas un automašīnā, kura vairs nekad nebūs citādāka.

10. Ja ar medicīniskiem iemesliem nepietiek, varbūt Jūs pārliecinās finansiālais aspekts

Izrēķiniet, no kā Jūs atsakāties: no lieliskām brīvdienām, jaunas automašīnas, varbūt pat no neliela dzīvoklīša... To visu tikai par vienu vai divām cigarešu paciņām dienā.

Atslegas vārdi: Mīlestība34028, Dzīve38590, Attiecības38696

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (7)

alberts d. 26. mar 2011. 22:40

Un atkal käds mani grib gläbt no mokoshas näves,jopcik micìt parädiet man laimìgu un skaistu nävi! Un täs vecäs donas beizhas,kas tup pie ärstiem 300 dienas gadä-varètu tur püt ja ne müsu SMÉKJÉTÄJU savi 160 miljoni iekristu valsts kasè.

savsem k. 26. mar 2011. 21:37

Man patika - "Izrēķiniet, no kā Jūs atsakāties: no lieliskām brīvdienām, jaunas automašīnas, varbūt pat no neliela dzīvoklīša... To visu tikai par vienu vai divām cigarešu paciņām dienā." ....

Dzēsts profils 26. mar 2011. 18:35

P.S. Aizliegtais auglis tas gardākais,Saeima to zina un tādēļ raksta uz paciņām,ka nedrīkst smēķēt,lai vairāk pirktu,jo jāmirst tāpat,smēķē vai ne!!!...

Dzēsts profils 26. mar 2011. 18:25

Ko Tu šeit "pļurksti"?! Visi kioski un veikali pārpildīti ar cigaretēm,tabakas rūpnīca nevar saražot,ieved vēl no Krievijas u.c.,lai tautai būtu veselība! Skolā 50% bērni jau smēķē! Viena tante smēķēja līdz 100 gadiem un nodzīvoja 120 g.! Es jau smēķēju 60 gadus un kuram nepatīk mana tabakas smarža,lai nenāk man klāt....

ginta k. 26. mar 2011. 17:15

Nesmēķēsi,nedzersi vesels nomirsi

Dzēsts profils 26. mar 2011. 13:55

Moška viņa ir bots :D Copy-paste bots :D :D

Ingrida X. 26. mar 2011. 13:44

Tu, Jaukā Nikita TheBest, neesi pagurusi no savas pārkopēt- mānijas?????:)

Pati ta savus pastāstiņus izlasi?????

Autorizācija

Ienākt