Vai tavuprāt ,mūsdienu jaunieši novērtē dzīves vērtības?

7. mai 2011. 11:18

Vai, ka viņi novērtē, to cik kretīniskie vecāki žīdojas un nedod viņiem naudu priekš viena vai otra sūda.Kā tas ir, ka man nav tas, kas ir Pēterim?
Mūsdienu pusaudzis, nespēj saprast, pie kā ir augusi vecā paaudze.. iedomājies mūsdienu bērnam pateikt, ka viņam koka zars būs spēļu ierocis, ka vasarā pļavas vidū esošā peļķe, būs viņa baseins, ka saldumus varēs dabūt tikai reizi mēnesī un nevis paku ar konfektēm, bet divas konfektes.
Mūsdienu pusaudzim jau neinteresē nekas, kas notiek ģimenē, sabiedrībā.. ir tikai viņa vienīgā iedomu pasaule, kurā viņš dzīvo ar savām tiesībām un bez nekādiem pienākumiem, jo māte jau kalpone traukus nomazgās.Katram laikam savas vērtības. Kaut droši vien ir tādas vērtības, kas ir konstantas - nemainīgas. Domāju, ka lielākā daļa nē.

Atslegas vārdi: dzīve38590, jaunieši1, vecāki3, mūsdienas1

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (22)

Dzēsts profils 7. mai 2011. 16:34

Mūsdienu jaunatne novērtē krutākās auto,modernos noutbukus,telefonus un savus vecākus,kuriem ir prestižie darbi ar labu algu,jo viņi zina,ja vecākiem būs laba alga,tad arī dienas nauda viņiem būs normāla un varēs padižoties savu draugu un paziņu priekša.

Dzēsts profils 7. mai 2011. 16:04

Nu jau pārcenties, man paziņu lokā visi bērni kā bērni, i traukus nomazgās, i māju sakops, i fantāzija darbojas, drīzāk nevaj pašiem vecākiem sēdēt pie datora un gaidīt, ka bērns pats visu apgūs bez jūsu līdzdalības.  

Dzēsts profils 7. mai 2011. 16:01

tas ir atkarigs no audzinasanas....

Dzēsts profils 7. mai 2011. 15:47

Ko tur nogruzīties! Dīve pārmācīs, tos kuri nav it kā pārmācāmi. Vecākiem ir jāļauj vairāk bērnam darboties. Nav ko lolot un čuņčināties. Dzīve ir skarba, ja čuņčināsi un visu darīsi viņu vietā nekas labs nebūs!

Elva E. 7. mai 2011. 15:18

Kam tagad viegli ? Jaunieši  mācās un strādā , lai varētu mācīties ..., pēc dažiem indivīdiem nedrīkst spriest par visiem !

Ulla P. 7. mai 2011. 14:08

Jaunībā vienmēr dominē maksimālisms it visā... , ar laiku tas izlīdzinās , nevajag tāpēc nomelnot , nav tik slikti !

Inese Š. 7. mai 2011. 13:53

Mana jaunatne - mani trīs bērni - novērtē. Un viņu tuvākie draugi arī. Tā ka nevar VISUS mest pār vienu kārti.

Dzēsts profils 7. mai 2011. 13:49

Maz, bet novertee !

Maija V. 7. mai 2011. 13:16

Nevajag vispārināt,ir dažādi jaunieši un dažāda attieksme..:)

Aleksandrs V. 7. mai 2011. 13:10

Ingrīda Xx,

Ingrida X. 7. mai 2011. 13:10

Melnā Morticia.
Atvaino, ja par skarbu. Bet- mani aizķer, patiešām aizķer šāda veida tekstiņi!!!!!

Man apkārt tik daudz jauno cīnās paši, jā, neiet viegli, bet- CĪNĀS!!!!!!!; NEKAS, PILNĪGI- NEKAS!!!! NETIEK UZ PAPLĀTES PASNIEGTS, ka es....apbrīnoju viņu spēku, gudrību, ticību un varēšanu ..un nevarēšanu, un- spēju tomēr nepadoties.

Un- vēlos kaut daļiņu tā pārmantot. Jā, arī uzdrīkstēšanos.

Neuztver kā aizvainojumu sev, ne tā tas bija domāts.
Mans redzējums- un tikai.

Ingrida X. 7. mai 2011. 13:01

Nerunā par visiem!!!!! Arī- par lielāko daļu- nē.

Kas Tev, kas pieļauju, esi saskārusies ar šo, Tevis aprakstīto, puasaudžu vai kā arī viņus tur nedēvētu, daļu, devis tādas tiesības??????? Sniegt tādu uzstādījumu????

Zinu, personīgi, pat- ļoti, jaunos, kas ir moljoniem gaismas gadu mums priekšā.
Un- ja no kāda varu šajā pasaulē mācīties, ja- man pietiks gudrības un spēka to darīt- tad tikai un vienīgi no viņiem.

Un- tā "māte jau kalpone traukus nomazgās" pati vainīga, par 100, ka ir sev tādu lomu iedalījusi.

Kādiem piepalīdzat saviem bērniem būt, tādi viņi ir.

incis m. 7. mai 2011. 12:51

diemžēl tagad lielākās vērtības tiek piešķirtas mantiskajam, nauda valda Latviju... tas ar laiku mainīsies, bet tagad ir tā kā ir..

Dzēsts profils 7. mai 2011. 12:31

nu gan šmuci sagāzi! Pati sevi atceries pusaudžu vecumā?

Dzēsts profils 7. mai 2011. 12:25

Nu nav gan tik traki... Vēlme pēc kaut kā, kas nav īsti sasniedzams - tāda ir bijusi visos laikos un visās paaudzēs. Un varam tikai priecāties, ja šodien vecāki var piedāvāt bērnam nevis 2 končas , bet paciņu, un reizi nedēļā, nevis tikai uz Jauno gadu..Arī tā situācija, kad jaunietis ir pārņemts ar savām tiesībam, bet aizmirst, ka ir arī pieāakumi- tā ir pilnīgi normāla, vecumam atbilstoša ... Ar laiku- dzīves pieredzi, ar mācībstundām  ko dzīve dos, ar vecāku piemēru un padomu, audzināšanu- tas viss nostāsties savās vietās. Mūsmājās  bija, ir  un droši vien arī būs - daudz jauniešu, un ļoti reti , kad kāds no viņiem parāda sevi kā tāds nesapraša šajos jautājumos, un arī tad- parunājamies visi kopā, iespējams , ka kaut kas arī paliek tai gaišajā galvā un cilvēks sāk apdomāties- kas un kā.

Dzēsts profils 7. mai 2011. 12:22

un nav ko te puņķus laist, viss viņiem ir kārtībā un arī vērtības vietā. viņi, vienkārši dzīvo savā laikā, kā savulaik mēs dzīvojām savā.

Gunars s. 7. mai 2011. 12:21

    Nedrīkst ar mīkstiem bērza žagariņiem iepazīstināt neģēļa pakaļu.Jauno ciniķu pārpilnība ! Visatļautībai nav robežu ! Nu protams, vairākums ir lieliski, jaunie cilvēki.

Dzēsts profils 7. mai 2011. 12:20

ir lietas, kas viņiem mūsdienās tiešām ir nepieciešamas. un ja nevari atļauties, tad tāpēc jau jaunieši nav slikti, vienkārši tev pašam ir par maz.

Mārtiņš M. 7. mai 2011. 11:47

vajag audzināt. bērni slikti, sievietes zosis, vīrieši cūkas.. īsta dzīvnieku ferma.....
protams ka nav viegli, protams ka pastāv liela konkurence, protams ka pēterīša mantiņa rada skaudību, bet vajag iemācīt vēlmi pašam ko sasniegt..

Aleksandrs V. 7. mai 2011. 11:42

....domāju,ka liela daļa jauniešu izprot dzīves jēgu un būtību......

Autorizācija

Ienākt