Dakteris izrakstīja mīlestību...

28. jūn 2011. 22:03

Dakteris izrakstīja - mīlestību...
Tikai devu nepateica.
Vai mīlēt vienu vai divus, vai trīs...
Cik ilgi un kuros laikos drīkst?
Ja būs par daudz - es kā blāzma skriešu,
Ja maz - pietrūks, pēc devas kliegšu!
Ļauties pārdozēt vai iztikt bez tās?
Kurš ar padomu palīgā nāks?
Varbūt ļauties, lai mani mīl
Caur attālumu, nesasniegtu?
Nevienam nepiederošu, un tādēļ košu
Viņš sirdi, es tam sirsnību došu...
Jā, nebija recepte - pēc sajūtām jāvadās,
Mīlestību neviens nepārdod kapsulās.
Par maz, par daudz, vienu, divus, trīs
Kādam - viena, citam pārmaiņas līdz...
Dakteris izrakstīja-mīlestību...
Tikai devu nepateica.
Saņemt un citiem to satiekot dot,
Pašam kā, kas, kur, kad ir jāizprot.
/Aija Celma/

Atslegas vārdi: medicīna49, dzīve38590

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (13)

Valdis m. 26. jūl 2011. 14:28

jamil ir visas jo katrai ir parko vinu milet  pardaudz nebuus

Vasilijs P. 29. jūn 2011. 10:44

ja izrakstijis-tad pec Recepturas perc zirga desas.

uz V. 29. jūn 2011. 00:59

dodot -gūsti, ziedojot -vairojās

Alise .. 28. jūn 2011. 23:46

..man patīk kā teicis Mārtiņš Burke Burkevics.."Es nebaidos dāvāt mīlestību, bet baidos, ka varu izšķaidīt sevi""

Dzēsts profils 28. jūn 2011. 23:30

...būt noreibušam - skaidrā esot ...

uz V. 28. jūn 2011. 23:26

skaisti mīlēt> ir labākais aizvietotājs ailkohola lietošanai, bet kā ierosinātājs mazās devās pat ieteicāms >reibst labāk paģiru nav...

Dzēsts profils 28. jūn 2011. 23:05

Mīlestību nevar dozēt, tā vai nu ir , vai - nav... , viena un - nedalāma ...

Gundars Ī. 28. jūn 2011. 22:46


Madara M. 28. jūn 2011. 22:36

Paldies, Gint, par tik izsmeļošu info!
ehhhh....sakārojās porterīti

Dzēsts profils 28. jūn 2011. 22:16

parmeriga alkohola liietosana ir kaitiga...dakters

Dzēsts profils 28. jūn 2011. 22:15

# Malaizijā mātes ieziež bērnu ādu, lai tos pasargātu no slimībām.
# Pētījumi apliecina, ka izderot katru dienu pa 0.5 l alus samazinās risks saslimt ar nierakmeņu slimību par 40%. Ne pienam, ne tējai un citiem dzērieniem šāds efekts nepiemīt.
# Viduslaiku kosmetologi izmantoja alu ādas maskām, lai atjaunotu sejas ādas skaistumu.
# Alus raugu lieto iekšķīgi dažādu infekcijas saslimšanu, furunkulozes, cukura diabēta, ādas saslimšanu gadījumos.
# Alu ir daudz mazāka kaloritāte nekā ābolu sulai, augļu dzērieniem kuriem tiek pievienots cukurs un pienam.
# Čehijas alus darīšanas institūta zinātnieki rūpīgi izpētot alus iedarbību uz cilvēka organismu, ir nākuši pie slēdziena, ka alus ir nepieciešams organismam, jo satur tam nepieciešamas vielas.
# Mūsdienu medicīna ir pierādījusi, ka alu lietojot saprāta robežās, tas pastiprina asinsriti, samazina sirds saslimšanu risku, un tam piemīt antistresa iedarbība. Alus mērenās devās neizdara būtisku iedarbību uz arteriālo asins spiedienu, bet ja tas ir paaugstināts, alus pat nedaudz to samazina, jo alum piemīt īpašība paplašināt asinsvadus. Risks saslimt ar hipertoniju ir tikai ja alu lieto ļoti lielos daudzumos.
# Alus lietots saprāta robežās neveicina aptaukošanos, bet uzlabo apetīti.
# Alus sastāvā esošais kalcijs un magnijs aizkavē žultsakmeņu un nierakmeņu veidošanos.
# Lietojot alu organisms saņem augu valsts cietes savienojumus, kuri veicina gremošanu un kuņģa sekrēciju.
# Tumšais alus satur flavoīnus – organisko vielu grupa, kuras pazemina asins recēšanu un aizkavē trombu veidošanos.
# Sastāvā esošie minerāli un citi elementi labvēlīgi ietekmē nervu sistēmas darbību, muskuļu spēku, ķermeņa elektrolīzes procesus, aktivizē fermentus un sabalansē hormonu darbību.
# Alus praktiski nesatur organismam nevēlamo saharozi un fruktozi.
# Čehijas un Austrijas klīnikās alus dziedniecības kursi tiek nozīmēti pacientiem ar uroloģiskajām saslimšanām.
# ASV psihiatriskajās klīnikās ir bijis veiksmīgs eksperiments dažas zāles aizvietot ar pudeli alus dienā. Visiem slimniekiem novērota veselības uzlabošanās.
# Čehu zinātnieki uzskata, ka alus ne tikai mazina slāpes un stresu, bet arī palīdz risināt impotences problēmas. Tie uzskata, ka alus ir labākais dabiskais stimulators, kas rada iespēju vīriešiem dzīvot pilnvērtīgu seksuālo dzīvi. Alus nelielās devās ir lielisks aterosklerozes profilakses līdzeklis. Jo erekcijas problēmas vīriešiem galveno kārt ir šī iemesla dēļ.
# Alus izvada no organisma kancerogēnās vielas un mazina risku saslimt ar vēzi. Japānas zinātnieki ir pierādījuši, ka regulāra alus lietošana 2-3 reizes pazemina šo risku. Varbūt tieši tāpēc pēdējo 10 gadu laikā alus Japānā ir kļuvis tik ļoti populārs, jo nacionālā virtuve tieši sekmē vēža saslimstību.
# Ir pierādīts, ka alus izvada no organisma alumīniju, ko neviens cits šķidrums nespēj.
# Alus paplašina gremošanas orgānu gļotādu kapilāros asinsvadus, veicinot ātrāku šķidruma nonākšanu asinīs. Alus veicina organisma audu šūnu atjaunošanos.
# Pētījumi pierādījuši, ka cilvēki, kuri regulāri lieto alu noveco daudz lēnāk, par tiem, kuri nelieto. 1-2 glāzes alus dienā ir pietiekoša deva lai aizkavētu organisma novecošanos.
# ASV zinātnieki arī ir nākuši pie slēdziena, ka alus nelielās devās, regulāri lietojot par 50% samazina sirdslēkmju iespējamību.
# Benedektīniešu klostera (netālu no Minhenes) piezīmes (1455 g.) vēsta, ka no 1624. līdz 1657. gadam tikuši ar alu izdziedēti 355 slimnieki ar paralīzi, 188 – epileptiķi, 237 – atgriezusies dzirde, 860 – atgriezusies redze, 221 – atgriezies saprāts.
# Lietojot alu lielos daudzumos lielais kālija daudzums, kas tiek uzņemts organismā veicina lielu urīna daudzuma rašanos un pastiprina nātrija un hlora izvadīšanu ar nierēm, kas var radīt organisma demineralizāciju. Dažkārt cilvēki intivituatīvi to juzdami alu padara sāļāku pirms lietošanas. Šī paša iemesla dēļ tradicionāli kā uzkodas pie alus ir sāļu ēdieni., produkti.
# Cilvēkiem, kuriem jau ir sirds kaites nav ieteicams lielos daudzumos lietot alu. Alus veicina sirds nepietiekamību, kā jebkurš šķidrums.
# Alu lieto pie vājas gremošanas, bezmiega, nepatīkamas smakas no mutes, ādas saslimšanām. Nav vēlams alu lietot hipertonijas, nefrīta, aknu cirozes, diabēta un grūtniecības gadījumos.
# Senie šumeri (Antīkā pasaule) pielietoja sasildītu alu mutes skalošanai un zobu ārstēšanai, sāpju mazināšanai. Tie alu uzskatīja par dziedniecisku dzērienu. Par to liecina Ebersova papiruss.
# Holandes zinātnieki ir atklājuši, ka lietojot alu katru dienu, mazinās risks saslimt ar Alcheimera slimību.

Dzēsts profils 28. jūn 2011. 22:15

Lai labāk nofiksētu elegantu frizūru arī var izmantot alu. Matus ieziežot ar alu un nedaudz paturot kā matu masku, mati iegūs dabisku spīdumu, elastīgumu, mazināsies matu izkrišana.
# Regulāri pēc matu mazgāšanas tos skalojot ar alu var ātri atbrīvoties no blaugznām.
# Alus sejas masku un krēmu sastāvos veicina grumbu izlīdzināšanos. Olas dzeltenumu sajauc ar alu un uzliek kā masku sejas ādai. Alus maskas labvēlīgi ietekmē taukainu ādu, paaugstinot tās elastīgumu, uzlabojot asinsriti, mazinot tauku veidošanos un sašaurinot poras.
# Alus labvēlīgi ietekmē sievietēm krūšu dziedzeru augšanu, jo tā sastāvā ir apiņi. Par to liecina prūšu karalienes Luīzes (1776. -1810. g) vēstures liecības. Kad karaliene griezusies pie mediķiem ar vēlmi palielināt savas krūtis, tie ir ieteikuši: „Dzert alu pirms un pēc ēšanas, atteikties no izjādēm, trīs reizes dienā rūpīgi ar alu masēt krūtis.”
# Izvairīties no grumbām palīdz arī svaiga alus putas lietotas, kā maska.
# XVIII un XIX gs. visās pasaules dziedniecības iestādēs lielāko tiesu zāļu lietoja kopā tikai ar alu. Uzskatīja, ka zāles kopā ar alu labāk uzsūcas organismā. Kā lielisku tonizējošu, dezinficējošu un organismu stiprinošu līdzekli, alu deva slimniekiem Pēterburgas slimnīcās pat līdz XIX gs. vidum. Uzskatīja, ka alus mazina smakšanas sajūtu un nespēku.
# Mūsdienās čehu ārsti iesaka alu lietot katru dienu pēc kuņģa – zarnu trakta operācijām.
# Skandināvijas valstīs ārsti iesaka alu lietot depresijas gadījumā, jo tur alus oficiāli ir atzīts par antidepresantu.
# Amerikas oficiālā medicīna iesaka tumšo alu lietot sirds – asinsvadu saslimšanu profilaksei. Iesaka arī nelielās devās lietot grūtniecēm, jo alus satur mikroelementus, kuri nepieciešami auglim.
# Austrālijā alu iesaka lietot īsi pirms dzemdībām, lai palielinātu piena daudzumu piena dziedzeros.
# Vācijā, Dānijā un Austrijā strādniekiem, kuri strādā organismam kaitīgā vidē kur iespējams veidoties organisma sāļu dizbalans, kas var izsaukt noslieci uz nieru saslimšanām, izsniedz neattīrītu, bezalkoholisku alu.
# Alus ietilpst polārpētnieku obligātajā pārtikas saraksta sastāvā.
# Iesala ekstraktu ieteicams lietot kā stiprinošu līdzekli bērniem intensīvas augšanas periodā, barojošām māmiņām, sportistiem.
# Čehijā un Slovākijā alus ir iekļauts hokeistu ēdienkartē. Itālijas sporta ārsti uzskata, ka 1 litrs alus dienā uzlabo koncentrēties spēju, saīsina reakcijas laiku un palielina muskuļu spēku. ASV ir novērots, ka alus ideāli atjauno iztērēto enerģiju un šķidrumu, pēc ilgstoša skrējiena.

savsem k. 28. jūn 2011. 22:13

Hmmm ... piles vai tabletes  

Autorizācija

Ienākt