Pret muļķību...

29. jūn 2011. 23:38

Mēs esam un eksistējam tikai pateicoties dzīvībai. Ja uz Zemes nebūtu dzīvība,nebūtu arī mēs,cilvēki. Faktiski jāapzinās- mēs dzīvojam tikai tāpēc,ka mūsu iekšās miljardiem sīku dzīvībiņu rūpējās,lai mūsu “ zelta griezumam” 90, 60 ,90 nekā netrūktu un mēs savās smadzeņu krokās varētu izauklēt ideju par sevi kā radības kroni. Tieši šai dzīvības unikalitātei un visu dzīvo būtņu kopsaistībai
ar mums dāvāto iespēju nodarboties ar savu vajadzību,iegribu un baudu apmierināšanu,vajadzētu būt par pamatu dziļai cieņai un saudzīgai attieksmei pret jebkuru dzīvības izpausmi. Bet,ko darām mēs?
Cilvēks ir vienīgā dzīvā būtne uz šīs planētas,kura gūst emocionālu apmierinājumu nodarot sāpes un nogalinot citas dzīvas būtnes tikai un vienīgi sava prieka un izklaides pēc. Kā klasiskas mēs pazīstam šādas dzīvnieku asiņainas spīdzināšanas un nogalināšanas ;vēršu cīņas, suņu cīņas,gaiļu cīņas ,zirgu skriešanās sacensības un vēl daudzas izsmalcinātas un rafinētas izdarības. Alkstot pēc arvien jaunām savu notrulināto izjūtu  stimulēšanas metodēm, homo sapiens ,liekot lietā savas evolūcijas gaitā attīstītās smadzenes, izdomā arvien jaunas bezmērķīgas un neattaisnojamas dzīvo būtņu mocīšanas un iznīcināšanas izklaides.Bet tagad jau vai puspasaule zina un sajūsminās par reņģēdēju tautas novitāti šajā jomā -par odu sišanas čempionātu un ieceri rīkot tuvākajā nākotnē arī dunduru ķeršanas sacensības....
Protams nogalināt šajā dzīvības izpausmes sistēmā ir normāli ,bet tas noris un tam jānotiek tikai  eksistējošās barības ķēdes  ietvaros, ne  sava prieka, savas izklaides pēc. Necieņa pret dzīvību nepazūd bez pēdām, tā caur mūsu bērniem aug augumā,plūst plašumā un raugi,mēs esam nesaprašanā,no kurienes tik cietsirdīgi jaunieši,pa logiem izmesti,piekauti,badā un netīrībā atstāti bērni.
Izrādās necienot dzīvību kā tādu ,mēs nespējam cienīt arī viens otru,jo viens otra acīs vairs neesam nekas. Loks noslēdzas...
Nezinu, vai viņi piedalījās, bet iespējams visveiklākie un rezultatīvākie  odu sišanas sacensībās varēja būt bērni. Ja nepiedalījās,tad noteikti juta līdz un “ slimoja” par savu vecāku panākumiem.
Tiem bērniem ,kurus vecāki Latvijā izmetuši atkritumu tvertnēs, diemžēl nesanāks piedalīties ne nākošajās,ne turpmākajās sacensībās dzīvību iznīcināšanā. Tā gadās.

Pret muļķību...paši dievi...cīnās veltīgi..
                                         /A.Azimovs/

Atslegas vārdi: Dzīve38590, attiecības38696, sabiedrība61

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (13)

Māra O. 30. jūn 2011. 17:55

Manuprāt ir atšķirība-ods,dundurs vai arī suns,kaķis uc. Diez vai pasaulē ir cilvēks ,ka nav nositis nevienu odu. Ja ods man kož ,es viņu situ,bet ne jau izklaides pēc. Nezin vai es mazāk grēkoju,ja nogalinu aizstāvoties.

Vasilijs P. 30. jūn 2011. 16:56

Nav iebildumu...

Dzēsts profils 30. jūn 2011. 14:43

Sen vairs necīnos. Lai izput.

Dārzniece K. 30. jūn 2011. 12:09

        Einšteins arī teica, ka cilvēka muļķiba ir bezgalīga.....

Frēzija v. 30. jūn 2011. 11:48

Muļķība.....,kuras rezultāta kāds cieš.....tas jau vairs nav smieklīgi, tā ir sēkla - ļaunumam.
  
  Tikai viena tikumiska mācība der bērniem un ir vissvarīgākā jebkurā vecumā - nedarīt ļauna.
              /Ruso/

Dzēsts profils 30. jūn 2011. 11:35

slikts c. 30. jūn 2011. 11:07

Santina,nevar novilkt robežu starp to,kas reāli nepastāv.Ja mēs radām kaut ko,piemēram,rūpnīcu,tad tajā nav labu mehanismu un sliktu- tajā ir tikai tas kopums,kas viss paredzēts kāda mērķa,šja gadījumā mūsu mērķa sasniegšanai.Un ,ja kāds no mehanismiem nespēj pildīt savu funkciju,mēs viņu regulējam un,ja vajag,nomainam,bet,ja mūsu rūpnīca nolietijas vairs nav spējīga ražot produkciju,mēs viņu likvidējam.Tieši tāda pati "rūpnīca"ir arī tas VISS,kurā mēs eksistējam un tikai mūsu vēlme domāt,ka tā darbojas vienīgi mūsu dēļ,vedina mūs visu sadalīt labajā un ļaunajā, izejot no sava izdevīguma pozicījām .

Aivars K. 30. jūn 2011. 10:55

muļķības sakarā zinu tikai vienu patiesību.. pret to kaiti zāles vēl nav izgudrotas..))

Dzēsts profils 30. jūn 2011. 09:08

kur ir robezha starp labo un lhauno...starp gudriibu un mulhkhiibu...starp sevis celshanu un graushanu? kur?

Dzēsts profils 30. jūn 2011. 08:59

Cilvēks grēko.. un saņem sodu...Mūsu sods jau ir piedzimšana caur grēku...Cilvēks pasaulē ierodas skaļi raudot, jo apzinās, ka būs ciešanas un mokas...Lai nebūtu tikai jācieš, izdomā izklaides (visus rakstā minētos un ne tikai - arī Amigos:)))...Var tikai vēlēties dzīvot tā, lai nepārdzimtu, lai dvēsele būtu brīva uz mūžību... Mēs, kas esam piedzimuši un tik ilgi nodzīvojuši ...diemžēl vismaz vēl viena zemes dzīve priekšā...
Laimīgs tas, kurš nav vēl dzimis, laimīgs tas, kurš aizgājis...
Dāvāsim viens otram vairāk laba!

Dzēsts profils 30. jūn 2011. 08:52

un taalaak?

Dzēsts profils 30. jūn 2011. 08:09

Tas gan......viss ir labs, kas mūs nenogalina....jo alhohols un tabaka arī ir viens no nogalināšanas veidiem

Dzēsts profils 30. jūn 2011. 06:57

paldies par šo rakstu     

Autorizācija

Ienākt