" Velnu izdzen ar Belcebulu! "

3. jūl 2011. 21:35

„Sātans” – tā ir tikai reliģiska koncepcija, kurai nav nekāda materiāla pamata, tāpat kā jēdzieniem „paradīze”, „elle” vai „šķīstītava”.
Lai par to pārliecinātos, pietiek paskatīties, kādā veidā reliģija definē Dievu. Vairākums no tām atzīst, ka Dievs ir visas pasaules telpas un zemes tēvs. No otras puses viņu uzskata par mīlestības, labestības un žēlsirdības pilnu būtni.
Kā lai tādā gadījumā izskaidro, ka viņš varēja vienlaicīgi radīt ļaunu būtni, kura spējīga viņam pretoties, un pamudināt to uz ļaundarībām? Ja pieļaujam, ka Dievs ir visuzinošs, visuvarošs un visuresošs, tad grūti saprast, kāpēc viņš radījis sātanu, un vēl grūtāk saprast, ka sātans radījis pats sevi , par spīti Dievam,  un bez viņa ziņas. Patiesībā šo jēdzienu ieviesa baznīcas tēvi, lai piespiestu cilvēkus baidīties darīt ļaunu, pazaudēt savu dvēseli vai nonākt pēc nāves ellē.
Patiesībā „sātans”, kuru sauc arī par „velnu”, „Belcebulu”, „kārdinātāju” utt., nav nekas cits kā pats cilvēks, kad negatīvi izmanto savu brīvību, jo tādā gadījumā viņš rīkojas pretēji savai dievišķajai dabai, dara ļaunu sev un citiem cilvēkiem. Tāpēc mēs paši esam „eņģeļi” vai „dēmoni” atkarībā no mūsu izvēles - izvēlamies labu vai ļaunu.
Tāpēc nav attaisnojami un gudri pierakstīt cilvēku sliktu uzvedību „sātanam” vai tam it kā kalpojošiem „dēmoniem”.

Patiesībā jebkuram negatīvam vai ar ļaunu nodomu izteiktam vārdam vai rīcībai ir savs avots mūsos pašos un parāda mūsu nepilnību un mūsu kultūras trūkumu šajā brīdī.

Atslegas vārdi: Dzīve38590, Dievs50, sātans32, attieksme3443

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (9)

Vilks V. 4. jūl 2011. 01:49

Un ja uzmanīgi lasījāt secību....
Tad varbūt sapratīsiet!
Jurim taisnība -ko teikt Vilkam,kurš sargā?

Vilks V. 4. jūl 2011. 01:47

Jebkuras reliģiskas koncepcijas pamatā ir
vienkāršs algoritms!
Viss slēpjas vienā vārdā-IZVĒLE!

uz V. 4. jūl 2011. 00:49

Cilvēki, ļautiņi, tak atjēdzaties, Apsalūto nav radijuši cilvēks, -Cilvēks, visa mūža laikā ir centies radīt tam visam *tikai* izkaidrojumu un pazīmējumus tam visam: Dievs, Sātans, elle un pārējie apzīmējumi un formulējumi lai tos nejauktu vienā katlā. Bet Dievs un Belcebūls, labais un ļaunais, baltais un melnais, iņ un jaņ, -tas ir pirmsākums visam, vīrišķais un sievišķais. Ja vēl ir pacietība klausīties tālāk, ta, ja uzmanīgi lasījāt secību? Sapratāt, ka harmonija ir līdzsvarā, ka bez melnā nevar saskatīt balto un tajā ēnas. Neiepazīstot ļauno, nespēsiet atzīt Dievīšķo, nemīlot sievieti, negūsiet mieru uz zemes un dvēselē. Sieviškais ir visa pamatā, to neiegrožojot negūsi laimi un mieru... Bet sievieti un velnu var iegrožot tikai ar mīlestību un sapratni, -mīlestība un sapratne ir Dievišķā dziņja. Gŗiežot sievietei otru vaigu gūsi tās savaldību. Un tikai tad ģimene un sabiedrībā pamazām radīsim mieŗu, kad māte radītāja saņems mieru un drošību sev līdzās...!is un ļaunais, baltais un melnais, iņ un jaņ, -tas ir pirmsākums visam, vīrišķais un sievišķais. Ja vēl ir pacietība klausīties tālāk, ta, ja uzmanīgi lasījāt secību? Sapratāt, ka harmonija ir līdzsvarā, ka bez melnā nevar saskatīt balto un tajā ēnas. Neiepazīstot ļauno, nespēsiet atzīt Dievīšķo, nemīlot sievieti, negūsiet mieru uz zemes un dvēselē. Sieviškais ir visa pamatā, to neiegrožojot negūsi laimi un mieru... Bet sievieti un velnu var iegrožot tikai ar mīlestību un sapratni, -mīlestība un sapratne ir Dievišķā dziņja. Gŗiežot sievietei otru vaigu gūsi tās savaldību. Un tikai tad ģimene un sabiedrībā pamazām radīsim mieŗu, kad māte radītāja saņems mieru un drošību sev līdzās...!

Dzēsts profils 3. jūl 2011. 22:01
Maija V. 3. jūl 2011. 22:00

Raiti ,vai neesi lasījis par pēdējiem pētījumiem,zinātnieki esot nofotografējuši sauli,uz kuras redzamas šausmās un sāpēs izķēmotas cilvēciskas sejas,kas,pēc viņu domām,varētu būt tā elle,par ko sludina visās ticībās  

Dzēsts profils 3. jūl 2011. 21:47

Anna ... Mein Kamf ... ir arī pasaku grāmata ...  

Dzēsts profils 3. jūl 2011. 21:45

Bībele arī ir pasaku grāmata, vispār.

Dzēsts profils 3. jūl 2011. 21:45

Ko teikt Cerberam ? Viņš nav ne ellē, ne paradīzē, ne uz zemes ... suns Cerbers, elles vārtu sargs ... trīsgalvains mošķis ...    

Dzēsts profils 3. jūl 2011. 21:41
Autorizācija

Ienākt