Hallo, kompleksainā sabiedrība!

4. jūl 2011. 14:38


Es šodien uzvilkos..
Īstenībā ļoti smieklīga iemesla dēļ, bet tas man duras acīs kā dadzis pie biksēm. Skatījos draugiem.lv Runā sadaļu un tur bija ieteikts vienas meitenes albums. Man ārkārtīgi patīk kvalitatīvas un skaistas fotogrāfijas, man tas ir kā medus, tāpēc arī uzklikšķināju uz albuma un še tev! - pa pieri iemauca apziņa, ka kaut kur bildes jau ir redzētas. Deja Vu - diez vai.
Nākamajā etapā es laiski pētīju bildes savā mīļākajā foto vietnē www.deviantart.com, kur ne vienu vien ideju var pasmelties. Pilnīgi nejauši es uzkūlos virsū tai pašai beibei, kas bija draugu galerijā. Savā lauķiskajā naivumā vēl nodomāju, varbūt deviantartā kāds latvietis uzradies, ziniet, tagad taču fočēt ir modē un katram trešajam ir spoguļkamera un katrs trešais arī jūtas kā zvērā labs fotogrāfs. Bet nē, meitene, kas bija fočēta, nāca no Rumānijas. Un tad man uznāca cepiens, pilnīgi par kaut kāda sūda kompleksainu džusi (vai džeku, vells viņ zin), kas sazog bildes un uzdodas par sevi. Parasti jau meitenes tādos fake profilos ir baigās modeles un blondas cacas, ka acis griežas laukā. Es nenovaldījos un ierakstīju tai beibei komentāru albumā, kas arī skanēja šādi: "Nezodz mākslu!" un blakus linku uz Rumānijas fotogrāfa profilu. Jutos kā svētu darbu izdarījusi. Pati sajutos kā svētā un vēl laimīgi nopūtos, ka neskatoties uz savu parastās latvietes izskatu, tomēr varu likt savas bildes, jo neesmu tik kompleksaina, lai liktu svešas bildes un uzdotos par to, kas es neesmu.
Vai cilvēki tiešām tā kaunas no sevis, ka viņam ir sevi jāslēpj aiz kaut kādām maskām? Vai arī sabiedrībā ir tik augsti standarti, ka normāla meitene nevar justies labi, ja viņai nav iedegusi āda, garas kājas, blondi mati, lielas krūtis (un vēl gultā, pie plīts laba, interesanta personība ar tādu dziļumu, kurā var noslīkt kā akacī, blablabla)? Būsim taču vienreiz reāli, ne tos standartus normāls cilvēks var sasniegt, neizejot cauri noteiktiem dzīves etapiem, ne arī vienā dienā uzķīlēt un nafig vispār tas ir vajadzīgs?
Es arī esmu cietusi no represijām iz sērijas "izbalināsi matus un būsi ideāla!". Tajā brīdī es paņirdzu, bet patiesībā man gribas tam cilvēkam balinātāju biksēs ielaist, lai padedzina. Jo galvā tik un tā nav satura, ko izkastrēt.

Paldies par uzmanību un esiet uzmanīgi uz ceļiem!

Atslegas vārdi: taisnības meklējumos.0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (6)

Dzēsts profils 5. jūl 2011. 09:29

Labs. Arī bieži brīnos, kālab tik ļoti jāslēpj sava identitāte aiz svešām bildēm... motīvi, protams, var būt dažādi, ir taču tik plašā spektrā pieejamas dažādas kaķu, suņu, puķu, etc. bildes, ka nu cita cilvēka bildes nebūtu jāzog...vēl jau arī ir smagāki gadījumi, tobiš, uztaisa sava profila klonus un šie kloni vēl paši komentē un dala reitingus saviem blogiem   tas jau vispār izskatās pēc reālas personības dalīšanās, tad bilžu zagšana uz šī fona izskatās kā maigi pumpuriņi!    

Ingrida X. 5. jūl 2011. 00:42

Ticu, ka var pārdzīvot arī tā sauc.: morālo apsvērumu pēc.

Visādu viltvāržu, viltbilžnieku- čupām. Diemžēl.

Centies- stāvēt pāri. Ko citu??:)

savsem k. 4. jūl 2011. 22:05

Hmmm ... vai Tevi skaudība mocīja ? Kaut kā neticās , ka morālu apsvērumu dēļ kāds tā pārdzīvotu ...

Dzēsts profils 4. jūl 2011. 21:30

Nekad neraizējies, ja esi vienā eksemplārā kā brīvs dabas mākslas darba oriģināls.  Sabiedrības pieprasītie standarti masveidā saradušies uz pašu vēlēšanos pielīdzināties precei konkurēt savā starpā.

Dzēsts profils 4. jūl 2011. 15:11

Labi, ka neteici uz ceļgaliem

Vasilijs P. 4. jūl 2011. 14:42

Tadel jau Latvija Baikeru problema ir loti aktuala tema.

Autorizācija

Ienākt