Domāsim pozitīvi!

23. aug 2011. 08:00

Mūs bieži aicina domāt labas domas. Vai tam ir kāds pamats un vai mūsu domām labām ,vai sliktām vispār ir kāda ietekme? Izrādās ,ka ir un vēl  ievērojama. Pasaulē šī problēma ir samērā plaši pētīta un veikti neskaitāmi eksperimenti ,kuros iegūtie rezultāti viennozīmīgi apstiprina ,ka ar savām domām mēs ietekmējam apkārtējos līdzcilvēkus. Ir izstrādātas metodikas un tās tiek izmantotas  sportistu sagatavošanā un sevišķi komandu komplektēšanā. Lai atrastu optimālo ,teiksim futbola komandas sastāvu, katram sportistam ,jāveic speciāli testi, kura laikā pārējiem jādomā  tikai par šī sportista labajām īpašībām un tad tas pats tests, kad pārējie domā par viņa sliktajām īpašībām (domā par viņu sliktu).Pārējie pie tam var arī neatrasties vienā telpā ar testējamo un testējamais to var arī nezināt ,ka par viņu speciāli domā.
Ir veikti eksperimenti kā  vienlaicīgi meditējošu(par vienu un to pašu) cilvēku grupa var ietekmēt notikumus apkārtnē esošo cilvēku vidū(viņi par šādu eksperimentu netiek iepriekš informēti). Atkārtotos eksperimentos ir pierādīts, ka šāda ietekme pastāv un pat aprēķināts ,ka 100 vienlaicīgi meditējoši cilvēki var ietekmēt notikumus apmēram vienam miljonam cilvēku.
Gluži negribot šie skaitļi pēkšņi asociējas ar 100 meditējošiem(snauduļojušiem) mūsu saeimas deputātiem, kuru „meditācijas” rezultātā viens miljons tagad tuvojas nabadzībai.
Varbūt tomēr ir vērts domāt labas domas, skatīties labas filmas, lasīt labas grāmatas un teikt viens otram labus vārdus? Lai jums jauka  diena, labs noskaņojums un patīkami cilvēki visapkārt!

Atslegas vārdi: doma23289, dzīve38590, attiecības38696

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (16)

lillija l. 22. okt 2011. 20:20

doma ir liels spēks,kas materilizējas,domājot sliktu radām ļaunumu

keti -. 25. aug 2011. 15:41

Paldies! Man jau kopsh beerniibas ir zinams,ka jaadomaa pozitiivi, bet lai to uztureetu pastaaviigi, jaabuut atgaadinaajumam shad un tad no citas puses. :) Jau saaku sev Post-It lapinjas liimeet visapkaart ar uzmundrinoshiem teicieniem - diezgan iedarbiigi :)

Juris K. 24. aug 2011. 19:03

sen meklēju tādu pozitīvismu zināju ,ka tā tam jābūt un domāju vai kāds  vēl domā tā, Tad  lūk - tikai slinkums un nespēja saņemties ir visu krīžu un nelaimju cēlonis . Briest visādas negācijas katram ,visiem ,bet mēs tik kā protam mest  akmeņus viens uz otru  un sekot vai tik kāds nav sliktāks par mani .. un tad ar lielo pirkstu bakstam debesīs lūk kur ir vainīgais ....tāpēc lūk vēlreiz ; vajag kopā saņemties un konkrēti  padomāt par to ,kā spētu katrs  palīdzēt katram savam tuvākajam ,lai  tam būtu padoms ,lai būtu veiksme ,lai laimētos ,lai augtu gudrība u. t.t.  un pēc šīs augšām minētās teorijas ja saņemamies 100 un domājam par miljonu  ,no krīzes un no  depresijas izvedīsim ,katru ,par ,ko rūp mums sirds. Varam arī globālāk ,-iztirzājam mūsu kopējos krīzes iemeslus un novērtējam ,tos ( cik dziļi mēs katrs pats esam sapinušies netaisnībā par ,ko tagad ciešam)  domajam par to nožēlojot netaisnību Dievam es ticu var izdoties..... tikkai saorganizēties vajag . kam kādas idejas!

Dzēsts profils 24. aug 2011. 09:21

Piečakarēs Jūs visus pozitīvos. Uz to jau iet, tik jāsagatavo lielāks bars.

Vilks V. 24. aug 2011. 08:59

Tāli-malacis!
Rita-Kā tev iet dzīvē?Ne visai vai ne?
      Tik vien kā tā apziņa,ka Tu pati esi savas dzīves pavēlniece....
      Taču nezin kāpēc gandarījuma no šīs apziņas nav!
      Brīžiem viss tracina,brīžiem absolūtais "po..."
      Ja kāds Tev "uzries"-Tev ir divas izvēlēs...
      "Riet" pretī,vai mēģināt saprast KĀPĒC uz Tevi "rej"...
      Tas,kas  tiek apzīmēts ar vārdu-"pozitīvisms",(par ko arī Tāļa raksts...)
      nav muļķīga smaidīšana,kad uz Tevi "rej"...
      Tā ir drīzāk iekšējā pārliecība,cenšanās saprast to "sviestu",kas ir mums   apkārt,prāta-dvēseles stāvoklis!      
       Pareizi ir tas,ka komandai būt labai ir jānāk no Tevis pašas,
       Jauku un izdevušos dienu visiem!

Valters Z. 23. aug 2011. 21:34

Modīga lietiņa - pozītīvisms ..., smērējama priekšā un pakaļā ! Slīdīga un spīdīga !

Dzēsts profils 23. aug 2011. 13:19

Ar TALBOTA grāmatu esmu iepazinusies, bet--- man jau patīk, kad dziedātāji, mūki, vārdu sakot -  no eksaktajām zinātnēm tālu stāvoši cilvēki- sāk run't par lietām, ko ne īpaši pārzin.. Arī šajā gadījumā- uz  daudziem , loģiskiem un , principā, it kā pat vienkāršiem jautājumiem( ja teorija ir pierādīta praksē - ...)- atbildes atrast nevar..Diemžēl. Un līdz ar to- kā biju starp skeptiķiem , tā paliku.
Saprotu, ka Tālis neizdomāja šo tēmu un tēzes , tāpat viņa minēto literatūru neesmu vēl  lasījusi( centīšos labot šo situāciju .)

Maija V. 23. aug 2011. 12:22

Sonja,par to ir rakstījis arī Maikls Talbots "Holografiskajā visumā" ar konkrētiem piemēriem un pierādījumiem no Deivida Broma,Karla Pribrama,arī Einšteina un tt..pētniecības darba ilgu gadu/mūža/ garumā...

slikts c. 23. aug 2011. 12:05

Sonja,man prieks,ka vienmēr vēlies tikt līdz būtībai.Nu neizdomāju es to,un arī grāmatā,kurā to izlasīju ("Rezonenses likums") ,bija arī vismaz atsauces kad kur un kas šos eksperimentus veicis,taču tā man ir mājās un  momentāli atbildi uzrakstīt man neizdosies.

Dzēsts profils 23. aug 2011. 11:19

Būtu pārliecinošāk un ieinteresējošāk , ja Tu minētu- - kas ir eksperimentējis, kad, kur, kas ir apstiprinājis eksperimenta rezultātu kā pozitīvu,kāda ir bijusi sākotnējā testa grupa, u.t.t vai arī devis kādu atsauci uz/par  šiem materiāliem. Jo patreiz tas ir tā- tante milda ar tanti zentu  kaut ko savārīja, bet Tālis to visiem izstāstīja...Info par šādiem un tādiem izmēģinājumiem, novērojumiem ir bezgala daudz, taču- tikko sāk nopietnāk to visu pētīt un saidrot- čušs vien sanāk.

Lily U. 23. aug 2011. 11:16

Atliek vien piekrist par labo domu milzu spēku , ar piebildi - tām jānāk no tīras sirds , nevis mākslīgi izsauktām uz pieprasījumu ,tikai tad tās iedarbojas ...

slikts c. 23. aug 2011. 10:16

Aleksandr,paldies par argumentēti- konstruktīvo kritiku.Arī muļķības ir izziņas produkts.

slikts c. 23. aug 2011. 10:06

Rita,mans mērķis nebija likt Tev kaut kā īpaši mainīt savu dzīves stilu,vai pamācīt kā uzvesties.Vienkārši izlikties,ka mūsu domas(pat ne izturēšanās un attieksme) neatstāj nekādu iespaidu uz apkārtējiem arī vairs nav īsti pamatoti,ko arī centos pamatot.

Aleksandrs V. 23. aug 2011. 08:51

Tāli,muļķības neraksti......Eksperimentētais.....

Dzēsts profils 23. aug 2011. 08:27

ok, aiziet..lai skaista diena tev, tālīti..:)



Dzēsts profils 23. aug 2011. 08:23

Kaut kāds sviests! Bezgala tracina tā tēze - jādomā pozitīvi! Pareiz pieminēta šeit doma par komandu, uzkliegšanu futbolā. Bet tas ir sports, disciplīna, kur jāpakļaujas, komandas darbs. Bet dzīve?  Katra cilvēka individuāla dzīve!!!
Kāds uzries - jādomā pozitīvi!  Bet - Kā gribēšu, tā ir domāšu, novēlēšu labu kādam bez citu komandas.

Autorizācija

Ienākt