Kauliņi ir mesti, ko darīsim?

7. sep 2011. 08:36

23.jūlija referendums pārliecinoši parādīja, ka Latvijas vēlētājiem un visiem iedzīvotajiem kopumā, ir apnicis būt par ķīlniekiem Latvijas oligarhu un negodīgu, mantkārīgu un lišķīgu Saeimas un daudzviet arī vietējo pašvaldību deputātu rokās.
Jau ir iesākušās Latvijas politisko partiju priekšvēlēšanu cīņas, kurās būs „jauni” solījumi ceļā uz gaišo nākotni. Lai iegūtu atbalstu tautā, pie varas esošās partijas veidos dažādas koolīcijas un solīs labot savas kļūdas. Jautājums tikai ir -vai Latvijas iedzīvotāji atkal uzķersies uz kārdinošās ēsmas, ko tās izliek.  
Jāatzīst, ka eksprezidenta V. Zatlera rīkojums Nr.2 bija drosmīgs lēmums, par ko viņš ir pelnījis uzslavu un iemantojis dziļāku cieņu. Bet es domāju, ka  šī lēmuma pamatā ir saskatāms arī personīgas dabas cēlonis. Proti, jau pirms lēmuma par 10. Saeimas atlaišanu pastāvēja liela varbūtība, ka V.Zatlera k-gu neievēlēs uz otru termiņu. Vai jaundibinātā ekspremjera partija aizstāvēs latviešu tautas intereses, par to mēs varēsim spriest pēc partijas programmas un rīcības.
Mani, kā ierindas vēlētāju uztrauc jautājums, par ko vēlēt šā gada augustā. Joprojām ir vērojama vispārējā Latvijas iedzīvotāju apātija un nevēlēšanās aktīvi iesaistīties savu tiesību aizsardzībā. Joprojām mēs pacietīgi gaidam atnākam „ laimes lāci”. Tas neatnāks un tikai pašiem vien jāuzņemas atbildība par mūsu un bērnu nākotni.
Personīgi esmu izjutis rusifikācijas izpausmes Latgalē un nevēlos, lai tādu likteni piedzīvo latviešu tautas jaunā paaudze. Tas ir arī iemesls,  kāpēc vienmēr esmu balsojis par TB/LNNK. Uzskatu, ka tikai tās partijas, kuras savās programmās ir skaidri deklarējušas, ka aizstāv latviešu tautas tiesības izdzīvot un attīstīties, ir spējīgas  pārveidot ekonomiskās krīzes, korupcijas,  ēnu ekonomikas, latviskās kultūrvides degradējošo faktoru skarto Latviju par harmoniski attīstītu, latvisku, plaukstošu   un konkurētspējīgu valsti Rietumu  valstu vidū. Par šādu partiju balsošu arī šoreiz.
Protams, šī mērķa sasniegšanai būs nepieciešama visu lojālo politisko partiju cieša sadarbība. Manuprāt, pati tauta var dod lielu ieguldījumu  tās  veicināšanai - izvirzot skaidri definētus uzdevumus augstākminētā mērķa sasniegšanai. Aicinu Latvijas inteliģences pārstāvjus aktīvāk iesaistīties Latvijas attīstībai svarīgāko  uzdevumu noteikšanai, kā arī organizēt priekšvēlēšanu diskusijas par to.  
Esmu nosūtījis vairākus  piekšlikumus Apvienībai „Visu Latvijai”, TB/LNNK, „Vienotība” un „Zatlera reformu partijai”  to programmu konkretizēšanai. Mani priekšlikumi:
1)    nekavējoties noteiksim par prioritāti cīņu ar nelegālo nodarbinātību un aplokšņu algām, akcīzes preču nelegālu ievešanu un tirdzniecību, PVN izkrāpšanu, aktīvi iesaistot tajā Latvijas iedzīvotājus. Rosināsim izmaiņas likumdošanā, kas ļautu materiāli stimulēt cilvēkus par attiecīgās informācijas sniegšanu valsts iestādēm.
2)    rosināsim un panāksim izmaiņas Latvijas likumdošanā, lai cīņa ar nodokļu nemaksātājiem un ēnu ekonomiku kļūtu efektīva un tajā aktīvi līdzdarbotos Latvijas iedzīvotāji.
3)    nodrošināsim efektīvu  korupcijas apkarošanu visos līmeņos.
4)    nekavējoties samazināsim līdz 5 % PVN Latvijā ražotajiem piena produktiem un maizes izstrādājumiem, Latvijā audzētiem dārzeņiem un augļiem. (Piemēram, Čehijā PVN pārtikas produktiem ir tikai 5%, Holandē — 6%, Austrijā — 10%.)
5)    nekavējoties noteiksim diferencētu nodokļa likmi (lielākām algām augstāku likmi) ienākumiem no darba algas.
6)    ieviesīsim progresīvu nekustamā īpašuma nodokļa likmi apdzīvojamai platībai (māja vai dzīvoklis), kuru  kadastrālā vērtība ir lielāka par 150 tūkstošiem latu.
7)    noteiksim paaugstinātu uzņēmumu ienākuma nodokļa likmi tiem pārtikas produktu tirdzniecības uzņēmumiem, kuri nosaka augstus uzcenojumus (lielākus par 25%) piena produktiem, maizes izstrādājumiem, dārzeņiem un augļiem.
8)    noteiksim paaugstinātu uzņēmumu ienākuma nodokļa likmi tiem energoresursu tirdzniecības uzņēmumiem, kuri nosaka augstus uzcenojumus (lielākus par 4 santīmiem par 1 litru degvielas ) energoresursiem.
9)    noteiksim paaugstinātu uzņēmumu ienākuma nodokļa likmi tām bankām, kuras ir noteikušas augstas bankas naudas cenu (bankas maržu) hipotekārajiem kredītiem.
10)    lai veicinātu cittautiešu bērnu ātrāku harmonisku integrāciju latviskajā kultūrvidē, rosināsim latviešu valodas apmācības stundu obligātu ieviešanu visos valsts finansētajos nelatviešu bērnudārzos.
Latvijas izsaimniekotāji ar negodīgu politiķu atbalstu demokrātijas jēdzienu ir izmantojuši iedzīvošanās nolūkā. „Pateicoties” Latvijas Krimināllikuma  56.pantam (Kriminālatbildības noilgums), viņi joprojām ir palikuši nesodīti. Lai aiztāvētu Latvijas valsts un tās iedzīvotāju tiesības dzīvot demokrātiskā valstī, aicinu Latvijas iedzīvotājus pieprasīt jaunajai Latvijas Saeimai veikt šādas izmaiņas Latvijas Krimināllikumā:
1) 5.panta. Krimināllikuma spēks laikā (4).punktu izteikt šādā redakcijā:

(4) Persona, kas izdarījusi noziegumu pret cilvēci, noziegumu pret mieru, kara noziegumu un piedalījusies genocīdā, kā arī izdarījusi ekonomiska rakstura noziegumu pret Latvijas valsti, kā rezultātā ir radušies lieli materiālie zaudējumi,  ir sodāma neatkarīgi no šo noziegumu izdarīšanas laika.
2) 57.pantu Noilguma neiestāšanās izteikt šādā redakcijā:

Personai, kas izdarījusi noziegumu pret cilvēci, noziegumu pret mieru, kara noziegumu vai piedalījusies genocīdā kā arī izdarījusi ekonomiska rakstura noziegumu pret Latvijas valsti, kā rezultātā ir radušies lieli materiālie zaudējumi, kriminālatbildības noilgums neiestājas.
12) rosināsim izvērtēt informāciju par negodīgu Latvijas politiķu un amatpersonu lomu  (darbību vai bezdarbību) liela mēroga valsts īpašumu izsaimniekošanā.
Vēlos aicināt Latvijas iedzīvotājus aktīvi iesaistīties politikā un  pašiem  lemt savu likteni. Aicinu sūtīt savus priekšlikumus par veicamajiem uzdevumiem latviešu tautas intereses aizstāvošajām partijām to programmu konkretizēšanai. Aicinu vēlētājus neatbalstīt Saskaņas centra politiķus. Manā uztverē viņi ir masonu ložas marionetes, kuri, cilājot jautājumu par krievu valodas statusu Latvijā, mēģina šķelt Latvijas sabiedrību, kavē cittautiešu integrāciju latviskajā kultūrvidē un sēj naidu starp Latvijas iedzīvotājiem.
Ložas šaušminošākie darbi ir Lielā Oktobra revolūcija Krievijā ar pamatos iznīcināto krievu inteliģenci, miljoniem nevainīgu Krievijā dzīvojošo tautību (krievu, ukraiņu  u.c. tautību) nobendēto cilvēku gulagos, Lazara Kaganoviča organizētās bada nāves dzīres Ukrainā  http://vip.latnet.lv/lpra/laacis_ukr.htm, poļu virsnieku slaktiņš Katiņā (slaktiņa ierosinātajs Padomju Savienības iekšlietu ministrs Lavrentijs Berija) http://www.diena.lv/sabiedriba/arvalstis/krievija-publisko-dokumentus-par-slaktinu-katina-730705, Simonas Šustina organizētais Latvijas armijas virsnieku slaktiņš Litenē http://www.diena.lv/sabiedriba/aivars-stranga-tikai-vardi-un-tikai-skaitli-31653.)
Spilgtākais alkatības un negodīguma piemērs ir Parex bankas mahinācijas, ko veica Saskaņas centra atbalstītaji V. Kargins un V. Krasovickis. (http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/332960sc_ziedojusas_karginam_un_krasovickim_tuvas_personas) Pirms tam līdzīgs piemērs – bankas Baltija krahs (A. Lavents).
Aicinu Latvijas iedzīvotājus pievērst uzmanību faktam, ka agresīvakie krievu tautas interešu aizstāvji īsti nemaz nav krievu tautības cilvēki – Latvijā T.Ždanoka, A.Mirnijs, J.Pliners (Latvijā), V.V.Žirinovskis (Krievijā). Par kādiem „pakalpojumiem” J.Urbanoviča kungam Uzbekistānas biznesmeņi ir aizdevuši naudu mājas kompleksa celtniecībai pie Rēzeknes? Vai tikai viņš nav viens no Latvijas politisko partiju labējā bloka nepieminētajiem oligarhiem? Par to , cik tīra ir Saskaņas centra līdera Jāņa Urbanoviča sirdsapziņa, lasiet un  spriediet paši: http://www.diena.lv/blogi/saskanas-centrs-viskorumpetaka-partija-latvija-752116,    http://www.financenet.lv/zinas/356470-urbanovics_caur_ofsoriem_pardevis_un_atpircis_ipasumus, http://pietiek.com/raksti/urbanovics_censas_noliegt_saistibu_ar_ofsoru_un_ divainibas_ipasumu_shemas
Aicinu visus,  kuri ir integrējušies Latvijas sabiedrībā, neatkarīgi no savas sociālās vai nacionālās piederības, aktīvi iesaistīties Latvijas politiskajā dzīvē. Tiksimies vēlēšanās!
Ar cieņu,
Alfrēds Buls
alfbu@inbox.lv

Atslegas vārdi: Saeimas vēlēšanas0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (6)

Aivars E. 7. sep 2011. 16:47

Ņemiet jebkuru partiju,visas viena otrai gāž mēslus virsū,atrod viss visādus kompromātus,vārdu sakot viss notiek.To cik tālu esam tikuši,vai nav pie vainas ..latvju bāleliņi'',tie paši ko mēs iebalsojām.Katram pašam jāizvēlas par ko balsot.  

Dzēsts profils 7. sep 2011. 09:43

Lily, tāpēc jau aicinu domāt.... kas kuram tuvāks, vai tā kā man, būt noteicējam par sevi un runāt valodā kura ir unikāla un tajā var runāt tikai šeit, vai atgriesties laikā pirms 20 gadiem........ un to veicināsim arī ar neiešanu  uz vēlēšanām, jo palasiet kurš patreiz ir aptaujās līderos un ja nebalso vispār, tad pievieno savu balsi līderim..... Tāpēc vēlreiz saku DOMĀSIM.

Lily U. 7. sep 2011. 09:33

Kāda Leipurija , vismaz brīvi savā valodā runāt , par to nu gan vajadzētu padomāt , kuri sacerējušies uz okupantu pīrāgiem  

Dzēsts profils 7. sep 2011. 09:20

Neesmu nekāds aģitātors, bet ļoti iesaku palasīt intervijas TVNET un citur ar partiju līderiem, vai kādu posteņu kandidātiem. Pat nav jābūt īpaši izcilam domātājam, lai saskatitu kā intereses kurš pārstāv. Vienīgais ko varu piebilst DOMĀJIET pirms paliekat mājās un ja ejat balsot, tad par ko un ko no tā politiskā spēka sagaidat. Leiputrijas nebūs nevienā gadījumā, lai arī ko nesolītu.

Dzēsts profils 7. sep 2011. 09:12

Tiksimies vēlēšanās !  

Cerēsim , ka tautieši izvēlēsies savējos , neiekrītot uz cittautiešu solīto zupas bļodu ...

Dzēsts profils 7. sep 2011. 08:59

Atbalstu

Autorizācija

Ienākt