Kā izvēlamies...

13. sep 2011. 13:01


Tas brīdis atkal tuvojās, kad Dzimtene pie urnām mūs aicinās. Politiķi lozungus vicinās ,kvēlas runas teiks, solījumus bārstīs  gan aktieri, gan ārsti. (Sāku gandrīz dzejnieciski.)
Metodoloģiski pareiza dzīve , tā ir šodienas apzināšana kā pagātnes sekas, lai ar šodienas rīcību veidotu prognozētu nākotni. Tā mēs lielāko tiesu visi apzināti vai neapzināti ikdienā rīkojamies un veidojam savas dzīvītes.
Tomēr, kad pienāk lielais nākotnes veidošanas brīdis, mēs pēkšņi visi kolektīvi zaudējam šo veselo zemnieciski dabisko saprātu un sākam savu nākotni veidot no neesoša rezultāta nākotnē, nevis no savas pagātnes pieredzes .Mēs atplēstu muti klausāmies kādas skaistas nākotnes vīzijas mums uzbur viens vai otrs daiļrunātājs, aplaudējam asprātīgiem jociņiem, priecājamies cik skaists nākotnē valdības vadītāja amatā izskatīsies kāds vienmēr glīti saķemmējies prātvēders. Mēs savu šodienas rīcību (izvēli par ko balsot) izdarām balstoties uz neesošu rezultātu nākotnē, kas ir metodoloģiski kļūdaini, līdz ar to garantējot nosacīti neprognozējamu rezultātu.
Mēs VISI neesam un nekad nebūsim spējīgi izprast un orientēties partiju programmās un polittehnoloģijas pasniegtajos brīnumos ,bet mēs VISI ļoti labi zinām kādas pārmaiņas ir notikušas mūsu dzīvē pagājušajā periodā, saprotam vai mūsu dzīvē kaut kas ir uzlabojies, jeb kļuvis sliktāk, un mūs nevar interesēt  visvisādi globāli, ekstremāli vai anomāli apstākļi ,kuri tiek piesaukti vienmēr, lai attaisnotu  savu rīcību. Ja es ,nesot dārgu muzeja eksponātu ,paklūpu un tas sašķīst smalkās druskās, nevienu neinteresēs ,ka paklupu tāpēc ,ka uz grīdas nagla bija mazliet izlīdusi.
Mums būtu jābūt tikai vienam vienīgam izvēles kritērijam ,proti, godīgi sev jāatbild, vai MANS(manas ģimenes) dzīves līmenis ir uzlabojies vai nav. Ja nav ,tad no mana viedokļa NEVIENS no varas vīriem(sievām)  nav cienīgs turpināt  šo darbu, jo ES viņus ievēlēju ,lai VIŅI palīdzētu man veidot savu dzīvi labāku un, balsojot par  sev sirdij mīļāko sarakstu, loģiski būtu svītrot visu  pie varas bijušos no šī saraksta.
Ja mēs visi balstītos uz šādu veselā saprāta izvēli, nešaubos, ka pavisam ātri , tā saucamie, politiķi saprastu ,kāda ir viņu patiesā misija.
Un nekādu mīļāko, skaistāko ,seksīgāko, gudrāko ,kurus nu ļoti gribētos pažēlot. Mūs neviens nežēlo.
  

Atslegas vārdi: doma23289, Dzīve38590, attiecības38696, izvēle3

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (10)

jurijs s. 13. sep 2011. 16:42

Stāsts par dzīvi un izvēli
Reiz uz maniem pleciem nolaidās divi eņģeļi.
- Kas tu esi? – es jautāju uz labā pleca sēdošajam.
- Es esmu tavs spēks, tava drosme un labestība, es esmu tava ticība un mīlestība, tavas visdziļākās būtības „ES”. – atbildēja eņģelis.
- Un kas esi tu?
- Es esmu tavs vājums, tavas bailes un dusmas, esmu tavs gļēvums un bezspēcība, tavs nodevīgums un melīgums. Esmu tavas visdziļākās būtības „ES”. – atbildēja uz kreisā pleca sēdošais.
Eņģeļi novilka garu, taisnu līniju un teica:
- Noej pa to no sākuma līdz beigām, mūs savos plecos nesdams un tu redzēsi, kas tu esi!
Un es gāju. Kā nu prazdams. Brīžiem pa labi gāzos, brīžiem pa kreisi kritu, līdz beidzot sasniedzu galu.
- Kas tas bija? – es nogurumā jautāju.
- Cilvēki to mēdz dēvēt par dzīvi, eņģeļi – par šķīstītavu, bet Dievs – par izvēles brīvību. Ja cilvēks ir patiesi labs, viņa dzīve izveidos apli, novilktās līnijas labajā pusē, ja patiesi slikts – apli, novilktās līnijas kreisajā pusē. Taču parasti cilvēki ir vidusmēra būtnes – ne īsti labi, ne īsti ļauni, un viņu dzīves ir līkloču takas.
- Bet, kas notiek, kad cilvēks sasniedz līnijas galu? – es gribēju zināt, – Vai tad Dievs izvēlas, kuru sūtīt uz paradīzi un kuru uz elli?
- Protams, nē! Cilvēks pats izvēlas savu ceļu. Būdams jauns, viņš mācās, pieļaujot kļūdas, darot nedarbus, sāpinot sevi un citus. Ar gadiem cilvēks nobriest, izveidojas par personību, un galvenais – izvēlas, kāds viņš būs. Paiet daudzi mūži līdz viņš kļūst patiesi labs vai patiesi ļauns, līdz viņš nonāk paradīzes vai elles lokā. Līdz tam laikam cilvēks maldās savā līkloču takā, meklēdams patiesības, bet tā arī tās neieraugot. Tādēļ, mēs eņģeļi, to saucam par šķīstītavu – šķīstītavu, kurā attīrās dvēseles vai arī… samaitājas.
- Kur esmu es? – gribēju zināt.
- To ir tik viegli uzzināt. – smaidīja eņģeļi, – Aizver acis un atceries, kā esi gājis, mūs savos plecos nesdams.

Dzēsts profils 13. sep 2011. 15:22

Romi, vaitad opozīcijā bija tikai saskaņas centrs????  un vai no tā saraksta kāds vecais tika izsvītrots??? Un Latvijā es runāšu tikai latviski, tas nekas ka varu to darīt četrās valodās.

Dzēsts profils 13. sep 2011. 14:32

Romi , ko ķērc kā vārna , ka nelaimi nepieķērc !  
Kāā metīšu tūlīt ar tupeli !  

Dzēsts profils 13. sep 2011. 14:24

janis aaaaaa,"saprāts" jau uzvar,Tauta taisās balsot par "Saskaņas centrs",mācies krievu valodu,gatavojies nokļūt zem Krievijas "tupeles",tagad Krievija vairs neokupēs Latviju,neatņems,kā Abreni,bet oficiāli nopirks,dos pilsonību,krievi straumēm ieplūdīs Rīgā,Jūrmalā...

Dzēsts profils 13. sep 2011. 13:34

Viva izcēla pareizo domu un arī es visus aicinu darīt precīzi tāpat. Jau pagājušās vēlēšanās bija saraksts kurā izdarīja tadas korekcijas, diemžēl tas palika opozīcijā, bet ja tas notiks masveidā..... domāju ka saprāts beidzot uzvarēs.

Dzēsts profils 13. sep 2011. 13:23

NEVIENS no varas vīriem(sievām)  nav cienīgs turpināt  šo darbu, jo ES viņus ievēlēju ,lai VIŅI palīdzētu man veidot savu dzīvi labāku un, balsojot par  sev sirdij mīļāko sarakstu, loģiski būtu svītrot visu  pie varas bijušos no šī saraksta.

Par šo Tavu citātu es balsoju un vēlēšanās tas varētu būt kā moto !   
Cerot , ka tajā saraxtā palikušie būs mūsu uzticības vērti !

Dzēsts profils 13. sep 2011. 13:14

Balso par "Saskaņas centrs",tur ir Sociālisti,zini,ka Sociālisti(boļševiki-vairākums) iztaisīja Oktobra revolūciju un kādas sekas tam bija... Tauta grib atkal atpakaļ Staļina laikus,braukt lopu vagonos uz Sibiriju....

Maija V. 13. sep 2011. 13:10

Kamēr pastāvēs patreizējā partiju sistēma ar īkšķīšu politiku,nekas nemainīsies,lai ko mēs vēlētu,jebkura partija lobē kāda "neredzamā "intereses...

Frēzija v. 13. sep 2011. 13:05

Mani nekad nav interesējuši viņu solījumi, tie ir tik līdzīgi un apnicīgi, kurš runā daudz, tas nekad nebūs darītājs.

Dzēsts profils 13. sep 2011. 13:04

Autorizācija

Ienākt