Tā kā ziemas ķiploki ļoti slikti glabājas, īpaši šoruden, tad cenšos saglābt, ko var. Iemarinēju'. Labi noder tāpat vien "dūšas piesiešanai" un arī piekost kādai gaļas šķēlei.
Notīru ķiploku daivas , saberu puslitra burciņā ( var arī mazākā burciņā),
Marināde : 3 glāzes ūdens,
150 gr 9 % etiķa,
1 ēd. k. sāls,
1,5 ēd. k . cukura,
lauru lapa, pipari.
Marinādi pavāra un pārlej ķiplokiem. Uzliek plastmasas vāciņu un glabā ledusskapī...
Atslegas vārdi: marinēti ķiploki....0
Mans onka tirāniski pieprasa , lai viņam būtu krājumā n - tās burciņas šī kāruma !
Es uz mēness fāzēm parasti neskatos. Esmu daudz dzirdējusi, ka SALĀTIEM domātos - jāskābē jaunā mēnesī, tad tie būšot kraukšķigi un cietāki....
Bet VĀRĪŠANAI un ŠTOVEŠĀNAI - vecā, jo tad tie būšot mīkstāki... Es domāju, ka tas mīkstums un kraukšķigums atkarīgs no sāls un cukura attiecībām. Es daru tā : puslitra burkā ieberu pusi ar sāli, pusi ar cukuru....Samaisu kopā un vēl iejaucu ķimenes.... Tā esmu skābējusi pat pārdošanai..........
O ! ....Chiploks veinmer ir bijis LABAIS ...
Paldies noderes Bet ludzu kas var pateikt kad ziemai kapostus var skabet Jazin menesa fazem
Es vēl mēdzu pielikt sīpoliņus. Tos sīvos čemuros, kas aug.........
Mīļš paldies!
Noderēs!
Varbūt kādam tie liekas garšīgi, bet man ne, labāk svaigi, ja savi beigušies..... vienmēr ir iespēja nopirkt svaigā veidā.
Ja nav olas-var marinetos vistas sparninus-Marupe-labak sautet ar risiem.Udens-virs risiem ar sparniniem-vismaz 2 pirksti/