jautājums

7. okt 2011. 16:33

"Vienā no britu ietekmīgākajiem laikrakstiem nesen publicētais raksts „Cilvēks apēdis savu suni, lai nenomirtu badā” aizņēma veselu atvērumu. Cilvēks, kurš apēdis savu sivēnu, lai nenomirtu badā, diez vai izpelnītos ko vairāk par zemsvītras piezīmi. Tomēr Ķīnā, Korejā, Filipīnās un vairākās citās pasaules vietās suņu un kaķu kaušana un lietošana uzturā ir salīdzinoši izplatīta parādība. Tad kāpēc mums pret šiem dzīvniekiem būtu jāizturas kā citādi? Vai suņi un kaķi ētisku attieksmi sazin kāpēc pelnījuši lielākā mērā nekā cūkas vai vistas? Vai tiem piemīt kāda būtiska īpašība, kas piešķir tiesības uz privileģētu statusu? Var jau būt, ka suņi un kaķi salīdzinājumā ar cūkām ir estētiski pievilcīgāki. Bet kas par to? Uz dziedātāju Madonnu lūkoties ir patīkamāk nekā uz Romas pāvestu, tomēr tas viņai diez vai piešķir tiesības uz augstāku morālo statusu. Cūkas nebūt nav dumjākas par suņiem vai kaķiem, tās ir komunikablas, tīrīgas, un, ja tiek no mazotnes pieradinātas, ir izteikti mīlīgi mājdzīvnieciņi. Tad kāpēc cilvēki ar tām apietas tik slikti? Kāpēc nepiemēro cūkām tos pašus morālos apsvērumus, kādus lieto attiecībā uz kaķiem vai suņiem?"

http://dzivniekutiesibas.wordpress.com/

Atslegas vārdi: cūkas0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (7)

Dzēsts profils 8. okt 2011. 00:30

Ingrida X. 7. okt 2011. 19:33

Tev ir sunītis vai kaķītis????? Tad- uztaisi tur steiku, bifšteku, karbonādi .....ai, ko es zinu no visa šitā... no viņa!!!!!! Esi sildījies pie viņa naktī un- viņš pie Tevis????? Viņš ir Tevi gaidījis mājās ļoti; un tad- kad visa pasaule bijusi stulba, nenoliedzu- varbūt stulba es pati, pieglaudies un- samīļojis, kaut aplaizot bišku?????? kā visvērtīgāko uz šīs pasaules?????

Nezinu, vai cūkas to dara. Vai pieņem tevi kā nez ko, kaut esi- pati sliktākā kompanjone pasaulē???? es- par sunīšiem, maziem.

Tavs tekstiņš.....vnk- parāva. Bet- es negalēju arī cūkas, aiz to- atturos ko tālāk ko.............

Vasilijs P. 7. okt 2011. 19:27

Drikstat izmantot piedavato informaciju-rudens.

Dzēsts profils 7. okt 2011. 19:08

ja cilvēks būtu zālēdājs, nebūtu problēmu nabaga lopiņiem:)

Marika k. 7. okt 2011. 18:48

man patiik visi dziivnieki,bet bez galjas nevaru. Nekad needishu zirga,sunja vai kakja galju-man vinji ir bijushi kas vairaak kaa maajdziivnieki.

ginta a. 7. okt 2011. 17:43

Dzivnieki ir un paliek dzivnieki , un tas ir tapec ka tas ir kadam izdevigi. un viss . kakišu un sunišu apglabašana , kadu pikiti ienes . un tur tas visas peripetijas ar apģerbiem un aksesuariem. Un visa ta ciņa par dzivnieku tiesibam latvija ir tada jociga ja salidzina to ka Latvija ir dala cilveku kas varbut ne savas gribas deļ bet spieta karta partiek no atritumiem ko citi izmet, tapat ari cik ir tadu cilveku latvija kas pilnvertigi nespej pabarot savus bērnus . Un socialais dienests latvija strada sliktak par dzivnieku aistavjiem , Un visas labdaribas organizacijas , taisa piķi kur tikai trešdala nonak pie mērķa,  Tas kadam ir izdevigi . Jo ta ir valsts funkcija rupeties par savu tautu , pašlaik to ta tikai slauc un piekam kadu dažu personu laba. suniši.....kaķiši  ........???????....... CILVEKI......!!!!!!!!!!! No latvijas izbrauc gimenes ar bērniem jo arzemes pabalsti berniem nodrošina cilvecibas izpratni , un ceribu nakotnei.

Gunars s. 7. okt 2011. 17:16

    Kapēc trusītim kuru pārdod kā gaļas lopiņu obligāti jābūt pakaļkājām? Padomju valstī atklājās kad Rīgas tirgos, pārdod kaķa gaļu Kazaņas kāžokādas veikalos varēja nopirkt vīriešu ziemas cepuri ,pižik, no kaķa  kažoka ādas.

Autorizācija

Ienākt