“Jaukie komentāri”, kur ir problēma tauta?

15. okt 2011. 23:20

Kādu laiku atpakaļ izveidoju bloga lapu, jā, šo pašu kurā tagad arī rakstu šo stāstu. Ideja radās spontāni, jo katru dienu nācās saskarties ar lietām par kurām gribētos parunāt, lietas par kurām veidot diskusiju un paust savas domas. Nav jau tā ka man gribētos būt gudram, bet lieta tāda, kā man ir savi uzskati par daudzām tēmam, tāpēc prātīgāk būtu par tām runāt nevis klusēt.
Idejas par stāstiem rodas spontāni, lasot jaunākas ziņas vai runājot ar draugiem, redzēt kaut ko uz ielas, vai vienkārši sākt domāt par kaut ko.
Lūk arī ši tēma radās, jo nesen publicēju daļu no sava stāsta visiem ļoti pazīstama portālā draugiem.lv, sadaļā dienasgrāmata. Kā jau biju domājis izvērtās diskusija. Cilvēki sāka komentēt izlasīto stāstu, nezinu varbūt kāds neizlasija visu stāstu,kurš ir publicēts šeit, bet gan to īso daļu, ko publicēju tikai draugiem.lv, bet vienozīmīgi saskaros ar ļoti daudziem interesantiem komentāriem.
Nū lūk tad arī stāsts par visiem tik zināmiem komentāriem. Katrs mes kaut ko kādreiz komentējam, jo katram mums ir savas domas par kādu no lietām ar ko saskaramies, tāpēc cilvēcīgi ir paust savu viedokli. Paust viedokli ir labi, ja protams tas nav aizskāroš, pazemojams vai nez vēl rupji izteikts, bet diemžēl mums ļoti patīk atstāt tieši tāda satura komentārus….Tātad kāpēc???
Šeit būs tikai manas domas par doto tematu, tāpēc kādam var rasties savādāki uzskati, bet man ir manējie:
Pirmkārt sāksim ar to ka mēs esam virtuālā vide, kur cits mūs neredz (runa ir par tiem komentētajiem kuri neatstāj īstos vārdus, vai ir feik profili, kuros cilvēku nevar atpazīt, nav ielogojušies no profiliem un atrodas viesa stāvoklī veb saitos (web site)) mēs jūtamies droši, tāpēc nebaidamies muldēt visu kas nāk prātā.
Kļūda, katru komentētaju var atrast, katram datoram ir IP adrese, tas ir ,kā mājas adrese, specialisti pēc noteiktās IP adreses var atrast jebkuru pērsonu ja to vēlās.
Otkārt, mēs bieži vien neizprotam teksta jēgu un būtību, tāpēc pārādam savu intelektu tādu kāds diemzēl tas ir.
Treškārt, esam agresivi un rupji pēc dabas, tāpēc tas netraucē to darī arī interneta.
Ceturtkārt, mums patīk kaitināt otru, tāpēc mēs to turpinam darīt.
Pietkārt, pie datora sēž bērns, kurš vienkārši kavē brīvo laiku internetā ākstoties.
Lūk piecas atbildēs kāpēc, bet to ir vēl vairāk, mums cilvēkiem patīk izpausties neadekvātā veidā visur kur vien ir iespējams, jo dzīve par kaut ko tādu var arī dabūt pa kaut ko :) bet internetā cilvēks, kā jau minēju iepriekš, jūtas drošāk par reālo dzīvi un nebaidās ne no kā.
Mums patīk nosodīt citus, bet mēs nekad neredzam vainu sevī, tāpēc pirms parādam savu “gudrumu” nopostojot kautko labāk padomājiet, vai ir vērts to darī vai nē, jo nekvalitatīvs komentārs nepalidzēs, tas nenozīmē NEKO, to var vienkārši administrators izdzēst, tapēc labāk nepiemeslot vietu kurā autors gaida tiešām kādu padomu, vai kritiku- bet apdomātu kritiku nevis- “idiots” “stulbenis” vai vēl kaut ko tamlīdzīgu.
DZĪVOJAM APDOMĀTI! ;) :)

Atslegas vārdi: komentari0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (85)

Dzēsts profils 16. okt 2011. 22:44

Kurzemniece E. 16. okt 2011. 22:35

Enģelīt,-to M.Gorkijs teicis

Dzēsts profils 16. okt 2011. 20:30

Nu, neko jau, mīļum, nevar darīt.... kam lemts rāpot, tas nekad nelidos...   Nezinu, kas to teicis, bet spēcīgi.

kaspars m. 16. okt 2011. 18:31

Piem., es neuzskatu, jo nekad neesmu redzeejis taadas ka tu sieveites :D taapeec spried pati!!!
Kljuudiities ir cilveeciigi, ja protams kljuudu apzinies- taapeec arii uzrakstiju ar mazo!!!
Tu jau esi taa kura visu vienmeer izprot! Tu pat nemaaki atbildeet uz jautaajumu ko tev uzdevu, jo tieshaam nezini ko lai atbild!!! :)
Luuk taa! ;) daarguminj!!!

Dzēsts profils 16. okt 2011. 17:43

Ja? To nu gan es gribētu zināt, kapēc mani nevar uzskatīt par sievieti?   Runā gan kā tads 80-gadīgs opis.... kā tad uzvedās pieaugusi sieviete...tiešām gribētos zināt!    Un Latvijas, dārgum patriot, varēji jau uzrakstīt ar lielo burtu! Patiesībā, tavs pēdējais koments tikai apstiprina, to, ko iepriekš rakstīju, jo tu pat neesi izpratis komentāru būtību... arī manējo nē.

Dzēsts profils 16. okt 2011. 16:36

Tā nu ir  virtuālās vides ipatnība, ka ir pagrūti uztvert sarunubiedra noskaņojumu, intonācijas , atmosfēru, kurā tiek risināta diskusija. Tas viss rodas katram atbildētājam paša galvā- vadoties pēc tām iz\jūtām, ko pats  izjustu kādā situācijā. Tas ir normāli.
Pamanīju, ka Tu biezi lieti vietniekvārdus- mēs , mūs, mums... Var saprast, ka ir svarīga piederības sajūta kādai videi, , bet- varbūt , ja raksti kādas pārdomas par kaut ko, savus uzskatus, viedokli- tomēr nevajag tam pievienot vel n- tos tūkstošus un miljonus?

kaspars m. 16. okt 2011. 15:42

Porcelāna enģelītis
Iespeejams esmu viens no jums, nenoliedzu! Bet domaaju ka pieaugusi sieviete, neuzvedaas- jaa vispaar tevi var uzskatiit par sievieti!! Otkaart es nebiju tas kas komenteeja tavu bloga ierakstu, un pie tam tik bezjeedziigi komenti.
Treskaart esmu teicis ka nav jaspriez par cilveeku ja nemaz nezini ne ko par vinju_ tieshi gimenes deelj esmu prom no latvijas!!!

Dzēsts profils 16. okt 2011. 12:18

Kapēc gan viņš nevarētu būt viens no mums?! LŪK, TĀDI ESAM!   Pēc Darvina teorijas visi no pērtiķiem esam cēlušies, tikai daži vēlāk no koka ir nokāpuši    tavu pretreakciju ļoti labi saprotu...ar visu to, ka man smadzenes pakaļā   Tā parasti mazi bērni saka, kad neko prātīgu nevar pateikt pretī....tobiš....a tu, a tu, a tu...   Nu nevajag bāzties ar savu patriotismu virsū un vēl ar statistiku...pats arī esi viens no tiem, kas veido šo statistiku... tādi palagi (texti) tikai rada pretreakciju...Man, personīgi, nav saprotams, kālab tu - jauns puisis nevari šeit darboties- strādāt, veidot ģimeni un vienkārši dzīvot ( pats rakstīji, ka atrast darbu nav problēma)....

Dzēsts profils 16. okt 2011. 11:04

mēs..mums..mūs.. - hei, cilvēki, šis esot viens no mums, tā ka nav par ko cepties. paša komentāri to uzskatāmi atspoguļo.

kaspars miklasevics vakar 23:44
porcelana engelis

tu noteikti naac no peertekja, jo tev smadzenes neiistajaa vietaa,[..]

kurš no taviem stāstiem bija jālasa?

kaspars m. 16. okt 2011. 10:30

Labs video!!!
Bet tev jau zinaams kaa ne visiem pc un visiem mobilaajiem ir latv val atbalsts!!! Taapeec cilveeki raksta taa kaa raksta!!!

Dzēsts profils 16. okt 2011. 10:18
kaspars m. 16. okt 2011. 10:10

Nezinu kas jums cilveekiem kaish, bet viennoziimiigi man ir jautri lasiit juusu komentaarus!!!
Ir jaaiemaacaas atslabt!!!

Dzēsts profils 16. okt 2011. 09:14

vins to nav rakstijis....nokopejis......var apskatities ......ka vins raksta komentaros......un ka rakstits augsa...tur ir garumzimes.......tur nav

Kurzemniece E. 16. okt 2011. 01:00

tātad par tēmu-gribu zināt pēc IP manu atrašanās vietu un jaiespējams IQ

Vilks V. 16. okt 2011. 00:56

Patika šī rinda Tavā bloga ierakstā.....
"Treškārt, esam agresivi un rupji pēc dabas, tāpēc tas netraucē to darī arī interneta"
Un tad patika šis.....
"ir jadiskutee ar cilveekiem, un lai rastos produktiiva saruna nav jaadirsh, bet jaarunaajaas par teemu kas interesee!"

PAR TĒMU!

Kurzemniece E. 16. okt 2011. 00:42

pelikanu dresētāj,neesi dzirdējis,ka Latvijā ir segacītes?

Dzēsts profils 16. okt 2011. 00:41

...sūda brālis...   kauns., ka tādi tautieši....

kaspars m. 16. okt 2011. 00:39

paldies --- jana liepiņa :) :)

savsem k. 16. okt 2011. 00:39

Nu labunakti Tev - "DZĪVO APDOMĀTI!"  

kaspars m. 16. okt 2011. 00:38

savsem kuku

izdzeesu, jo taa bija reklaama- tu reklaameeji manu vaardu|! :D

p.s. esmu rakstiijis, tas jauki, kaa saaki sekot tam visam ko es rakstu...redz mana misija ir izpildiita-- naakosho reizi vismaz visu izlasiisi citiigaak, varbuut tad neradiisies "jaukie"komenti! ;)

ar labu nakti!!! te kaadam riit ir jaaaiet uz darbu :D

Autorizācija

Ienākt