dažkārt mēdiji "spēlē"ar cilvēku dzīvēm...

16. okt 2011. 10:24

"Neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā." ( Latvijas Republikas Krimināllikus)

Jau kādu laiku mēdiji publicē stāstus par mazo Viku, kura māte apsūdz aprūpes centra "Kalkūni" personālu par zēna novārdzināšanu.
Zēns tagad ārstējas P.Stradiņa slimnīca. 
Viks kopš dzimšanas slimo ar bērnu cerebrālo trieku.

Kas tad ir "bērnu cerebrālā trieka"? Bērnu cerebrālā trieka (Latīņu val.: paralysis cerebralis infanfum) ir galvas smadzeņu bojājumu sekas, kas izpaužas ar stīviem lockļiem,bērns liec galvu atpaka,slimie bērni ir mazkustīgi, uztraukumā stīvums pieaug, bet miegā izzūd,muskuļu stīvumam pievienojas gribai nepakļautas kustības — hiperkinēzes,pavadparādība ir epilepsija,slimniekam var būt runas traucējumi un šķielēšana,var atpalikt arī bērna garīgā attīstība.Visbiezākais bērnu cerebrālās triekas cēlonis ir dzemdību trauma vai ilgstošs nabassaites nospiedums.Diagnoze tiek noteikta 4—5 mēn. vecumā, kad vecāki ievēro bērnam kustību traucējumus.
Sevišķi svarīga nozīme bērnu cerebrālās triekas ārstēšanā ir vingrošanai! Nodarbībās bērns apgūst pareizas kustību iemaņas, tam izstrādājas pareiza muskuļu grupu kopdarbība, mazinās palielinātais muskuļu spraigums. Liela nozīme ir arī masāžai, kas izdarāma saskaņā ar ārsta norādījumiem, jo drīkst masēt tikai zināmas muskuļu grupas.Slimajam jāatrodas pastāvīgā neiropatologa uzraudzībā.
Dažkārt izšķirīga nozīme ir tam, cik uzmanības, rūpju un darba slimā bērna ārstēšanai, viņa kustību iemaņu veidošanai un garīgās attīstības sekmēšanai veltī vecāki. Ja mājā neturpina nepieciešamās nodarbības, ārstniecības iestādē panāktā uzlabošanās var pakāpeniski izzust.
 Tātad uzzinot ko patiešām nozīmē šī slimība, kāda aprūpe ir vajadzīga mēs varam spriest par to kā šīm bērnam tiešām visu laiku ir jāatrodas mediciniskā pērsonālā uzraudzībā un kā šī slimība ir patiešām nopietna. Mēdijos izskanēja informācija ka aprūpes centrā "Kalkūni" par zēnu nērūpējas, to apgalvo arī slimā bērna māte, tiek pārmests, kā personāls nelikās ne zīņas par slimo Viku, kā bērnam ir izgulējumi, konstatēts plaušu karsonis un bērns ir krities svarā. Centra personāls apgalvo pavisam kautko gluži pretējo.
Kuram tad lai tic?
Neesmu mediķis, neesmu advokāts un neesmu tiesnesis, ne man spriest,ja kāds ir vainīgs tad noteikti vaina tiks pierādīta un jā kāds ir nepatiesi apvainots tad noteikti tiks attaisnots.
Mēs varam tikai sekot attistības gaitām un palīdzēt ar visu iespējamo.
Mans viedoklis par to ir dažāds, iespējams kā tiešām vaina ir aprūpes centrā, respektīvi, personals nerūpējas par slimo zēnu, jo kā mēdijos tika minēts fakts, aprūpes centri ir pieraduši kā pacienti nevar parūpēties par sevi un tiem nav kam pasūdzēties, tāpēc tur valda visatļautība. Otra lieta, iespējams māte vēlas gūt cilvēku atbalstu, publicitāti un slavu, kā arī naudu, jo šīs gadījums ir atstājis lielu publicitāti visā Latvijā,un ir cilvēki kuri atbalsta un arī cilvēki kuri nosoda māti- ceru kā šājā es kļūdos un visi pārējie kuri domā tāpāt kļūdas. Bet šī versija nav izslēdzama un ari masu mēdijos ir izskanējis tieši šīs variants.Treša lieta iespējams kā kāds pārkāpums arī esot noticies, bet māte un masu mēdiji ir "izpūtūši ziloni no mušas" un tadejādi ir izveidota tāda publicitāte, aprūpes centrs ir apvainots nepamatoti un ir sāktas "raganu medības"!!! Ir vairākas versijas par šo visu, bet galu galā pareizā ir tikai viena un drīzumā mēs to uzzināsim...cerams!

Teikšu to, kā dažkārt mēdiji "spēlē"ar cilvēku dzīvēm, mēdijiem ir jābūt patiesiem, bet nevis jātaisa reitings sev, mēdijiem ir jādot zvērēsts tāpat kā ārstiem! Spriediet paši!

Atslegas vārdi: gadas ari ta0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (4)

Juris K. 23. okt 2011. 19:56

Katrs sevi Taisa par dievu cik nu vien spēj-Patiesība ir pavisam tuvu un bēdas tam prakvostam ,kas zinādams to sagroza sev par labu.

Marika k. 16. okt 2011. 19:40

Ja valsts maksaatu maaminjai pabalstu,tik lielu,lai vinja vareetu pati kopt sho beerninju,iespeejams,ka viss buutu savaadaak! Neesmu aarste un nebuushu.

Gunars s. 16. okt 2011. 12:11

Normālos apstākļos šm bērnam dzīvot nespējīgam sen jādus kapos.Cik ilgi pumpēs valsts naudu to kopjot?Ārstējamiemnauda aiziet garām ! Māte brāķdare negrib kopt !

Dzēsts profils 16. okt 2011. 10:37

un ko tu te spele...... aktieris

Autorizācija

Ienākt