...vai esi parādā....?!

8. jan 2012. 11:44

...Cilvēkiem ir daudzums parādu. Pie kam lielāko daļu viņi vienkārši neapzinās.Bet parādi taču var būt dažādi....pirmām kārtām- TIE IR NEPILDĪTI SOLI'JUMI...!
..noteikti katram ir gadījies solīt..kaut vai sev..."Viss, ar rītdienu sākšu vingrot"...."Ar šo gadu atmetīšu smēķēšanu"..."No pirmdienas ēdīšu pareizī"..utt.
Bet ko esi vēl apsolījis saviem bērniem, vecākiem, draugiem, mīļotajam cilvēkam???..Vai viss no tā ir izpildīts?
...Neizdarīts zvans..gribējās apsveikt, bet neapsveicāt, jo , lūk, kaut kas bija steidzami jāizdara darbā...un piemirsās.., gribējāt pateikt labu vārdu , bet nepateicāt.... Tie visi ir MORĀLIE PARĀDI!..
....NEKAD NEDODIET SOLĪJUMUS!
..viss plūst , mainās..Jūsu šodien dotie solījumu rīt var būt vienkārši neizpildāmi..
SOLĪJUMS- tas arīdzan ir PARĀDS!
..parādi uzrodas tad, kad mūsu uzvedība pakļaujas pienākumu jeb parāda apziņai......esam taču dzirdējuši..."Tas ir tavs pienākums"..."Tu man esi to parādā".....
..mēs bieži vien neapzināmies..atšķirību..starp PIENĀKUMU un ATBILDĪBU!!!!..
...bet šie jēdzieni ir pilnīgi pretēji!..jo vārds "pienākums"..paverdzina cilvēka dvēseli, sasaista to....

./.tas pārdomām...no V. Siņeļņikova domu graudiem....vismaz man..- radās pārdomas.../

Atslegas vārdi: doma23289, mīlestība34028, attiecības38696, cilvēks402, parāds0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (30)

Andris B. 8. feb 2012. 14:35

   Cilvēki ir savu acu vergi, tie neredz parastākās lietas patiesajā gaismā!!! Nespēj atzīt savas kļūdas un nodara postu gan sev gan citiem! Ar acīm mēs iekārojam un bieži mums nevajadzīgo......................................................................................

rolands j. 31. jan 2012. 15:51

visiem kam esmu parada, es viniem piedodu

Alise .. 16. jan 2012. 14:58

..visu nekad mēs nevarēsim izdarīt kā vajadzētu...galvenais, otram nenodarīt sāpes..vismaz censties to darīt pēc iespējas mazāk!

Janis B. 16. jan 2012. 12:07

Esmu parādā visu savu dzīvi!Kaut ari to labi apzinos(kaut arī necenšos dot solijumus),bet bieži neizdaru ko vajadzētu izdarīt!Jau pat tīri labi esmu iemācijies ar to sadzīvot!Nožēljami vai ne?

vāverēns c. 11. jan 2012. 10:51

Tas jau ir eksistenciāls jautājums......ja gribi domāt par parādiem- tad tik sāc.....parādā jau būsi no savas pirmās piedzimšanas dienas- kā piečurā savu pirmo pamperu un mātei Zemei radi piesārņojumu.......esi jau parādā!

Dzēsts profils 10. jan 2012. 19:05

Rom 13:8 Nepalieciet nevienam neko parādā kā vienīgi, ka jūs cits citu mīlat.

Dzēsts profils 9. jan 2012. 01:28

Vnk jādzīvo saskaņā ar savu sirdsapziņu   , viss pārējais ir cilvēku izdomāts un lieks ...

Alise .. 8. jan 2012. 21:22

..savsem kuku, nu atkal tik racionāli spriedumi

savsem k. 8. jan 2012. 21:15

Parādi izrodas , ja izdevumi pārsniedz ieņēmumus ...

Alise .. 8. jan 2012. 14:39

..tieši tā , Sonja...ir patiesums un godīgums...ar kuriem var revanšēties, ja tomēr nav sanācis!

Frēzija v. 8. jan 2012. 13:47

  .... otram nekad neko nesolu, izņēmuma gadījumos, ja esmu pārliecināta, ka solīto arī realizēšu, bet kā ir ar sevi.......!?

Inese B. 8. jan 2012. 13:10

Arī pašam godīgākajam no mums ir kas palicis neizdarīts , neizpildīts ..., kaut vai sev solītais ...

Sanita B. 8. jan 2012. 12:59

Es nekad nevarēšu atdarīt savai mātei to, ko viņa dara manā labā. Mani kopš jaunības vajā vēlme atdarīt, lai gan iedziļinoties esmu sapratusi, ka nevar atdarīt par vecāku mīlestību. Mēs no savas puses sniedzam mīlestību saviem bērniem. Tas parāds tiek "atdots" jaunajai paaudzei.

Dzēsts profils 8. jan 2012. 12:49

Solījumi mēdz būt dažādi,-ir tādi kurus negribas pildīt,vai ir neizpildāmi.Katrs parāds nospiež cilvēku un ierobežo brīvību.
Brīvai dvēselei nevajadzētu būt parādā,vai pienākumiem...!!
Kad cilvēkus ,vairs nesaistīs karma,tad viņi ,varēs būt BRĪVI!
                                          

Vineta K. 8. jan 2012. 12:27

Ja,esu parada.Par visu,nekad vairs adot nespesu.Nav,to milo labo cilveku,saja pasaulite.Diemzel tada,ir ta dzive,muzigais paradnieks............

Jānis K. 8. jan 2012. 12:27

Kaut, ko jau esmu.

jautrite b. 8. jan 2012. 12:22

parāds jau nav tikai nauda,pieļauju,ka apstākļu dēļ varam būt parādā sev/esam nolēmuši no rīta vingrot-bet tik grūti ir izkāpt no siltas gultas/varbūt arī sev vajag solīt ar apdomu.Par citiem-vai vienmēr ir pienākums apsveikt,un varbūt ne visi solījumi jāpilda-jo mainījusies situācija ,un arī solītājs.Noteikti solījumi jāpilda ,ja tie doti bērniem

Ruta R. 8. jan 2012. 12:21

Dzīvo vien vesels, Skeletiņ! Ārā nedzīšu un nevienam nestāstīšu. Bet, ja runājam par solījumiem, tad mani solījumi agrāk vai vēlāk tiek izpildīti.

Dzēsts profils 8. jan 2012. 12:17

Manuprāt, ja esi pats savā galvā kaut ko iedomajies, izdomajis, bet- nu nesanāk to realizēt--- tātad ir iemesls un iespējams- to nemaz nevajag realizēt.. Nevis- tas būs ierakstāms ailē- parāds. Parāds, tāpat ka vainas apziņa( par nepaveikto)- tā ir spēle , vai nu pašam ar sevi, vai ar otru..
Solījumi, izpildāmi, neizpildāmi---redzi, dzīve ir tik dinamisks process, ka tiešām- var sanākt, var nesanākt.. Bet - nesolīt nekad  nevienam neko- tas būs visai problemātiski. Nu ir tai komunikācijā tāda ailīte, neko nepadarīsi.. Taču- ja labi grib, tad arī situāciju , kad nesanāk izpildīt solījumu var risināt.. ar patiesumu un godīgumu. Un nebūs tad nedz parādu, nedz tās smagnējības, ko rada apzīmējumi- "pienākums" un "atbildība".

Alise .. 8. jan 2012. 12:15

..valija, tas jau ir apsveicami, ka Tu zini...un apzinies to!

Autorizācija

Ienākt