Būtiskākās atšķirības starp 5x8 m un 5x10 m PVC un PE nojumēm

9. jan 2012. 03:02

PVC 5x8m un 5x10m nojumēm sānu malas ir no 2 m platiem atsevišķiem posmiem, kas dod iespēju veidot papildus eju arī sānos.    
PE 5x8m un 5x10m m nojumēm sānu mala ir viens vesels = nav iespējas veidot eju sānos.

Bet, logi gan PVC, gan PE nojumēm ir vienādā skaitā un vienādā izmērā = apgaismojums no dienas gaismas abām nojumēm ir vienāds.

Seguma materiāls (PE un PVC):

Polivinilhlorīds (PVC) ir termoplastisks plastmasas materiāls ar amorfu struktūru un augstu elastības moduli. PVC ir polimērs, kura sastāvā ir apmēram 56% hlora, kā rezultātā, šis materiāls ir apstrādājams un pielietojams, pievienojot papildvielas, kas arī nodrošina materiāla raksturīgākās īpašības.

Polietilēns (PE) ir termoplastisks polimērs, kas pateicoties tā zemajām izmaksām un pietiekami labajām mehāniskajām īpašībām, ir visā pasaulē visplašāk pazīstamais polimērs.

PVC materiāls ir izturīgāks un ilgspēlējošāks par PE materiālu;
pateicoties ciešajai sasaistei starp polimēru ķēdes hlora atomiem, salīdzinoši ar PE materiālu, PVC materiāls uzrāda augstu stiepes izturību;
salīdzinoši ar PE materiālu, PVC materiāls ir izturīgāks pret UV-starojumu (mazāk mainās ultravioleto staru ietekmē) un izturīgāks pret apkārtējās vides iedarbību (salu, vēju utt.);
salīdzinoši ar PE materiālu, PVC materiāls ir ar zemu degtspēju:
pateicoties augstajam hlora saturam un augstajam skābekļa indeksam (42% ), liesmas tuvumā PVC materiāls nedeg, bet saraujas, bet liesmā PVC materiāls deg ar ļoti mazu liesmiņu. Izņemot no uguns, PVC materiāls ātri nodziest = PVC materiāls ir pašnodziestošs. Attiecībā uz ugunsdzēšanas līdzekli ierobežojumu nav.
PE ir ar zemu skābekļa indeksu (17%), kā rezultātā pieder pie uzliesmojošajiem materiāliem. PE materiāls pil un turpina degt arī pēc liesmas avota noņemšanas. Attiecībā uz ugunsdzēšanas līdzekļiem, ieteicams izmantot ūdeni, putas, oglekļa dioksīdu un pulvera tipa līdzekļus.
PVC materiāls ir mazāk jūtīgs pret temperatūras svārstībām;
PVC materiāls ir gaisu caurlaidīgs, PE materiālam gaisa caurlaidība ir daudz mazāka – tas vairāk jāņem vērā, ja nojume ir pilnībā slēgta un tajā uzturas daudz cilvēku vai tā tiek izmantota materiālu glabāšanai;
PE materiāla nojumes ir salīdzinoši vieglākas par PVC nojumēm.

Vairāk info varat lasīt šeit: http://www.averto.lv/uploads/files/lv_atskiribas_pvc_in_pe.pdf
      
Dzīvē abu materiālu nojumes, kā arī citu AVERTO produkciju, var aplūkot:
Kurzemes prospektā 7, Rīgā darba dienās no 10:00 līdz 18:00

http://www.averto.lv/lv/akcija

Atslegas vārdi: teltis4, nojumes4, siltumnīcas0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (2)

Dzēsts profils 9. jan 2012. 05:33

Televizors pilns ar reklāmu..., pastkaste pilna .. , ieeju te....- atkal reklāma ...! Cik tad var ?

Dzēsts profils 9. jan 2012. 05:26

Ko taisies svinēt nojumē?

Autorizācija

Ienākt