Ja nav, ko darīt un gribās paēst garšīgi.

14. jan 2012. 20:28

Zivju soļanka.
Ja jums liekas ,ka to iespējams uzvārīt uz ugunskura ,nokvēpušā katlā no loma,kas sastāv no dažām raudiņām un “ kriminālas “ līdaciņas, tad vienkārši ir jau pietiekoši daudz izdzerts un laiks mēģināt vēl iekļūt teltī,lai nebūtu jāsagaida rīts slapjā zālē.
Jums būs nepieciešama pietiekoši plaša virtuve un vismaz viena persona,kura vienmēr gatava kaut ko atrast,padot, notīrīt,satīrīt. Jums nepieciešams zivju buljons,kuru jūs esiet aizmirsis izvārīt vakar un galvenais jums nepieciešams lasis un vēl vismaz desmit produktu,no kuriem jums mājās atradīsies labi ja puse. Taču jums vēl ir laiks,kamēr vārīsies buljons ,sastādīt sarakstu un aizsūtīt kādu uz veikalu.
Un tā,lasis. Var izmantot tunci,stori vai sjomgu,bet tām nemēdz būt akciju cenas un jums var rasties konflikts ar veselo saprātu jautājumā vai  ir vērts strādāt darbā veselu mēnesi,lai vienreiz paēstu zivju soļanku.
Jums ir lasis,ja palaimējies par 2,5 ls /kg. Ātri,jo kavējamies,nogriežam galvu,asti (neskopojamies,lai klāt paliek arī mazs gabaliņš gaļas),spuras,izgriežam lielo asaku. Galvai izņemam žaunas ,pie reizes, atviegloti uzelpojot, tās ieraugot skaisti sarkanā krāsā ,kaut gan tas neko nenozīmē,jo iekrāsot ķīmijas laikmetā iespējams visu. Vēl nebūtu slikti izņemt arī acis,bet to vajadzētu darīt tā,lai neviens neredz,citādi tas stipri atgādina nemotivētu sadismu. Labi ,ka tādi laši veikalā pārdodas jau izķidāti,citādi šī etapa beigās virtuvē varētu prasīties pēc kosmētiskā remonta,bet ir taču,kas satīra.
Tā kā galvai tagad nav ne žaunu ,ne acu ,to droši var likt katliņā ūdenī(neatdzīvosies) kopā ar asti,spurām un asakām. Ja riskēsiet vēl kādu uzcienāt,iespējams,ar vienu galvu būs par maz ,bet galvas lielveikalos parasti “ met pakaļ” .Tur katlā arī sīpolus,burkānus,seleriju,pētersīli garšvielas utl.,jūs taču ne pirmo reizi kaut ko vāriet. Tagad lai vāras minimāli stundu uz lēnas uguns ,maksimāli...teicu jau,vārīt vajadzēja vakar.
Tagad mums ir laiks,lai grieztu,grieztu,grieztu. Daudzumi? Nu,ir tāds orgāns cilvēkam kā sirds un tā vienmēr jūt,cik daudz. Kad es kādreiz kaut ko esmu mēģinājis gatavot pēc daudzumiem,laikiem temperatūrām,man vienmēr ir palicis iespaids,ka tas rezultāts  ir bijis mēģinājums mani nogalināt no attāluma. Izmēri...? Runā,ka sievietēm tie svarīgi,tāpēc daudzi vīrieši iespringst ,bet ne uz pareizo pusi. Šajā gadījumā slikti izskatītos,ja karotē neievietotos tikai viens kaut kā gabals.
Griežam sīpolus,šampinjonus,sālītus gurķus,tomātus(var lietot pastu), laša fileju (visu droši vien tikai tad ,ja paredzamas jūsu 50 gadu svinības),tīģergarneles(ja parastās ,tad nav jāgriež un tīģerenes arī var ielikt katram šķīvī atsevišķi,lai kāds nesadomā sev ieliet tikai garneļu zupu),vēl esmu pievienojis arī nedaudz žāvētu skumbriju,un ir doma pamazām pielikt arī citas jūras veltes.
Uz pannas cepam sīpolus,šampinjonus,kad nāk gatavi pieliek tomātus vai pastu,gurķus. Vēl pasautē,tad buljonā iekšā. Ja tur vēl galva un asakas, tad pierakstiet sev vienu kļūdu un mēģiniet glābt ,kas glābjams. Pievienojam olīves un kaperus un kādu laiciņu pavāram,tad pievienojam laša filejas gabaliņus un garneles,un vāram apm.5 minūtes. Sagriežu gabaliņos vēl burkānus,kuri vārījušies buljonā. Soļankai jābūt bagātīgai, pabiezai(grēkoju to vēl mazliet ietumējot).Tālāk šķīvjos,zaļumi ,saldais krējums..... Labu apetīti!

Atslegas vārdi: humors32404, kulinārija86, Dzīve38590, attiecības38696

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (13)

Brigita D. 10. apr 2012. 03:30

Kraukli, liels paldies par recepti!Beidzot es to pagatavoju - tā bija fantastiska soļanka( žēl tikai ka bija ).

Brigita D. 16. jan 2012. 15:33

Ak, dievs! Žoklī až krampis iemetās lasot!
Kraukli! Varēji beigās arī adresīti pierakstīt, kur ierasties uz degustāciju!

jautrite b. 15. jan 2012. 12:18

zivju zupu neēdu vispār,lai arī veselīgi esmu ar zivīm uz jūs-šad tad auksti kūpinātu skumbriju,patīk pa reizei siļķe-vislabāk ar kartupeļiem,sīpolinu un krējumu.ja ie kas sacep-visparastākās reņģes.Laši,zuši,garneles un t.s. jūras veltes,austeres,ikri-nēē

Arvils S. 15. jan 2012. 11:21

Soljankai ,vai uhai,zivju zupai vel liek klat dazus indigrientus!Skidros protama lieta.Visa visuma bus japamegina ta,bija kaut kas lidzigs. o.K.meginas ar,kada ta tur ta zupele sanaks!

Dzēsts profils 14. jan 2012. 22:46

Ar cik lielu karoti drīkst ierasties uz degustāciju ...

Dana D. 14. jan 2012. 22:10

Būs jāmēģina pagatavot ..., tik garšīgi uzrakstīts !   

Skaidrīte G. 14. jan 2012. 21:15

Es labi noderētu par to gājēju uz veikalu ar lielo sarakstu. Varētu arī sakopt virtuvi pēc tās lielās zivju ķidāšanas - re, tā zupas recepte bija tik gaŗa, ka aizmirsu, kādas zivis īsti ķidāja, bet , vai nav vienalga, jo jātīra virtuve būtu tik un tā ! Nekur nespruktu, ja reiz tur gadītos būt !
  Bet par zupu, tas ir, soļanku, es gan priecātos, jo asinīs , laikam, rit kāda kripatiņa slāvu asiņu , ja reiz es tā par to priecājos !?  

Ruta R. 14. jan 2012. 21:00

Es jau būtu ar mieru arī aiziet uz restorānu, bet nezinu uz kuru pusi jāiet un kurš jāpasūta.

Maija V. 14. jan 2012. 20:46

Tā vien gribas klusiņām pieklauvēt pie kādām durvīm un uzprasīties uz vakariņām. Izklausās tik kārdinoši   

Ruta R. 14. jan 2012. 20:42

Uz kuru restorānu jāiet?

slikts c. 14. jan 2012. 20:36

Vija, varu,..aizejiet uz restorānu un pasūtiet.

Vineta K. 14. jan 2012. 20:35

Darit vienmer atradisies,tikai slinki neko nedara.Bet kad nav gribejies paest garsigi/Es,tadu dienu neaceros.Tatad,ja maki gatavo pats,ja ne,tatagad ari nav problema,iesledz savu fantaziju,un uz prieksu...................

Ruta R. 14. jan 2012. 20:34

Ak, vai cik sarežģīti! Vai nevar to visu pateikt saīsinātā veidā?

Autorizācija

Ienākt