Dilles – lieliskas no senatnes līdz mūsdienām

28. jan 2012. 03:36

Dilles – viengadīgs, čemurziežu dzimtas augs ar spēcīgu aromātu un garšu, ko nodrošina dillēs lielā daudzumā esošā ēteriskā eļļa. Lieliskais aromāts, garšas īpašības, kā arī plašais pielietojums tautas medicīnā dilles mūsu platuma grādos padara par vienu no visvairāk audzētajām kultūrām. Dilles tiek audzētas dārzos no agra pavasara līdz pat vēlam rudenim, bet daudzi nespēj pretoties diļļu lieliskajām īpašībām arī ziemas laikā, turpinot tās audzēt mājas apstākļos. Jau daudzas tūkstošgades atpakaļ cilvēki zināja par diļļu īpašībām. Senajā Romā, Grieķijā un Ēģiptē dilles cildināja kā ārstniecisku augu, garšaugu un pat krāšņumaugu. Arī mūsdienās dilles joprojām saglabājušas savu vietu starp populārākajām garšvielām, un tiek izmantotas kulinārijā, medicīnā, kosmetoloģijā un aromterapijā. Lasi tālāk http://www.averto.lv/uploads/files/dilles.pdf

Atslegas vārdi: dārza0, dārzs50, siltumnīcas0, garšaugi0, dilles0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (2)

jautrite b. 28. jan 2012. 14:32

dilles vislabāk savākt sezonā un sasaldēt,patreiz vāru sēņu zupu,pievienoju saldētus pētersīļus,baziliku,pirms ēšanas katrā šķīvī būs dilles.Zaļumus neiesaku pirkt lielveikalos

max m. 28. jan 2012. 12:23

Tagad varu iesét séklas,podinà augs?

Autorizācija

Ienākt