Tu pie manis, es pie Tevis, mēs katrs pie sevis...

30. jan 2012. 13:39

Ir visādas pāru attiecības, bet pēdējā laikā diezgan populāri ir būt pārim, bet nedzīvot kopā.
Saucamās "Vieslaulības"  Vai tas ir labs pāra dzīvesstils? Tam nav ne vainas, ja abi ir neatkarīgi reālisti un abi - pasvītroju - abi nevēlas vīt ģimenes ligzdiņu tradicionālajā izpratnē. Jo šāda tipa attiecībās nevar būt tā, ka otrs to tikai piecieš , lielās mīlas vārdā.  
Tas ir labs veids kā izvairīties no rutīnas, kas piezogas agrāk vai vēlāk, tā ir iespēja neieslīgt sadzīviskās problēmās, tā ir iespēja nenoņemties ar veciem un slimiem otrās puses radiem utt. Visa dzīve kā viens randiņš.
Vecais labais dakters Zālītis jau sen sacīja, ka gulēšana zem vienas segas noplicina kaislību, ka kaislība nevar degt kā mūžīgā uguns, tā pamazām izplēn, un nekāda atdzīvināšana nelīdz.. Zināmā mērā tā ir atbilde, kāpēc dzīve kopā, bet tomēr atsevišķi nereti ir dzīvotspējīgāka par laulību klasiskā izpratnē. Jo tikšanās reizēs pāris spēj daudz intensīvāk izrādīt jūtas un uzmanību viens otram, neindējot dzīvi ar sadzīviskām ķibelēm un seksu pienākuma pēc. Ideāla attiecību forma pārim, kam vēl nav bērnu, vai arī tie jau ir pieauguši.  Tas par "vieslaulības" plusiem.
Tagad par mīnusiem. Slikti, ja viens no pāra domā, ka dzīvo "vieslaulībā" , atstājot otru ar sadzīves rūpēm un bērniem. Tad tā jau ir ļaunprātīga izvairīšanās no pienākumiem, nevis uzskatu brīvība. Mīnusu, it kā pārāk daudz nav, bet tie paši ir gana būtiski.
Runa, protams, nav par specifiskiem arodiem, kas prasa ilgstošu atrašanos tālu prom no mājām, tad tas ir ģimenes dzīvesstils, kas ir izveidojies tieši šo īpašo apstākļu dēļ.
Dzīvē viss plūst mainās, mainās attiecību un komunikācijas stils, mainās sabiedrības doma un attieksme. Iespējams, "Vieslaulība" nav tas pats sliktākais attiecību veids.

Atslegas vārdi: Dzīve38590, attieksme3443, attiecības nekopdzīve.0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (10)

Benita L. 30. jan 2012. 23:29

Ar laiku arī tas apnīk un dažreiz kaitina,jo no sadzīves nekur neaizmuksi.

Kurzemniece E. 30. jan 2012. 21:49

Es,bez tevis tu  bez manis-tā mēs mūžu nodzīvojāms ramtairīdi rallalā

Vineta K. 30. jan 2012. 18:54

Bet,katris izvelas,kas,vinam ir tuvak.Mani,sis jautajums neuzstrauc.

Valdis m. 30. jan 2012. 17:13

protams ja kadam patik rutina un visadi kaski un nav gatavi dzivot savadak lai paliek un mokas  but brivdomatajam un dot brivu dzivi otram uz to ir spejigi reti pari

Aleksandrs V. 30. jan 2012. 16:59

Romi,tagad visādi mākslīgi ,un viss pārējais sintētiskais tuvāks......

Dzēsts profils 30. jan 2012. 16:41

Tādēļ 79% vīriešu ir nelaulājušies,ka bērniem arī vairs nav vajadzīgs tēva vārds,kā Padomju laikos. Dzimumdzīvi tagad var atrast i-net,uz ielas,meitu mājās...
Tālums nešķir,ja sirdis ir tuvas,
Bet,ja tās tālas,tad tuvums ir lieks!...

Aleksandrs V. 30. jan 2012. 15:35

Anna,dzīve mainās,attiecīgi līksmošanās arī...,tādēļ piekopsim enerģiskāku
  atpūtas stilu,lai būtu asums kaulos....... Līrika iemidzina......


Dzēsts profils 30. jan 2012. 14:14

Cilvēki dzīvo, tur, kur ir darbs un ne jau abiem tas darbs ir vienā pilsētā. Un ja tā var dzīvot un spēj uzticēties, tad kāpēc nē. Bet tas tiešām, ja abi to akceptē.

jautrite b. 30. jan 2012. 14:04

tas notiek pēc abu pušu vienošanās

Maija V. 30. jan 2012. 13:51

Jā,tas tā varētu būt...ja tā domā un vēlas abi

Autorizācija

Ienākt