Vērtību pārvērtēšanas laiks laikam....

21. mai 2013. 16:16



Tādas nelielas pārdomas raisīja šī bildīte.... Par vērtību pārvērtēšanu. Cilvēks pats par sevi  jau labu laiku nav vērtība... it kā nav....

Atslegas vārdi: dzīve38590, attiecības38696, attieksme3443, vērtības.0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (13)

Dzēsts profils 22. mai 2013. 22:45

Cilvēks ir pati galvenā vērtība , gan bijusī , gan esošā , gan nākošā .Nav tāda , kurš savā dzīves laikā neko nebūtu izdarijis .Uzskati un atieksme , tai patīk visu vērtēt .

Dzēsts profils 22. mai 2013. 10:54

Izlasīju blogu, izlasīju pretrunīgus komentārus. Ko lai saka? Es domāju, ka katrs cilvēks ir vērtība, ar savu būtību, ar savu ''es'', taču viss atkarīgs no attieksmes pret lietām, pret materiālo pasauli, pret sabiedrību kopumā katram  no mums...Diemžēl pastāv arī nepatīkami momenti, ar kuriem daudzi no mums ir saskārušies, piemēram, skolā,kur bieži vien skolnieki vērtē viens otru ne pēc prāta, ne pēc labām klases biedra īpašībām, bet pēc tā, kas ir vecāki, kas ir mugurā uzvilkts, cik ''kruts'' ir telefons..Lai Dievs dotu šajā gadījumā šiem bērniem attapties ar laiku un saprast kas ir kas.. Daudz atkarīgs no audzināšanas gan vecāku, gan skolas..Ejam tālāk..Medicīnas nozarē kas notiek?? Negribu, visu nomēlnot , nebūs taisnīgi pret līdzjutīgiem ārstiem, bet johaidī..cik nav gadījumu saistītu ar vienāldzību, kamēr kukuli neiedosi..Hipokrātu zvērests nobāl kaut kā..Piedošanu, ja kāds dakteris, vai medmāsa šeit ir..Atkārtoju- ne jau par visiem iet runa.
..Darbs privātajā sektorā..nu teiksim, veikalā ''Maximā''..Cilvēcīga attieksme izpaliek bieži vien..negribu iedziļināties niansēs, bet pēc drošiem avotiem, zinu, kā tur ir..Vērtība ir tikai sava peļņa un cilvēks tikai kā mehānisms mērķa piepildīšanai.
Lūk tādas manas pārdomas..Jānovēl tikai katram no mums apzināties ne tikai savu vērtību, bet arī citu..blakus esošo cilvēku..Būsim līdzcietīgi viens pret otru neatkarīgi no tā kas esam, kādu stāvokli ieņemam, kas ir mugurā utt.....un viss būs labi..Būtu labi..ja tā būtu..Viss atkarīgs no pašiem..

Anita A. 22. mai 2013. 09:17

Nav pretrunu šajā blogā...Vienkārši ir nedaudz mainījusies attieksme - ne jau pret mantām, vērtīgas mantas vienmēr tiek un tikušas vērtētas atbilstoši.
Un arī iejūtība, līdzjūtība pret līdzcilvēkiem - tā pati, pirmais instinkts - palīdzēt, līdzi just,  taču ir visam pamatā.
Tikai kaut kas mūs padara  nedaudz ciniskākus, arī humora vietā bieži nāk sarkasms. Būt vājam ir NEMODRENI...Bet tā - tikai poza, viss kārtībā ar cilvēci!

Aleksandrs V. 22. mai 2013. 07:08

Kas par muļķību !
Tas,ka cilvēks,neliela daļa, neizprot,kas ir vērtība,nenozīmē,ka neizprot pārējie - pamatiedzīvotāji !
Tam vai tiem,kam interesē vieglās dzīves dzīve,alkatība pēc alkohola,tie arī neizprot cilvēka vērtību un cilvēka būtību - dzīves jēgu - LAIMI - ģimeni !
jolanta cerpinska, ja CILVĒKS nezinātu savu vērtību,tad cilvēce sen vairs neeksistētu uz savas planētas !

jolanta c. 22. mai 2013. 06:03

cilveks nezina savu vertibu.

savsem k. 21. mai 2013. 21:29

Taisnība ... tas , ka viņš uzbūvēts līdzīgs no skata pārējiem saviem sugasbrāļiem , jau nenozīmē ka viņam citu acīs ir kāda vērtība   Dažš tiešām ir lētāks nekā iphone viņa kabatā ..

jana l. 21. mai 2013. 20:33

Tik traki ir? Neticu.

Dzēsts profils 21. mai 2013. 19:48

njaaa taada taa cilveece kluust kiber- naudas kaara....bet ne emoc. un sapraatiiga

Vineta K. 21. mai 2013. 19:09

Nekas jauns,tas ir bijis,un diemzel bus.

Ineta L. 21. mai 2013. 18:51

Materiālie labumi ļoti atvieglo dzīvi, sniedz komfortu, dažam virtuālā saziņa(telefons tai skaitā) aizstāj dzīvu komunikāciju, diemžēl... Pagājušo gadu, braucot ekskursijā sanāca neliela autobusa avārija, gandrīz noslīdēja no ceļa, iebraucot purvā. Pie kam vieta bija tāda, kur nekādi telefona sakari nebija pieejami- nebija zonas, lai gan visiem pasažieriem bija mobilie... tad arī katrs izjuta, cik svarīga ir palīdzīga roka, spēja kontaktēties dzīvajā, spēku un prātu sakopošana ekstrēmā situācijā..... uzskatāmi izjutām, kas ir vērtība- mobilais vai atsaucīgi cilvēki , kuri pameta darbus mežā un ar savu tehniku nāca mums palīgā... jo apkārtnē ātri izplatījās informācija (no mutes mutē, laikam kāds bija braucis un redzējis), ka ir notikusi autobusa avārija.

Ingrida X. 21. mai 2013. 17:44

ok- ļaujies tikt padarīta par ne- vērtību, tāda arī tapsi. /tas, ko saprotu es/

Elitá K. 21. mai 2013. 16:28

Nauda!-Kapitalisms!

Eriks S. 21. mai 2013. 16:20

Cilvēks ir vērtība, bet vai visi ir vērtība, tāds ir pareizāks jautājums. Nu vismaz, tāds ir mans viedoklis.

Autorizācija

Ienākt