Aizraušanās ar veselību ir slimība vai bailes atpalikt no modes kliedziena

4. feb 2012. 10:15



Kādreiz  jauni cilvēki mīlēja bohēmu, vīnu un cigaretes, tagad visi aizrāvušies ar veselīgu dzīves veidu.Daži to propagandē tik  histeriski, ka pat bail viņu klātbūtnē est žāvetu vistiņu vai kādu kūku.Vai tā nav apsēstība? / Rita Amatā /

Ja  jums ir izcili veselīgs dzīvesveids , jūs neēdat smalkmaizītes, sviestu krējumu, raugu , nedzerat alkoholu  un kafiju ,regulāri sportojat, staigājat  svaigā gaisā, nodarbojaties ar jogu un domājat tikai par  veselību, iespējams , jūs esat smagi slims/ slima,un jūsu vainu sauc par ortoreksiju.Pirmoreiz par to  1997 .gadā sāka runāt dakteris Stīvens Bratmens, kurš  uzskatīja, ka tā ir maniakāla ieciklēšanās  uz veselīgu  pārtiku un  dzīvesveidu.Galarezultātā uzturs ir nepilnvērtīgs , un cilvēks cieš no depresijas
  Ortoreksiju diagnosticēt ir  daudz grūtāk nekā anorekciju vai bulīmiju, jo  ārēji viss it kā kārtībā.ideāls dzīves veids un paraugs pārējiem  Ortorekcijas slimnieki ēd tikai tīrus produktus, nelieto mērces,sāli garšvielas, saldumus.Ikviens lieks kilograms ir traģēdija, kas  līdzinās pasaules sabrukumam.Laime ir tieši atkarīga no jauniem veselīgiem  ieradumiem un svara  zuduma.
       Ja jūs  esat  aizmirsuši , kā garšo šokolāde, krējums, sāls, čipsi, hamburgeri un šampanietis, drošs paliek drošs , aizejiet pie ārsta..
/ " Patiesā dzīve /

Atslegas vārdi: doma23289, veselība7049

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (15)

Jānis K. 4. feb 2012. 17:37

Mam radinieks tā azrāvās arveselību, novājēšanu --- protams ēda kā zirgs'apmeklēja caunas , rija visādas zāles, sportoja, līdz sirds neizturēja un nomira 62 gadu vecumā ar
sirds asinvadu nepietiekamību.

Vineta K. 4. feb 2012. 15:44

Ka,lai to nem.Viens,piemer,tas bija kautkur 1970 gados.Viens Amerikanis loti bies saka vest veseligu dzives veidu,ta censoties pagarinat savu dzivi,bet beigas cus vien bija,tapat paredzeta laika pie dievina ciemos bija.Taka no ta laika es necensos sevi regulet,censos protams,bet neparspileju.Bet,katris dara ka vinam liekas pareizi.

jautrite b. 4. feb 2012. 11:51

Kamēr veselība ir ,to nejūt un par to nedomā,kad tā sāk klibot -pie tās piedomā,bet diemžēl par vēlu.Daudzreiz sporta zāles,dažādi aerobikas veidi-ir arī zināma reklāma-ar to nodarbojas slavenības ,un jau nie grib līdzināties,bet kustības -protams nepārspīlējot ,un vēlams svaigā gaisā ir vajadzīgas,jo dzīvesveids un darbs mums bieži ir sēdošs.Pat benus vedam uz skolu un dārziņu ar mašīnu.Par veselīgu ēdienu ir jādomā-30-40 gadus atpakaļ bija reti jaunieši ,kas slimo ar diabētu,arī aptaukošanās jaunatnei un arī vŗiešiem no 30gadiem bija mazāk,produktos arī ķīmijas bija mazāk,lai berniem skolā dotu cīsiņus pieņēma lēmumu-ar 70%gaļas-bet tādus reāli neatrada.Un jaunatne tagad varbūt ir arī gudrāka,un piedomā pie veselības un dzīvesveida

Dzēsts profils 4. feb 2012. 11:36

Vis kas pārspīlēts un pārmērmērīgs,tas mums kaitē.sportotjau arī ir labi,bet sevi mocīt,lai sasniegtu iedomatus rezultatus un ko pieraditu, arī kaitē.Par sevi ir jarūpējas sevi mīlot nevis mokot.

Dzēsts profils 4. feb 2012. 11:25

Var ēst visu,bet ar mēru.Hroniskās kaites diez vai izārstēsi ēdot veselīgu ēdienu.Nu ja tikai kādas kuņģa kaites kļūs mazāk jūtamas.Parasti ciemos es sevi neizceļu ko ēdu un ko neēdu,bet pasaku,ka es labprāt ,piemēram ,kartupeļu vietā,ēdīšu salātus.

Guna a. 4. feb 2012. 11:10

Kurš strādā un ir aktīvs , drīkst atļauties arī vēderpriekus ...

IEVA I. 4. feb 2012. 10:58

Vilni, pilnībā piekrītu

Vilnis S. 4. feb 2012. 10:55

      Maniem vecvecākiem vienīgais veselības garants bija smags darbs, nodzīvoja vairāk par deviņdesmit, manai mammai pašlaik ir deviņdesmit un vēl žirgta, man pašam tuvu septiņdesmit,jūtos vesels. Jāstrādā un mazāk jāizdomā visādas veselības programmas, bet jādzīvo jautri un intensīvi ,tad būs arī veselība.

Vasilijs P. 4. feb 2012. 10:54

Pateicos Hillary kundzei par sapratni Baltijas jautajuma,un protams par veiksmigo lidzdalibu agenturas jautajuma. Patiesam Izcili!

Dzēsts profils 4. feb 2012. 10:34

rūpēties vajag,bet pārlieku .....tas jau ir par sliktu tai pašai veselībai

Dzēsts profils 4. feb 2012. 10:30

Piekrītu Inetai - katrs pārspīlējums drīz vien var kļūt par atkarību ...

aina b. 4. feb 2012. 10:27

Zināmā mērā tas ir vajadzīgs. Protams ar mēru,nevajag aiziet otrā galējībā.

Valdis V. 4. feb 2012. 10:23

Jā, to dullo tagad ir daudz. Un laikam tiešām slimi, uz visu galvu.

Aleksandrs V. 4. feb 2012. 10:20

Rūpēties par savu veselību nav ne slimība,ne arī modes kliedziens......
Tā ir veselīga saprāta sastāvdaļa..

Ineta L. 4. feb 2012. 10:18

Ka parunā teikts- kas par daudz, tas par skādi!

Autorizācija

Ienākt