morāle...

28. mai 2012. 23:47

Biju aizvakar ar meitu aizgājis uz bērnu laukumu....
Sēdēju uz soliņa, gaidīju, kamēr jaunkundze izspēlēsies...
Uz blakus soliņa sēž divas lēdijas un aktīvi diskutē.....
Citēju un tulkoju no slāvu valodas.......
".......nekad vairāk neiepazīšos ar vīrieti, kam ir parasta mašīna,
tikai ekskluzīvs auto......."
Tālāk no teksta bija saprotams, ka ekskluzīvs auto attaisno morāles un saprāta neesamību...
....Un domāju...kāds taču arī audzināja šo sievieti.......Kur bija vecāki???

Atslegas vārdi: sabiedrība61

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (68)

Dzēsts profils 30. mai 2012. 09:07

Mairi- noklausīties un publiskot citu privātās sarunas- arī ir audzināšanas rādītājs. Un Tu jau pats atspoguļoji šeit - svešu dāmu runāto :smile  Mana personīgā attieksme šajā- situācijā- katram ir tiesības savu dzīvi dzīvot kā pats cilvēks uzskata par pieņemamu.. Vienalga- kā man vai Tev, vai vel kādam  tas izskatās no malas.
Tu šeit esi prezentējis jau vairakas tēmas, vai ne.. un  bija  sižets par to, ka --- kāds ir dikti merkantīls un grib dzīvot skaisti un  būt bagāts( tas par bērna māti..), kā tā var, vajag būt piezemētākai, vajag būt samierināties ar to mazumiņu kas nu ir... ar skaidru pretnostatījumu- nauda- tas ir slikti, liela nauda- tas ir pavisam slikti... un tiekties pēc finansiālas labklājības un komforta- kā tā var... Vai vari noformulēt - kāpēc tas ir slikti?
Tu taču liki arī so tēmu ar domu- tā sieviete , kura sitā runā- viņa ir nepareiza, nepareizi audzināta, morales nekādas, audzināšana galīgi garām... un  domāji, ka publika šeit visi Tev piekritīs- lai Tu varētu apstiprināt pats sev- domāju pareizi, ar mani viss ir okey.Bet- padomā- kādēļ Tevi tik ļoti uztrauc un aizskar- ja sieviete piemin finanses, finansialu labklajību, kas , acīmredzot, atšķiras no tās situācijas, kāda ir Tavā dzīvē?

Dzēsts profils 29. mai 2012. 21:27

Sonja      kā vienmēr ...sitiens bullim starp acīm... ne ko pielikt, ne ko atņemt...

bet kuku pats sakarību iemiesojums  

savsem k. 29. mai 2012. 21:24

Izlasīju komentus.

Zini- tā pati tukšā atmuldēšanās; maz kā cita. Ja kāds pateicis ko daudz maz sakarīgu, tad tas ir savsem kuku . Un- tikai.  

Vilks H. 29. mai 2012. 20:02

nu gan sonja muļķibas gvelž, gruppa podderžķigu ir līdzīgi domājoši cilvēki, kam, varbūt , akmens laikmeta uzskati vairs nav aktuāli. Turklāt, nav izprotama Tava tik ļoti personīgā uztvere šajā jautājumā, tādējādi, sākot bārstīties ar apvainojumiem.
Kas attiecas uz sievieti, ko norejam....sarunas, kas attiecas uz cilvēka privāto dzīvi, vai jebkuras sarunas, kas risināmas šaurā lokā mājās, vai pie galda, nav publiski uzspiestā veidā izplatāmas un apspriežamas...Arī tas ir viens no ģimeniskās audzināšanas veidiem....

Dzēsts profils 29. mai 2012. 14:34

Osama- paldies par apjautāšanos- man ar prātu , un parūpēšanos par sevi- viss kārtībā To kaulu mierīgi vari sēdēt un grauzt pats...
Yyyy- .šeit nav runa par vaļu , kas dodama(?) vai nedodama kādam no dzimumiem.. Ir runa par to, ka cilvēks pats nejūtas pārliecināts par sevi- tādu , kāds nu ir. Un , lai nevienam neienāktu pratā , ka tas ir tā- labak ir uzbraukt  pirmajam , kurš pagadās pa rokai- t.i.- tai , uz soliņa sēdējušai sievietei.. un vel labāk- savākt " gruppu podderžki"- ar saukli- noriesim visi to sievieti- viņa sliktā- es labais..

Yyyy Y. 29. mai 2012. 11:03

Sonja prātīga meitene- dzīves pieredze šo to ir iemācījusi-.. Sievietēm nedrīkst dot pārāk lielu vaļu, vienkārši neprot ar brīvību izrīkoties, kontrolei jābūt, bet uzticēties ar, lai attiecības nepārvērstos paranojas lēkmēs  

Osama L. 29. mai 2012. 10:58

Sonja Vētra, kam tev ALLAHS praatu deva ja nespej paruupeties par sevi?
Seedi maajaas, dzemdee beernus un ruupeejies par viiru. Un ja vinam patiksi vins tev atsviediis no sava galda kaadu kaulinu.
Seit sievietes ir invaliides , pie mums viss ir savaadaak, sievietes pasas nopelna savam kebabam naudu.

Dzēsts profils 29. mai 2012. 08:20

Šādi teksti parasti aizskar un aizvaino tos, kuri paši sevi pozicionē  tieši ar finansēm un materiāliem labumiem, it sevišķi - ja kādā situācijā- salīdzinot savu dzīves situāciju ar kaut ko( šoreiz- sieviesu sarunu) nonāk pie secinājuma, ka - tā dzīve krasi atškiras...   Noteikti ir ļoti daudzas lietas, ko Tu, Mairi, sēžot un klausoties to sieviešu sarunā - par viņām nezini un nevari zināt.Tu tikai interpretēji viņu sarunu saskaņā ar savu viedokli- ne vairak.... tādēļ lēkt uz ecēšām ar bļāvienu - kur bija vecāki, kur palika morāle- ir mazliet nekorekti.. Jā, viens no variantiem ir tāds, kādu Tu pasniedzi- dāma ir merkantīla, viņai nevajag vīrieti kā līdzvērtīgu partneri, bet kā ienākumu avotu. Tālāk- mazliet pārdomām... Auto vīrietim mūsdienās ir zināms ekvivalents tam mamutam, ko sensenos laikos nācās medīt un stiept mājās-- zināms varēšanas, spēka un vīrišķības simbols.. Un vēlme pēc vislabākā iespējamā, arī tad, ja tas ir dārgs prieks- nav nekas nosodāms.. Dāmai tā ir ziņa, ka vīrietis ir spējīgs  šā vai tā nopelnīt- un visai iespējams ir tas, ka viņs līdz ar to būs spējīgs normāli parūpēties gan par sievieti, gan par pēcnācējiem.. Ja Tu pats justos par sevi pārliecināts- ar to, kas Tev dzīvē ir- tad šo sieviešu saruna Tevi nekādi neskartu, Tu vienkārsi pasmaidītu un turpinātu spēlēties ar meitiņu..

Sandris X. 29. mai 2012. 07:22

Visaudzinošākā audzināšana bērniem ir vecāku attiecības , attieksme pret pasauli , nevis audzinošie bla, bla, bla , runas plūdi .

Ingrida X. 29. mai 2012. 03:35

Izlasīju komentus.

Zini- tā pati tukšā atmuldēšanās; maz kā cita. Ja kāds pateicis ko daudz maz sakarīgu, tad tas ir Osama Laden. Un- tikai.

Ingrida X. 29. mai 2012. 03:13

....nezinu, man arī bērni, jau pieauguši- meita un dēls; nekad- NEKAD!!!!! viņu kritērijos pret draugu/draudzeni nav bijis kas tāds. Audzināšana??? Nezinu. Arī manos kritērijos pret otru cilvēku izkrīt šīs "vērtības"- tāds vai ne tāds auto un tml. Ar ko tad tu runāsies, mīlēsies....ar to biezo auto???? Es nezinu, kas ir komentos zem manis, bet- jā- palasies kaut iepazīšanās sludinājumos: ".....vēlams ar auto"; absurda kalngals un viss.

Ja kas- man patika Tavs blogs; vismaz- atkāpe no tukšas muldēšanas.

Ewa S. 29. mai 2012. 01:47

Mairi...dari ka auzskati par pareizu..bet nekad necenties uzspiest savu taisniibu par vienigo un isto..mes esam dazhadi..un velmes dazhadas....taa lai arii paliek..katram savu moraali..galvenais..NESAPINAT otru

Vilks H. 29. mai 2012. 01:46

Nu tad es būšu no tiem retajiem, kas centīsies lauzt stereotipu, protams nauda ir ārkārtīgi svarīga, tikai jānosaka robeža, kuru nedrīkst p
arkāpt naudas dēļ....

Ewa S. 29. mai 2012. 01:42

Mairi..nenjem galvaa tos kam sen jau veselaa saprata nav....
...doma ir skaidra..bet diemzhel naudaa ir vara..neko tur nepadarisim.....un ja ko nevar nopirkt par naudu..tad par lielu naudu to var..iznjemums ir tikai viens..dziviba....

Vilks H. 29. mai 2012. 01:40

un tā mēs apgānām viens otru...doma jau bija cita....vajag paskatītīties kritiski sākotnēji uz sevi, jo, sabiedrība jau arī esam mēs paši, un nelieši ir gan vīriešu, gan sieviešu pusē, tik neviena no pusēm to negrib atdzīt...

Osama L. 29. mai 2012. 01:36

apniki man mazaa maucina, es dodos pie miera .
Lai ALLAHS, juus sveetii.
ALLAH AKBAR!  

Osama L. 29. mai 2012. 01:32

pasauli Ewa taapat neizmiileesi , veltiigi centies.

Ewa S. 29. mai 2012. 01:31

Osama..neuztraucies..pasaule ir plasha :))

Osama L. 29. mai 2012. 01:30

Ewu jau sen paviaaniem vajadzeeja izbarot. vina savas sugas maasas pazemo.

Osama L. 29. mai 2012. 01:29

tuksaas caulas. kuraas nav nekaa kaa tikai tas ko redzi. visu vinas ir zaudeejusas.

Autorizācija

Ienākt