Tu un Es

20. aug 2012. 21:07

Tu un es - mēs esam divi cilvēki, katram no mums ir savas vērtības un vajadzības.Tu un es- mēs veidojam attiecības, kuras ir svarīgas man, un es vēlos tās saglabāt.
Kad tavā dzīvē ir problēmas, es uzklausu tevi un patiesi no sirds vēlos tev palīdzēt.Es cenšos kopīgi ar tevi rast risinājumu, taču tas būs tevis paša izdomāts, ne manis uzspiests. Un es tāpat vēlēšos, lai tu uzklausītu mani, kad man būs problēma.
Ja tu uzvedīsies tā, ka tiks ierobežotas manas vajadzības, es tev to atklāti pateikšu. Es izstāstīšu, kā šī uzvedība ietekmē mani, cerot un paļaujoties, ka tu respektēsi mani, manas vajadzības un izjūtas. Tu mainīsi savu uzvedību, jo pieņemsi, ka tā nav pieņemama man.Ja mana uzvedība neapmierinās tevi, tu to atklāti teiksi man un es centīšos mainīt savu uzvedību.
Tad, ja mēs nonāksim konfliktsituācijā, vienosimies, ka šo konfliktu risināsim bez nosacījuma, ka vienam par katru cenu ir jāuzvar, kamēr cits zaudēs.Es respektēšu tavas vajadzības, taču vienlaikus es respektāju pats savējās. Tādēļ vienmēr meklēsim kopīgi tādu risinājumu problēmai, lai apmierinātu abas puses un lai neviens nezaudē, bet abi uzvar.
Šādā veidā tu turpināsi attīstīties kā personība, apmierinot savas vajadzības, tieši tāpat kā es. Tādējādi mūsu starpā būs attiecības, kas rosinās mūs kļūt tādiem, kādi mēs vēlamies būt. Un vienlaikus varēsim veidot attiecības, pamatojoties uz savstarpēju cieņu, mīlestību un mieru.

Atslegas vārdi: atiec0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (4)

Dzēsts profils 21. aug 2012. 09:00

...viens urbina degunu, otrs baksta zobus ------nu dari tā, kad otrs neredz...- respektē otra nepatiku un saglabā Sevi

raisa l. 20. aug 2012. 22:42

pasmagi gan skan..

Dzēsts profils 20. aug 2012. 21:41

te jau dulns var palikt tādā murgā dzīvojot.. kur tad attiecību vieglums..

valija o. 20. aug 2012. 21:17

Ja ta slipeties abiem ,tas ir smagi,izklausas   Vai tas ir to verts.

Autorizācija

Ienākt