Trauku mazgātāja un apkopēja vai gādīga saimniece.

11. sep 2012. 11:28

     Es neesmu jums nekāda trauku mazgātāja, apkopēja, ķēkša, kalpone utt.
  Tādas un līdzīgas frāzes ir gadījies dzirdēt no dažas labas māmiņas, sievas vai namamātes.
     Citā situācijā tos pašus darbiņus droši vien varētu veikt ar prieku un mīlestību, jo
tas (darāmais) taču ir priekš pašu mājas, pašu ģimenes, arī priekš pašas darītājas
personīgi (vismaz daļēji). Kas ir tas (vai tie) moments, kurš tā spēj mainīt attieksmi,
ka no seksīgas sievas, mīlošas māmiņas, gādīgas saimnieces sieviete pēkšņi pārvēršas
par trauku mazgātāju, ķēkšu, apkopēju utt. (vai pareizāk sakot viņa tā negrib būt).
    Kāpēc šādas dažādas attiesmes, kas to spēj mainīt ? Kāds tam ir iemesls?
      

Atslegas vārdi: psiholoģija4808, ģimene201, attiecības38696, saimniecība.0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (28)

Dzēsts profils 12. sep 2012. 15:20

Dzirdēt jau dzird visi - vai reaģēs- tas ir atkarīgs no ta, kā sieviete runās- ar konkrēto vīrieti... Vienam tas būs  kluss un maigs  - lūdfzu palīdzi, citam- kas te notiek, kāpēc vēl nav izdarīts..
Situācija, kad sieviete ir līdzvērtīga vīrietim ārpus mājas- tā jau sabiedrībā nemaz tik sen  nav nostiprinājusies- un ir tikai logiski, ka vīrietis ir apmulsis- ko tad īsti no viņa grib. Daba saka- ej, ķer mamutu, stiep uz alu... un būsi riktīgs vecis, sieva brēc- a kas nesīs miskasti un slaucīs bērnam puņķus?A grīda, a trauki... ja šitas viss nebūs tūlīt un uz sitiena - neesi riktīgs vīrs, man tādu nevajag..Patiesībā -ne jau kādas prasības ir mazinājušās vai augušas- ir mainījusies sabiedrības strukturizācija... kad sieviete iesaistās sabiedriskajās norisēs- strādā algotu darbu, spēj pati sevi uzturēt...

Dzēsts profils 12. sep 2012. 11:16

Sonja,vis ir atkarīgs no abiem.Un ne jau visi vīrieši dzird,ko viņiem pasaka,jo tiko esi apgriezusies,tā viss turpinās.Paskaties par ko vīrieši tagad sūdzas .Senāk sievas bij mājsaimnieces,kas dzīvoja mājās uzturēja kārtību,veica mājas soli un audzināja bērnus.Vīri bij ģimenes apgādnieki,un nerūca,ka sievai naudas vienmēr par maz.Tagad sievietes pašas strādā.Viena otra saņem vairāk par vīru,bet vīra prasības par mājsaimnieci nav mazinājušās.Es to neattiecinu uz visiem vīriešiem,tikai neciešu čīkstuļus.

Dzēsts profils 12. sep 2012. 09:22

Tad, kad sieviete , tā vietā, lai vienkārši- pateiktu, ko viņa īsti vēlās- lai viņai palīdz mājas darbos, savā galvā sacer veselu stāstu, cik viss ir slikti-- nu tad arī seko iepriekšminētais brēciens- par ķēkšu, kalponi un visu pārējo.Parasti ir tā- sievietei dikti gribas darīt visu kopā un gribas, lai vīrietis pats par to iedomājas.. Tad, kad nesanāk- ir škrobe.. Un tad tomēr derēja atcerēties, ka esam dažādi- domāšanā , un - nevis škroboties , bet- organizēt  dzīvi tā, lai  ģimenei būtu skaidrs- ko no šamiem grib.

Ineta L. 12. sep 2012. 06:59

Pārsvarā  gan vīrietis, gan sieviete prot dažādus mājas darbus, tikai, kopā dzīvojot, vīrietim nez kādēļ ātri "aizmirstās" gridas mazgāšana, ēst gatavošana, galda klāšana, pogas piešūšana...
-un tā nu sanāk, ka viņš sievieti sāk uztvert par kalponi, ne mīļoto, aizmirst gan palīdzēt, gan uzņemties daļu rūpju,  kā kādu majas kombainu būtu iegādājies...
-tā sakot, saudzības režīms beidzies, lai tik rukā.

Dzēsts profils 11. sep 2012. 23:39

Nabaga,Valdiņ,i kaķi pabaroti,i suņi.Arī malciņa saskaldīta un dārziņš uzrakts.Un to visu mēs varam izdarīt arī pašas.Tikai kāpēc tad tie vīrieši vispār vajadzīgi,ja visu protam?Un pēc tam raudat,ka nēesat pietiekoši appuišoti.

Valdis V. 11. sep 2012. 18:58

skuķi jau te, skatos, izpētušies ar saviem uzskatiem. marķē kaktus kā suns auto riepas. uz urrā iet. jūs ko domājiet, tas puika neredz ko jūs pa māju dariet? jums liekas ka nenovērtē? un kā vēl redz un kā vēl novērtē. tikai nebļaustās kā izperējusi vista. šitā lieta, manuprāt, vispār nav publiski apspriežama - īpaši ļoti vientuļu un gatavot gribošu sieviešu lokā. pretējā gadījumā jūs vismaz savus kaķus būtu pabarojušas, ne caurām dienām te savus tikumus slavinātu!

Inta V. 11. sep 2012. 18:08

Viss ir atkarīgs no tā,kā to uztver pārējie ģimenes locekļi.Ja tu tikai viena raujies mājās un dari visu pati,bet pārējie ģimenes locekļi paēd un katrs raujas ar savu vaļasprieku,bet tu atkal stāvi pie plīts un kopj visu viena pati,tad protests agri vai vēlu būs.Cita lieta,ja tev pasas,ka šodien traukus es nomazgāšu pats,bet tu izvēlies kaut ko,kas tev ir tīkams un pacenties atpūties,jo es tev esmu sagādājis nelielu pārsteigumu.Vēlāk sveču gaismā tiek pasniegts mazliet vīna un tu izdzirdi vārdus,ka,kas mani būtu ja man tevis nebūtu,jo tu man esi ļoti vajadzīga.Diez vai sadzirdēsi pārmetumus,ātrākais,to pašu teiks viņa arī tev.

Valdis V. 11. sep 2012. 16:27

es visu protu pats. un ja man kāda čiepa šitā pateiktu, tad jau vakarā būtu prom.

Frēzija v. 11. sep 2012. 15:19

Visu jau izšķir pārējo ģimenes locekļu attieksme un ir spējīga mainīt trauku mazgātājas attieksmi pret darbu. Tas ir atkarīgs no jums pašiem, Tev tā nešķiet? Sievietei savi darbi jāzin, bet kāpēc vīrietim tie vienkārši izlido no galvas, laikam tīšuprāt aizmirstās ....

Dzēsts profils 11. sep 2012. 14:40

Katrai sievietei savas domas.
Es kašķīga, Marij, kapēc š vietā ,$?

Anna N. 11. sep 2012. 13:46

Tad, kad to visu citi uzskata par pašsaprotamu. Man patīk gādāt, rūpēties, bet, ja to sāk uzskatīt par manu absolūto pienākumu, tad es niknojos un lieku pašiem visu darīt, rezultātā, puika neslikti gatavo ēst.

oome S. 11. sep 2012. 13:16

Rita, nedabūsi...daudzi arī to pa slinku ''izdarīt''(domāju virtuāli)

Marija A. 11. sep 2012. 13:15

Pirmkaart, man liekas, ka tas ir kopeejs darbs, ne jau vienas sievas, maamin,as vai namamaates pienaakums. Otrkaart, juutot gaadiigu plecu, stipru paliidziibas roku sev blakus darbojo$ajai buutnei ir stabilitaates sajuuta. KATRS miil,$ pateiciibas un uzslavas vaards ir noziimiigs. Ir jaatrod zelta vidus cel,$ kaa atrast kompromisu. Varbuut ir aizskarts sievietes pa$lepnums, bet varbuut pamaz uzmaniibas veltiits no Juusu puses...? Varianti var buut daudzi un daz'aadi... Veelu Jums patiesu veiksmi saprast otru cilveeku!!!

Dzēsts profils 11. sep 2012. 12:59

Saimniece ir saimniece, māk darbus sadalīt. Mīlestība nepārprotami. bet tas, ka Latvijā palikuši vīrieši pārsvarā švaki, tas ar tiesa.It sevišķi neprecētie.
P.S. tūliņ, laikam, dabūšu pa muti.

Ineta L. 11. sep 2012. 12:47

Ja grib gādīgu saimnieci, tad arī citiem ģimenes lockļiem jāizturas kā pret saimnieci, t.i. jāpiedalās mājas darbos, ko saimniece iedala, un neaizmirst savu reizi kādu pārsteigumu patīkamu sagādāt, kaut vai picu pašam vai cepeti uztaisīt! Pat, ja viņa ir mājsaimniece!!!! Piekrītu Skaidrītei un Vinetai!

Skaidrīte G. 11. sep 2012. 12:30

Piekrītu Vinetai . Citās valstīs ir citādāka attieksme pret sievieti .
Mūsu vīrieši ir pārāk izlutināti ar mūsu, sieviešu , uzmanību, padevību ...  

Vineta K. 11. sep 2012. 12:13

Loti vienkarsiJa cienitais atnakot majas,nemak novertet sievinas padaritos darbinus.Protams,ka tas kadreiz var piegriesties.Musu viriesiem tikai dod,un dodBet novertet to nemak.Cik esu bijusi citas valstisTur tadas atieksmes vienkarsi nav.Kurs pirmais majas tas ari padara darbinusUn nakot majas vienalga,sievina,vai cienitais.Tulit uzslave par padarito darbinuMusu cienitajiem deretu pamacities,neviss kritizet.

Skaidrīte G. 11. sep 2012. 12:05

Pavērojiet dabā - varbūt tur redzēsat atbildi.
Nopērkam skaistu tomātu stādu , iestādām zemē. Ceram - ziedēs, smaržos , priecēs, dos krāšņus augļus....
  Bet aizmirstam ( negribam !!!) stādu regulāri (!!! ) laistīt, barot, aprūpēt ....
Augs nemāk runāt ( kliegt , protestēt, pieprasīt ...) . Viņa atbilde ir mums sāpīga un nepatīkama - nokalšana , nonīkšana -   nekā no mūsu sapņu piepildījuma !!!  
  Tikai savstarpēja cieņa, sadarbība , uzmanība, mīlestība ... var dot labus (!!! ) augļus gan dabā , gan cilvēku dzīvē. Tik vienkārša atbilde !

Dzēsts profils 11. sep 2012. 11:54

Jebkurš darbs tiek darīts ar prieku,ja vien to kāds novērtē....pretējā gadījumā šis saimnieces gods velk paralēles ar mocekles lomu.

oome S. 11. sep 2012. 11:54

nu Vasīlij,saki,ka labak puisim rīkoties?

Autorizācija

Ienākt