salāti ziemai no visa, kas lieks ........

11. okt 2012. 13:41

                Nolēmu ievest virtuvē kārtību. Un tā novācu no plauktiņiem kabačus, patisonu. Arī sīpoli  jau vēlās pāri  groza malām. Burkāni arī ledusskapī   pārāk daudz vietas aizņēmuši. Paprika sasārtojusies, sadzeltējusies. Trīs antonovkas āboli blenž man virsu no groziņa. Pietiek! ierādīšu šiem visiem īsto vietu - katlā.......

       Un tā sagriezu  kabačus un patisonu mazos gabaliņos. Sarīvēju burkānus uz dārzeņu rīves. Sīpolus sasmalcināju. Papriku arī mazos stienīšos sašņirkāju. Antonovkas sarīvēju uz dārzeņu rīves. Visu sabēru katlā. Pieliku sāli,  lauru lapas un  tomātu mērci, liku uz uguns un vārīju........Kad tas viss  bija pusgatavs, uzliku vāku un atstāju pa nakti ievilkties. Šorīt pagaršoju un gandrīz mēli noriju. Vakarā, kad atnākšu no darbiņa,  vēl pavārīšu Kādas 20 min. Un likšu burciņās iekšā. Etiķi nav nemaz jālej, jo āboli dod patīkamu skābumu. Arī cukuru nelikšu........

Atslegas vārdi: salāti ziemai........0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (21)

Dārzniece K. 12. okt 2012. 10:18

           Jā, GUDRS VĪRIETIS to izdarīs....Pareizi, Sandri ! ......Īpaši ziemā, kad sirdseņģes sērīgi čīkst.......

Sandris X. 12. okt 2012. 10:14

Vīrietis vienmēr novērtēs saimniecisku sievieti !    

Dārzniece K. 12. okt 2012. 09:20

           Es šogad iesēju  divas paciņas patisonu - baltos un dzeltenos. Gribēju gan iemarinēt, gan pamēģināt ieskābēt tāpat kā gurķus. bet no visadaudzuma izdīga tikai  5 sēklas. bet ražu nevarēju ilgi sagaidīt. Ziedēja visi dzelteni, bet aizmetās tikai daži. Un tā tiku pie diviem  patisoniem. Miza  ļoti maiga, labi sagriezt. parasti jau arī bija tā, ka bezmaz cirvis jāņem palīgā.
           Arī kabačus iestādīju padaudz. Vienkārši  palika zemes pleķītis pāri un gribējās, lai noēno nezāles. Tie arī mani nelutināja ar lielu ražu. Kādus 5  novācu vēl nelielus,  tūlītējai ēšanai. Pašā rudenī divi palieli bija izauguši.

         Arī gurķi šogad bija ļoti slikti -  lēni brieda un bija kroplīgi -  maz standartpreces, kā saka......Šķirnes tās pašas kā katru gadu sēju. Pagājušo gadu bija  gandrīz uz pusi mazāk, bet raža bija tāda, ka pati saliku  burciņās un vēl devu kaimiņienēm.
         Tik vēsā un mitrā vasarā šie augi negrib augt. Gurķu dzimtas augiem patīk karsta un mitra vasara, nevis auksta.

            Arī ķirbji neizauga. Neviens. Zinu, ka arī  citas saimnieces sūdzējās, ka no cerētajiem gardumiem nekas nesanācis.........

Dilaila L. 11. okt 2012. 16:11

Re kā, a es nevarēju saprast kas šamējiem šogad noticis!   Vakar pat vienu patisonu centos nomizot, bija tāda sajūta, ka ar kokgrebumiem nodarbojos nevis vienkāršu dārzeni mizoju!  

Dzēsts profils 11. okt 2012. 16:07

Nu ja nopietni, tad man liekas, ka šogad bija'samērā vēsa vasara ar iztiekti vēsām nakts temperatūrām, kas arī veicināja ka miza patisoniem (manā dārzā arī starp citu) bija cieta. Par kabačiem gan es tā neteiktu. Var gadīties, ka šķirne tāda pagadijās.

Dilaila L. 11. okt 2012. 15:57

Nopietni, tas ir dēļ tā? Galvenais, ka viņi nebija kaut kādi milzīgi bumbizņiki izauguši, tādi diezgan pat maziņi!

Dzēsts profils 11. okt 2012. 15:54

Tavi kabači un patisoni,Dilaila, čukstēja- ka drīz ziemai būt..

Dilaila L. 11. okt 2012. 15:47

Es arī gribu nedaudz parunāt par neaktuālu tēmu.......Klau, ziniet kas man šogad par dīvainām lietām notika, agrāk nekad tādi kabači un patisoni nebija izauguši. Vārdu sakot gandrīz visi ar tik cietu mizu, ka ar kaltu bezmazvai jācērt nost, ar nazi točna nevar nomizot, es vēl saprastu ja viņi būtu ilgi kaut kādā telpā stāvējuši, bet nē, tādus jau dārzā griezu nost! Čtobi eto zančilo?

Dārzniece K. 11. okt 2012. 14:38

               Aklurāt uz pohām  tev derētu!

Valdis V. 11. okt 2012. 14:37

baigais "trauku ūdens", kas tādu samazgu ēdīs?

Dārzniece K. 11. okt 2012. 14:15

            Nekur neaimuks! Ar smalku drātiņu uzspraudīšu egles zarā, lai neraustās....Lai priecē mani........Ziemassvētkos visiem kāds prieciņš pienākas!......

Moon M. 11. okt 2012. 14:14

.skaties ka pa daudz neiestērķelē.ka neaizlaižas

Dārzniece K. 11. okt 2012. 14:12

           Bet protams! Ar nolaistiem spārniņiem nav nekāds eņģelītis,!

Moon M. 11. okt 2012. 14:10

.....tik nu neaizmirsti uztamborēt endželīti........unn iestērķelē šo arī,lai labi stāv,kad noliksi stāvus............Ziemassvētki nav tak tālu vairs.

Dārzniece K. 11. okt 2012. 14:10

           Tā zapte patiešām ir super!  ja vēl kartupelīšus izvāra, tad pavisam karalisks ēdiens........

Dzēsts profils 11. okt 2012. 14:10

viņai jau ir!---bieži jāvelk nost bikšuki---- nekādi stutējami kombinezoni---kad pāries, tad.

Dārzniece K. 11. okt 2012. 14:09

                   Ak Dievs, lai vēl ko šūtu! Priekš kam tad ir pamperi?......
Es tev neteikšu, ka tamborēju sev stringus.................

Dzēsts profils 11. okt 2012. 14:08

Izklausās---super zapte

Moon M. 11. okt 2012. 14:08

Nu gan atradusi problēmu -zem kombinezona pašauj apakšā bumbierenes ar flaneļa silto oderīti.....nu tās līdz ..celīšiem.
Tik nu esi uzmanīga,-neiedzīvojies........izsutumos   

Dārzniece K. 11. okt 2012. 14:05

              Tā jau izskatās........
    Bet ko darīt, ja nav tā dižā talanta? Visi vienādi nevar būt......   Un tas pats uz kombinzonu attiecas........Es nevaru  atļauties tādu greznību pie labākās gribas..........   Apsaldēju pūsli.......................................................

Autorizācija

Ienākt