Padomā pirms bojā kādam dzīvi!

16. dec 2012. 16:36

Nekad nesmejieties par citu sapņiem un ilgām.
Vienīgi bērni zina, ko viņi meklē..
Tas ka es klusēju , nenozīmē ka nesāp ,varbūt sāp vairāk nekā Tev šķiet .
Trīs lietas, ko nevar atgriezt atpakaļ: laiks, vārds, iespēja.
Mēs katrs esam pavisam savādāks. Citiem ir savi uzskati, viedokļi, izskats, raksturs, ģimene, draugi. Neviens nav vienāds, un nebūs! Katram mums ir savs raksturs, kāds var būt - ļauns, cits mīļš, cits dzīvespriecīgs, cits izpalīdzīgs, cits emocionāls, citi varbūt pa visam ir vienaldzīgi? Citam ir savas intereses. Kādam vairāk interesē izglītība, mācības, studija utt. Citam var būt vairāk interesē ballītes, tusiņi, alus, cigaretes, piesmakota telpa! Kas to lai zin? Vai tad mums ir jākritizē citi? Mēs esam katrs ar savu es un nevienam tas nav un nebūtu jāmaina. Parādi savu īsto pusi, nevis izturies kāds tu neesi! ((:Reizēm katrs mēs vēlamies, lai kāds kaut nedaudz pievērš mums uzmanību, katrs vēlamies, lai mēs tiktu mīlēti un cienīti.
Bet kā ir tiem cilvēkiem, kuru vēlmes neuzklausa, kā ir tiem cilvekiem, kas netiek uzklausīti un kā ir tiem cilvēkiem, kurus atgrūžam, kurus apsmejam un pazemojam, kā ir viņiem?
Vai viņi nav cilvēki? Vai viņi nav tādi paši kā mēs?
Tūktošiem cilvēku tagad, šinī brīdī ir vieni un atstumti. Savās skumjās dzīvo un ir vieni, nav neviena, kam izkratīt sirsniņu, nav neviena pleca uz kura grūtā brīdī izraudāties...
Tik daudz nevainīgu cilvēciņu tagad ir vieni, vieni, šai lielajā pasaulē, kuriem nav nevienu draugu, kas spētu viņus uzklausīt...nav neviena...tukšums...skumjas...vientulība...
Apdomājies, kā justos Tu, ja ar tevi tas piemeklētu.....mokoša nāve? Jā! Bez neviena, bez draugiem, bez mīlestības, bez cieņas, tikkai pārmetumi, pazemošana un apsmiešana! Vai Tu tā spetu dzīvot?
Tāpec cieni citus un es pretī nākoš un palīdzi šiem cilvēciņiem, kuri nonākuši tādā situācijā!
Neesi vienaldzīgs!
Apdomājies!

Atslegas vārdi: skumji0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (10)

Edgars A. 21. dec 2012. 16:23

es tev opiekritu nekad nedrikst smieties par citu cilveku

Lota Z. 16. dec 2012. 20:14

Man vnk bija skumji, tādēļ nezināju ko rakstīt virsrakstā!
Tas ir rakstīts par visiem!

Guntars x. 16. dec 2012. 20:08

Nav ideālu vīriešu un sieviešu , katram sava uts kažokā .Tikai vieni cenšas tās izķert , cenšoties kļūt labāki   , bet citi paplašina ganāmpulku..  

Dzēsts profils 16. dec 2012. 19:44

Ir teiciens- viena galva- viena bēda. var pārfrazēt- paša galva- paša bēda.
Kāds uz to pats izgājis un veicinājis savu vientulību.
---ej pats pie cilvēkiem.

Agneta L. 16. dec 2012. 18:12

Saprotu domu , kas ielikta šajā tekstā . Pilnīgi .
Tā tas dzīvē notiek , ja ļauj kādam dziļi ienākt sirdī . Tad parādās visas minētās nianses .Gan jau , ka cilvēki , kuri šeit raksta , saredz un uzklausa otra skumjas , tomēr ātrgaitā aizdodas tālāk sev vien zināmās gaitās , nepasakot savus vārdus , pēc kuriem alkst skumju pārņemtā sirds . Lielas cerības uz publisku apmīļošanu nevar likt .
Jā , pavisam necili vārdi kādreiz atnes prieku , ja tie teikti ar labu domu.
Varbūt vajadzētu saņemties un parunāt ar - skumju iemeslu ? Jo tāds noteikti ir , kā redzams .

Gunars s. 16. dec 2012. 18:10

         Cilvēks ir spējīgs daudzko izturēt, +  izturības rezerves, robežas.  Tad iesāk sevi postīt,likvidēt .   Šai ziņā sievietes ir sīkstākas un nokļūst vientulībā,aizmirstībā uz ilgāku laiku! Diemžēl citu ķibeles uzklausīt var atļauties ne katrs,mēs saņemam  papildu devu negatīvisma, kas mūsu prātu sāks pārslogot. Cik cilvēku tik likteņu Ar sevi katram jātiek galā!     

Dzēsts profils 16. dec 2012. 17:57

... daudz apgalvojumu, katrs apgalvojums ir pretstats, katrs pretstats attālina mūs no mīlestības .... vientulība un sāpes, kā rezultāts.

Kurzemniece E. 16. dec 2012. 17:26

Domāju..........

Dzēsts profils 16. dec 2012. 16:59

Acīmredzot, Lote ir saskārusies ar kādu dzīves netaisnību- un šī tikšanās ir izsaukusi enerģisku vēlmi aicināt visus būt labiem.. Jauki. Taču- frāzes- lai cik pareizas būtu- ir tik sterilas , ka zūd ticamība.. Otrs - cilvēks par savu dzīvi nes pats atbildību. arī par to- kā sevi vajadzētu aizstāvēt, ar ko un kā komunicēt, ar ko un kā- nē. Un vienmēr tomēr ir izvēle- vai to darīt, ja kaut kas neapmierinā. Pie tam- nevajag dramatizēt- apsmiešana, rupjības, pazemošana- ne tuvu nav tas pats, kas - mokoša nāve. ar tadam lietām labāk nevajag spēlēties- dzīve var uzskatāmi parādīt- kas patiešām ir mokošs un nāvīgs.

IlonCis I. 16. dec 2012. 16:49

Piedod, Lota, īsti nesapratu Tava raksta būtību. Par ko ir stāsts? Par bērniem vai par pieaugušiem cilvēkiem? Nevainīgi cilvēciņi, nāve, vientulība. Vispirms jau sāksim ar to, ka cilvēks tikai pats var sabojāt savu dzīvi. Raksts (vai manifests) uzrakstīts emocionāli, bet saturs kaut kā neatbilst virsrakstam. Varbūt tiešām esmu pārāk aprobežota un neko nesaprotu. Protams, Tava vēlme visus aicināt uz labestību ir tikai apsveicama.

Autorizācija

Ienākt