...pārdomām!

20. jan 2013. 12:02

Mēs, sievietes, visas savas dzīves situācijas atrisinām runājot un izrunājoties. Bet ko darīt tad, ja situācija ir sabiezējusi, nokaitēta vai kā citādi „sāpīga”, bet otrs iesaistītais (un tas ir vienalga vai tā ir sieviete vai vīrietis) noslēdzas, mūk, pazūd, neatbild uz vēstulēm un telefonzvaniem, noraida sarunāšanās iespējas. Tātad enerģētiski būtu tā, ka Tu pati ļoti gribētu šo „augoni” izpreperēt un iztīrīt, un kaut arī vienā brīdī ir riktīgi sāpīgi, bet pēc tam tas sadzīs, savukārt tas otrs neļauj šo tēmu kustināt.

Nu tad būtībā mums paliek tikai divas izvēles – vai nu šo tēmu tagad apspiest, noglabāt, nekustināt un samierināties, ka kaut kad šāda situācija mūsu dzīvē noteikti atkārtosies daudzreiz spēcīgāka, vai arī mēģināt to izstrādāt, izpreperēt no visām pusēm, izanalizēt, piedot sev un citiem un priekš sevis šo situāciju palaist. Un šai otrā gadījumā ir pilnīgi vienalga, vai tas otrs piedalās vai nē. Svarīgi, lai mūsu energolaukā nepaliek šis tumšais bumbulis, jeb enerģijas sabiezējums.

Es pati daru tā. Pirmkārt, man jātiek vaļā no dusmām, ka tas otrs mūk un negrib pārrunāt notikušo. Šai mirklī, man visvieglāk ir iztēloties šo pieaugušo cilvēku kā mazu saniķojušos bērnu. Jā, viņš ir dusmīgs, jā, viņš „met vēderu gaisā” un ir apvainojies, bet pēc būtības, viņš ir mazs un netiek pats ar sevi galā. Mēs jau zinām, ka pieaugušo no bērna atšķir tas, ka pieaugušais visu dara saskaņā ar savu brīvu gribu un uzņemas par sevi atbildību. Bet tiklīdz saproti, ka šis konkrētais pieaugušais šobrīd uzvedas kā bērns un nespēj uzņemties atbildību par notikušo, ka viņš vienkārši netiek šobrīd galā pats ar sevi, tad ir ļoti viegli savās domās ļaut viņam kā bērnam izniķoties. Tur der tas Kristus teiciens: „Dievs, piedod viņiem, viņi nezina ko dara”. Katrā reizē, kad mums nākas sastapties ar cilvēkiem, kuri neprot un negrib uzņemties atbildību paši par savu rīcību un savu brīvo gribu, tad ļoti noder šis Kristus teiciens un attieksme.

Otrkārt, tiklīdz es saprotu, ka tas otrs situācijas sakārtošanā neiesaistīsies, tad es to savās domās (un dažreiz pat sarunās pati ar sevi vai vīru) izanalizēju šo situāciju no visām pusēm, lai izprastu kāpēc tā gadījās. Un šeit ļoti svarīgi ir sevī nofiksēt – ka tu nevis audzē dusmas, agresiju un dari šo situāciju vēl lielāku un graujošāku pats pret sevi (jo tad mēs darām sev pāri), bet gan ar bezgalīgu mīļumu pret sevi un pasauli, šķetini pavedienu pa pavedienam kāpēc tā notika. Visbiežāk tā atbilde ir tāda, ka otrs cilvēks mums deva kādu zīmi, mācību vai treniņu, kuru bez šīs situācijas mēs nesaprastu. Es gandrīz vienmēr nonāku līdz tam, ka domās sūtu pateicību tam otram, par mācību stundu, ko caur viņu Dievs man deva. Un manī nav dusmu uz to konkrēto cilvēku. Man pat nav viņam to visu jāstāsta. Es eju uz priekšu savā laimē un mīlestībā, pateicībā un veiksmes sajūtā, ka esmu ieguvusi pilnīgi jaunu pieredzi, kuru bez šī nepatīkamā incidenta man nebūtu iespējams iemācīties, vai pat uzzināt.

Un treškārt, tā jau tagad ir mūsu pašu izvēle vai mēs šo mācību stundu pielietojam dzīvē un nākošā reizē darām savādāk, vai arī esam sapratuši, ka šādas situācijas nav priekš mums un tai visā vairs neiesaistāmies. Nu, tālākais jau ir improvizācija.

Ja gadīsies tā, ka tomēr būs jāiemācās šo situāciju iziet savādāk, tad tici man, dzīve sarūpēs situācijas, kuras pa šo tēmu nāks Tavā dzīvē vēl un vēl. Tu to atpazīsi uzreiz. Un tad nu būs jautājums – vai iepriekš kaut ko iemācījies vai nē.

Tātad – atgriežoties pie sākotnējā jautājuma, ko darīt tad, ja otrs negrib izrunāt to, kas kopā ir noticis – pieņem to, un izstrādā to pati savā dzīvē, attieksmē, domās un energolaukā. Pasaki paldies par mācību, pieņemt to kā savu jauno pieredzi un dodies uz priekšu ar absolūtu veiksmes sajūtu, ka Dievs Tevi mīl, ja reiz ir devis iespēju saprast un apgūt šo jauno pieredzi.

Starp citu – pilnīgi visu, kas mūsu dzīvē notiek, mēs varam uzskatīt par veiksmi. Galu galā tieši pateicoties šīm situācijām mēs kļūstam gudrākas, stiprākas un mīlestības piepildītākas. Caur šo paplašinās mūsu apziņa, komforta zona un mīlestības enerģija.

Lai Tev brīnišķīga svētdiena!

/Autore Inese Prisjolkova/

Atslegas vārdi: doma23289, mīlestība34028, dzīve38590, attiecības38696, mācība1

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (55)

vāverēns c. 22. jan 2013. 15:47

Alise- pilnīgi piekrītu Tev! Pareizi -priekš kam tā nasta-pauna jāstiepj? Nu stiepi kādu laiku.....kuram no tā bija labāk/sliktāk? Sliktāk tikai Tev! Grauzi tikai pati sevi......domā, ka tas cilvēks, kas tev nodarīja sāpes par to cepās? Visātrāk- pat neiedomājās ne reizi ne par Tevi ne nodarījumu!

Alise .. 22. jan 2013. 12:13

Man nav viņš jāmīl, jādraudzējas...vienkārši, man viņš neeksistē- neatceros viņu, neatceros pāridarījumus...jo kā tad ir - ja nespējam kādam piedot, tad visu laiku pa galvu "maļas" šīs domas....
Vai vērts šo aizvainojumu kā "paunu " stiept līdzi? ...jā , esmu stiepusi, ilgus gadus stiepusi/////un beidzot esmu nometusi

Zelta p. 22. jan 2013. 12:03

Un galu galā pāri visam, piedošana dziļākajā formā nav cilvēka gribas process, tas ir lielā mērā ārpus tavas kontroles, piedot - vai precīzāk - aizmirst un vairs nedomāt par to, kas tevi sāpinājis tu vari tikai tad, kad mainās tavas vērtības, kritēriji, prioritātes, līdz saproti, ka tas, kas tev nodarīts, vairs neliekas tik briesmīgs/nesāp tik stipri
nav jau grūti pateikt - es piedodu, censties sadzīvot un darīt labu, bet galu galā tā ir tikai virspusēja ar tavas gribas palīdzību cenšanās apspiest savas jūtas, un ja tas būs pretrunā ar tavu patieso uztveri un vērtībām, lai vai kā tu censtos, bet diez vai vairs spēsi šo cilvēku tā pa īstam cienīt, draudzēties vai mīlēt.

Zelta p. 22. jan 2013. 11:55

Alise... piedod var, bet vai vajag?
Nelaime tāda, ka citi cilvēki tavu piedošanu var izmantot manipulējot un turpinot egoistiski un neiecietīgi pret citiem sekot savām interesēm/vēlmēm.

Alise .. 22. jan 2013. 10:10

Ineta, bet , protams, ka katrs paņem sev to, kas viņu uzrunā...un kas saistās ar viņa pieredzi, ar jautājumiem ..uz kuriem varbūt tobrīd meklē atbildes....jā, tieši pašanalīze jau ir pirmais..ar ko vajadzētu katram sākt!..un ja viena doma, viens teikums tevi uzrunā...tad bijis vērts to lasīt!

Alise .. 22. jan 2013. 10:08

Zelta Pūķi..izlasi grāmatu "Būda"...izrādās, ka visu var piedot...!
....protams, dzīve ir dzīve...nav viss tik vienkārši , kā raksta...bet to grāmatu gan der izlasīt!!

Dzēsts profils 21. jan 2013. 19:17

Tā īsti nezinu . Sakot , ka pamatvērtības dzīvē nemainoties , bet dzīve iet uz priekšu un arī uzskati mainās .Varbūt pieredze tā īsti vairs neiedaras mūsdienu uzskatos.

Ineta L. 21. jan 2013. 17:47

Piekrītu ViVi!
No Ineses teiktā un darbošanās "Pavasara studijā" ir šis tas, ko var paņemt sev. Tas tāpat kā jebkuras citas atziņas- nevar akli pieņemt kā aksiomu, ir "jāizlaiž caur sevi". Ir cilvēkiem, kuriem palīdz "psiholoģiskā" literatūra, grupu darbs.
Diez vai visu var uzskatīt par veiksmi! Mācībstundu, jā, pieredzi, jā. Paskatieties uz 40-gadniekiem- viņi nebūs tik bezbēdīgi, jo ir guvuši mācībstundas, un ja vienreiz esi nokritis no kraujas, diez vai gribēsies to darīt vēlreiz, jaunas attiecības veidojot nevar gluži abstrahēties no saņemtās pieredzes. Iespējams, ka šīs mācībstundas dos cilvēkam grūdienu vairāk pievērsties pašanalīzei, sevis izpratnei, tas tad būtu vērtējams pozitīvi. Izprotot sevi, ir interese par citiem, vieglāk ir tikt galā ar negatīvām emocijām.
Galvenais ir akli nepieņemt dažādu reliģisku atziņu mistrojumu, jocīgu organisma attīrīšanu kūres bez apdomas vai dažos gadījumos tomēr versties pie sertificētiem speciālistiem. Lieka konsultācija un dažādu speciālistu domas dos grūdienu pašam izvērtēt un paņemt sev vajadzīgo.
Un diemžēl tukšā vietā neradīsies tas bezgalīgais mīļums bez garīgas piespiešanās un sevis pārvarēšanas, ja nav cilvēkam zināms, kas tas ir - mīļums. Ja viņš nav mīļumu izjutis no citiem, viņš nespēs to dāvāt tālāk, pat sevi mīlēt ne.

vāverēns c. 21. jan 2013. 17:06

Protams, Vientuļais Vilciņ ja atgadījies, kas ir ļoti bēdīgs- skumjas ir jāizdzīvo! Cilvēks jau nav robots, kas ieprogrammēts var nekļūdīgi darboties. Cilvēks ik pa laikam atceras dažādus sāpīgus pagātnes notikumus un atkal tos pārdzīvo no jauna un vēlas saprast, kā pagātni var izmainīt, Bet vai to var??Tieši tāpēc visiem ir nepieciešama piedošana.  Atceries: ja dzīvojam tagadnē, dodam iespēju otram būt tādam, kāds viņš ir šobrīd, nevis kāds bija vakar, nedomājot par to, ko viņš nodarījis pāri pirms dažiem gadiem. Jo vairāk prāts aizņemts ar pagātni, jo vairāk pagātnei tiek piešķirta enerģija –  TIKAI vairojas pagātnes sāpes, pāridarījumi. Iemācīties būt tagadnes mirklī nozīmē būt tagadnē ar visu savu būtību, bez tiesāšanas un spriedumiem par to, kas kādreiz noticis. Beigu beigās tā tu taupīsi arī pats savu nervu sistēmu SOLI PA SOLIM NONĀKOT PA PAKĀPIENIEM UZ AUGŠU. Vai vajag kāpt lejā?

Vilks V. 21. jan 2013. 16:37

Esmu daudz lasījis Ineses rakstus!
Dīvaini,bet arī mani bieži pārņem visai dīvainas un pretrunīgas sajūtas!
It kā forši un pareizi uzrakstīts,bet...
Manuprāt,nianse slēpjas faktā,ka Cilvēks IR arī emocionāla būtne!
Ja notiek nelaime,gadās kļūdīties,tu piedzīvo neveiksmi-
Dabiska emociju izpausme būs sarūgtinājums,skumjas!
Ar pašiedvesmu radīta laimes sajūta(to ir iespējams radīt..)jau būs
mākslīgs mēģinājums "apiet" šo pilnīgi normālo cilvēka GaraStāvokli!
Jebšu-cenšanās samelot pašam sev!
Un tas enerģētiski kaitē daudz vairāk!
Mēģināšu izskaidrot no fizikas skatupunkta!
Enerģijas nezūdamības likums ir Universāls!
Jebkura enerģija nezūd,bet transformējas citā tās veidā!
Arī emocijas var transformēt,pārveidojot no viena veida citā!
Iedomājoties,emociju skalu kā kāpnes(nosacīts jēdziens) ,kur "augšā" ir Mīlestība,Laime,bet "lejā"naids,dusmas,izmisums-bez nopietniem enerģijas zudumiem,to izdarīt ir iespējams tikai pārceļot/transformējot par vienu "pakāpienu"
uz "augšu" vai "leju"!
Tāpēc jāmācās emocijas kontrolēt,tās "vadot",vai "valdot"(tāpēc-savaldīgs cilvēks...)!
(Ja tās "nevalda"- tās transformējas pašas- pie tam vienmēr-"uz leju")
Emocionāli "uztverot"Zaudējumu-tās nedrīkstētu pārvērsties/transformēties
naidā,dusmās,agresijā pret citiem un sevi!
Transformēt tās Mīlestībā un Laimes sajūtā PRAKTISKI ir ļoti grūti,jo tas prasa papildus enerģiju,kas summā(jeb pareizāk enerģiju starpībā...)rada
tādu pašu efektu kā,ja tās transformējas zemākajos pakāpienos-
ilglaicīgā periodā radīs enerģijas zudumus Garīgajā plānā!

Tāpēc,ja gadās Zaudēt....
"Arī skumjas mēdz būt Gaišas!"
                                        ViVi


vāverēns c. 21. jan 2013. 15:49

Piedošana ir vienīgās zāles, kuras dziedē Dvēseles sāpes. Tāpēc nepieciešams atvērties piedošanai. Ja jūs nespējat atvērties piedošanai, tas nozīmē, ka neesat izpratis savu mācību stundu, ko nepatīkama situācija vēlējās jums iemācīt. Kā saprast, ko nepatīkama situācija vēlējās iemācīt? Tas ir jautājums par ko arī rakstīja Rainis savā līrikā ''Kas piedod ir- vai ļaunu teikt par labu? ĻAUNAM TAPT? Nē, jaunu vērst par labu, tas ir piedot. Jo citād' zvēri aprīs cilvēkus. Un cilvēcība noliegs pati sevi. Un samīs dīgļus; kas uz labu tiecas. ... ''

Līga S. 21. jan 2013. 14:08

Jā,piekrītu pilnībā. Pēdējā laikā ir gadījušās situācijas,kad sāp,gribas dusmoties utt.,bet tad nāc pie secinājuma ,ka tā tam bija jābūt,tiešām izšķetinu,izanalizēju un saprotu,ka nav ko prātu turēt.Kam jānotiek,tas notiksies,un ,jā,tā ir pieredze un jāsaka paldies par to. Un tiešām kļūst vieglāk.

Zelta p. 21. jan 2013. 11:49

«Tēvs, piedod viņiem, jo viņi nezina, ko viņi dara...»  Piemēram – ko tad, ja viņi, pāridarītāji, lieliski zina, ko dara? Vai tad piedošana nav vājuma izpausme, samierināšanās ar ļaunumu? Vai ir jēga piedot to, ko vainīgais nemaz nenožēlo, par ko nejūtas vainīgs? Vai ir jēga piedot, ja zināms, ka tas atkārtosies tik un tā?

Zelta p. 21. jan 2013. 11:47

Nevaru piekrist. Ir lietas, ko vienkārši nevar piedot. Piemēram, tuvinieka slepkavību vai vardarbību pret bērnu.

Ivo E. 20. jan 2013. 23:46

Dzīve ir pietiekami sarežģīta padarīšana , nav prāta darbs sarežģīt to vēl vairāk , analizējot tās sarežģītību.
Dzīvo dzīvē dzīvu dzīvi , dzīvam dzīvē -  dzīva dzīve !  

IlonCis I. 20. jan 2013. 19:19

Smaidam


Nopietni, pārdomām - man atbilst "Un treškārt", pie tā arī pieturos līdzīgās situācijās...

Vineta K. 20. jan 2013. 18:15

Loti jauki.Tikai vai mes to nemsim vera.

Dzēsts profils 20. jan 2013. 18:12

SĀPĒM ir plašāka nozīme---jap! tā ir pieskāriena sajušana...- kad var teikt-:mani tas skar. Un neesmu vienaldzīgs....attieksmē pret kaut ko

Dzēsts profils 20. jan 2013. 18:07

kamēr otra puse nebūs gatava izrunāties, tikmēr nekas nenotiks un nemainīsies, nekas nav jāsasteidz, pienāks laiks viss atrisināsies, ja atrisināsies.

Maija V. 20. jan 2013. 18:06

P.S>...bet varbūt nekāŗtības

Autorizācija

Ienākt