Vai vīrietim svarīgi būt skaistam?

25. jan 2013. 12:51


             ....Vīrieši esot no Marsa, sievietes - no Venēras. Līdz ar to vīriešiem tiek piedēvētas Marsa īpašības : spēks, drosme, izlēmība, aktivitāte, agresivitāte utt. (kas gan ne vienmēr atbilst realitātei).  Savukārt sievietēm - Venēras īpašības : harmonija, plastiskums, estētiskā gaume,pasivitāte, kautrīgums....(kas arī ne vienmēr atbilst, bet ar mazākiem izņēmumiem nekā vīriešiem).
                Ja mēs turpinām šo pretmetu spēli ar simboliem, tad nu sanāk, ka vīrietis ir aktīvā puse,iekarotājs, sieviete - pasīvā puse, pieņēmēja, jeb cietoksnis kuru iekaro. Iekarotājam svarīgi būt apveltītam ar spēku, drosmi, izlēmību u.c .Marsa īpašībām, pie kam iekarotāja skaistums šajā procesā tiešu ietekmi uz rezultātu neatstāj.    Cietoksnim, savukart, ir svarīgi būt skaistam, harmoniskam un citā veidā pievilcīgam (apveltītam ar Venēras īpašībām), lai iekarotājam būtu stimuls to ieņemt.
               Sajā sakarā rodas jautājums - vai vīrietim svarīgi būt skaistam ? (Šeit es domāju tradicionālo lomu sadali, nevis apgriezto - kad aktīvā izlēmīgā sieviete iekaro pasīvo neizlēmīgo vīrieti.)
       Es labprāt palasītu arī citu viedokli šajā jautājumā...

      

Atslegas vārdi: skaistums544, attiecības38696, sieviete3743, vīrietis157

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (16)

Olga A. 16. apr 2013. 14:46

Rozālija A. 24. feb 2013. 13:56

...ne jau skaisto mīl,bet to ,ko mīl,tas ir skaists....

Maija V. 21. feb 2013. 16:45

Vai ir savienojamas divas lietas-iekarošana un mīlestība?...jā,laikam gan,ja tā nav abpusēja mīlestība un simpātijas, bez kādiem īpašiem iekarošanas pasākumiem...jo,vārds-iekarošana ,pats par sevi pasaka daudz...un šai procesā svarīgs ir viss,balss,skatiens,smarža,smiekli,arī izskats,bet ne jau tas smukulīša un supermena,bet gan tas-kas sievietē rada pasargātības un drošības sajūtu ...kaut kas tāds-īpašs,tverams tikai sajūtās..."jā,esmu mājās,esmu Dieva ,no radīšanas,kā sievietei,man nolemtajā vietā",kaut kā tā..:)

raimonds v. 26. jan 2013. 00:02

Varbūt,tāpēc,ka par maz pretējā dzimuma uzmanība tiek piesaistīta?!

inese i. 25. jan 2013. 21:13

vislabāk, ja viņš ir smuks, bet pats to nezin...bet sievietei actiņas mirdz...citādi iemīlās pats sevī (domāts narcisisms)
katra sieviete ierauga katru vīrieti citādi...

Aija B. 25. jan 2013. 20:29

Tādam būtu jābūt. Bet tā , ka neesam mācīti no bērnības un mūsu bērniem nav bijis parauga no kā mācīties, tad tā ir , kā ir. Jau gadus 30 sievietes ņem virsroku- ir agresīvas, visu varošas, izlēmīgas, atbildīgas. Agrāk vīriešiem bija dienestā jāiet, tur ne tikai iedzina disciplīnu, bet arī ģimenes nozīmi mācīja. Bija obligāti jāraksta vēstules uz mājām, un nedrīkstēja neko vaidēt, ka slikti iet, aiz cieņas pret māti utt. Kas tagad šos jaunos vīriešus māca, gan disciplīnu,atbildību pret savu ģimeni. Vai mūsu valstij šis jautājums ir aktuāls, tak ne. Kā var izaugt zēns par vīrieti ar atbildības sajūtu, ja viņš pat redzējis nav savu tēvu, un, ko māte var ieaudzināt? Sievišķību zēnā. Tad nav ko brīnīties, ka mūsu 30-45 gadīgie vīrieši ir gļēvi, bezatbildīgi.

Benita L. 25. jan 2013. 16:27

Nē,taču,ja esi kopā,savādāk nemaz nešķiet,pareizāk sakot par to nedomā.

Dzēsts profils 25. jan 2013. 14:58

Domāju,ka vīrietim svarīgi būt stipram,bet ne gaudulīgam,tādam,kurš sievietei var dot daudz ko dzīvē.

Dzēsts profils 25. jan 2013. 14:25

neizlēmīgais- jāpiespiež ...?

Dzēsts profils 25. jan 2013. 14:17

ineta libere - es ir skaists kā pats velna velns  

Ineta L. 25. jan 2013. 14:13

Cilēkam vizuālistam- obligāti!   Viņam jābūt tādam, lai iekarojamās sievietes acis piesaistītu(ja viņa ir redzīga), atbilstoši sievietes gaumei. To, ka ne visām ir vienāda izpratne par skaistu vīrieti, ceram saproti. Skaistumam jābūt apburošam un "siltam" bez narcisisma nokrāsas. Cilvēkam, kurš pārsvarā uztfer pasauli caur dzirdi, būs svarīga balss, tam, kas ar tausti- gluda āda, zīdaini mati...

Vineta K. 25. jan 2013. 13:50

Nu,mani uskati ir pavisam savadaki.Ja vins ir drusku smukaks neka merkakis,tad vis ir ok.

Dzēsts profils 25. jan 2013. 13:39

Var ari apgerbt,apskut,bet tas nav tas.Tam jabut jau......

Dzēsts profils 25. jan 2013. 13:35

Viss ir pareizi,skaisti pateikts...,bet virietim ari jabut sharmam...nav obligati jabut skaistam,bet pievicigam.  

lolita b. 25. jan 2013. 13:21

kad kādā nākošajā dzīve būšu vecis-pateikšu-kā tad īsti ir

Anita A. 25. jan 2013. 13:19

Ja es esmu cietoksnis, bet man apkārt lēkā nez kādi mērkaķi? Protams, katru mērkaķi, kurš tai cietoksnī nokļūst, var kā nebūt sapost - noskūt, apģērbt, izdresēt sabiedriskās normās. Bet tomēr jaukāk, ja to ir izdarījusi vismaz viņa mamma. Katram vīrietim mamma ir SIEVIETE. Līdz ar to par kādu stipri neatkarīgu sugu VĪRIETIS principā runa nevarētu būt. Jo sieviete jau savu teikusi pie katra vīrieša šūpuļa vai ratiņiem vismaz...Diez kāpēc pasaulē tik daudz saradies to, kuri grib mainīt dzimumu? Marss un Venēra taču arvien vēl savās vietās...

Autorizācija

Ienākt