Kurš modelītis veiksmīgāks...sievišķīgs vīrietis vai vīrišķīga sieviete?

11. feb 2013. 13:58

  

  Kurš dzīvei būtu vairāk piemērots/nepiemērots veiksmīgāks/neveiksmīgāks - sievišķīgs  vīrietis vai vīrišķīga sieviete ?
    Sabiedrībā pastāv uzskats, ka vīrietim jābut apveltītam ar drosmi, izlēmību, noteiktību, spēku, kareivīgumu, agresivitāti, varbūt vīrišķīgu rupjību, citiem vārdiem sakot - vīrišķību........ ,bet sievietei jābūt skaistai, piemīlīgai, graciozai, apveltītai ar spēju mīlēt un attīstītu mātes instinktu (kurš gan gribēs uzticēt bērnu audzināšanu sievietei ar neattīstītu mātes instinktu), arī kautrība un kaunība ir ne tikai pieļaujama, bet arī vēlama (stipra Venēra ir kautrīga Venēra) .......vienu vārdu sakot - sievišķīgai.
   Bet dzīvē bieži vien viss ir savādāk....Vīrieši sēž mājās bez darba, kamēr sievas strādā, vīri ved bērnus uz bērnudārzu un atpakaļ, kamēr sievas bīda biznesu un kārto lietas, sievietes peņem lēmumus, kamēr vīrieši ir šo lēmumu izpildītāji, sievietes rosās pa virtuvi un gatavo ģimenei vakariņas, kamēr vīrietis lasa avīzi, skatās tv....... ...Citiem vārdiem sakot dzīvē bieži vien vīriešiem spilgtāk izpaužas sievišķās īpašības un tie izpilda sievišķās funkcijas, bet sievietēm - vīrišķās īpašības un tās izpilda vīrišķās funkcijas
    Šajā sakarībā neviļus rodas jautājums- kurš dzīvei vairāk piemērots/nepiemērots, veiksmīgāks/neveiksmīgāks - sievišķīgs vīrietis vai vīrišķīga sieviete.
    

Atslegas vārdi: psiholoģija4808, attiecības38696, sievišķība1, vīrišķība0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (21)

Ledija J. 24. feb 2013. 00:11

Man nepatik nedz sieviski viriesi,nedz vireskigas sievietes. Man patik normali cilveki.

Inta V. 13. feb 2013. 10:29

Dzīve bez modeļiem ir labāk,lai tie modeļi iet uz skaistuma izstādēm.

max m. 11. feb 2013. 19:46

robcik..bez d.... cik reizes vari ..,no griidas?

max m. 11. feb 2013. 19:45

Vienmér atlieku..no riitdienas sàkshu otjazgas no griidas..

inese i. 11. feb 2013. 19:41

dzīve piespiež mainīt zīmes, kādreiz matemātika bija tikai plus un mīnus līdz nullei, tagad ir arī matemātika zem nulles - negatīvie skaitļi,,,
gan  vīrietim, gan sievietei ir vīrišķā un sievišķā puse...un ja viņi atbilstoši apstākļiem spēj pārslēgties, tā ir izdzīvotspēja, viņi spēj būt laimīgi arī tad ja dzīvē viss neiet gluži tā kā gribētos

Dzēsts profils 11. feb 2013. 19:21

Izdzīvotspējīgi ir abi  minētie modeļi, ja pratīs  savu dzīvi veidot saskaņā ar paša īpašībām.. un pratīs izvēlēties tieši sev piemērotu dzīvesdraugu.

Dzēsts profils 11. feb 2013. 19:00

elita, pareizi visu pateica.. sievām jābūt stiprām ,drosmīgām , striktām .....

Gunars s. 11. feb 2013. 18:53

        Notiks kā jānotiek,bet mēs varam domāt,strīdīties ,tas viss ir pa tukšo!  Dzīve veidos nākotnes likteņlēmējus.'Vīriešu vieta ,sievietes vieta! Viss mainās!

Vineta K. 11. feb 2013. 17:14

Pasaule viss ir mainjies.Jabut priecigiem ka var atrast darbu.Vienam jau es noteikti piekritisu.Sievietei noteikti ir japaliek sievietei,vienalga kadi neveidotos apstakli.

Elitá K. 11. feb 2013. 16:07

Man kaut kaa realajaa Dziivee vieniigi viirishkjiigi Viirieshi sastapushies-kuriem ir VIIRA GODS,kuri ZIN-ko Vinjam vajag no Sievietes un Ko Sievietei vajag no Viiriesha! Neuzskatu par gruutiibu,tieshi izjuutu baudiijumu,ja Viirs peec darba skataas TV,bet es virtuvee cepu un shmoreeju!!!! Vieniigi IISTU Viirieshu Sievaam arii domaashana kljuust Viriem liidziiga,lai cik buutu sievishkjiigi iemiesojumi,lai cik sievishkjiigas buutu,ar gadiem kljuust liidziigas Viiriem-striktas,drosmiigas,stipras!!!!

loli t. 11. feb 2013. 15:50

abi varianti ir greizi un novirze no Mates Dabas ieceres..Jaa, ssi anomalija musdienas loti populaara,tachu man personiigi pilniigi nepienemama...un ta kaa Gars sievietei ir stipraaks un kaut kur dzili apzinaa katrai ir info,kaa jabuut pareizi,,tad sievietem arii buus jamacas atgriezties pie sievisskaa un looooooooooti nemanaami bet viriessiem nekas cits neatliks kaa kluut atkal stipriem...fizika!!!:))

Dzēsts profils 11. feb 2013. 15:40

..virietim ir un jabut virietim,bet sievietei jau vairaki varianti piestavetu..

Anita A. 11. feb 2013. 15:24

Visveiksmīgākie ir tie modeļi, kad vīrišķīgs vīrietis satiek sievišķīgu sievieti,  bet vīrišķīga sieviete - sievišķīgu vīrieti...Veiksmīgi visi varianti, kad izdodas  izveidot saskanīgu ģimeni!
Un tad nu galīgi nav no svara, kas to naglu sienā iedzīs vai pusdienas gatavos.   Vairāk problēmu , ja vīrišķīgs vīrietis satiek vīrišķīgu sievieti, tur varētu būt simtgadu kara sākums... Bet sievišķīgs vīrietis un sievišķīga sieviete, ak, vai,  viss varbūt nemaz ne slikti, tikai lai dzīvesbiedrs nemēģina lietot sievas kosmētiku - varbūt ādas struktūra dažāda...
Galvenais, lai  īstie cilvēki vispār satiekas!!!

Dzēsts profils 11. feb 2013. 14:37

Pretpoli pievelkas .Vīrietis meklē māti,kasbērnībā tā vai citādi trūkusi, vīrīšķīgajai sievietei vajag kāds ,ko saudzēt un pasargāt.Nu, lūk! galu beigās izveidojas sasodīti harmoniska savienība

Ineta L. 11. feb 2013. 14:21

Sieviete elastīgāk pielāgojas, un, ja nav vīrieša, kas viņu atbalsta, pati tiek galā (vairumā gadījumu).
Vīrietis kaut kā ilgi aizkavējas tai pusaudža domāšana, ar cerību, ka vēl ir laiks, vēl tik viss būs... un ko var redzēt- liels vairums ap 30-40 gadiem sajēdz, ka nekā vairs nebūs, ne viņš ir spējīgs darbinieks, ne viņš ir apguvis kādu jēdzīgu arodu... uz jautājumu: ko proti- atbild visu, bet īsti neko... sievietēm ap 40 gadiem pat normālu partiju vairs atrast nevar- nodzēries, nobomžojies, memļaks.   (nevispārinu, ir elementi, kuri dara, darbojas, ir sakarīgi, izglītojas, ja ko nemāk, mācās- man bija daudz kursabiedru pēc 40 gadiem).

Dzēsts profils 11. feb 2013. 14:18

Bet pastāv arī cits pelnīšanas veids-šantāža-virietis sievietes veidolā un otrādi.

Gunars s. 11. feb 2013. 14:10

          Grūtību pārvarēšanai ir nepieciešami viņš,viņa,viens otru stiprina,vientuļa sieviete(vīrietis) ir skarbāki tas ir grūtāk.   Sievietes ir  izturīgākas ,sīkstākas.   Nepatīkami skatīties uz gļēvu vīrieti!

Dzēsts profils 11. feb 2013. 14:06

ko es varu teikt, visādi dzīvē gadās:)

Dzēsts profils 11. feb 2013. 14:05

Nu gan piedzejoji!
Kurt tā aizdomāties, konkratizēt, nodalīt sievietes, vīriešus. Domāt - par cilvēku runāt, ne šķirot dzimumus.

aelita G. 11. feb 2013. 14:05

Pasaule apgāzusies kājām gaisā-vairums sieviešu izdzīvos bez vīrieša ,bet vai vairums vīriešu to spēs?Jābūt taču kautkādam līdzsvaram,kautkādam kompromisam.

Autorizācija

Ienākt