Ciku-caku - IZSTĀDE

15. jan 2014. 20:13

...Vakar pēc darba sanāca brauciens uz Rīgu. Tur  viena ieplānota jauka pasākuma vietā bija veseli divi! Dailes teātrī! Un pat neeesmu droša, ka tas ieplānotais-teātra izrādes noskatīšanās man bija svarīgāks, jo šodien vairāk domas saistās pie tā otra - tekstilmākslinieces Edītes Pauls-Vīgneres izstādes "Teatrālās tekstīlijas"!!!!


(Vakar bildēts, bet, protams, ir tikai vāja oriģināla atblāzma)
  Jau agrāk  nācies skatīt viņas austos gobelēnus, kas vienmēr bija papildināti ar dažādām ineresantām cakiņām, spīgulīšiem, bantītēm, ļoti krāsainus. Bet šoreiz tas ir pavisam kas cits, lai gan šķiet vēl smalkāk cakots! Katrs darbs ir kāds stāsts, domām, atmiņām, redzēto savīts, sašūts, sapīts.... Grezns un krāsaini spožs!


(arī vakar bildēts Dailes teātrī)

   Darbi apskatāmi 2.stāva, ejot uz izrādi Dailes teātrī- stundu pirms izrādes(bez maksas), izrāžu, starpbrīžu laikā.
  Pievienotajās saitēs vari apskatīties rakstus un arī kvalitatīvākas fotogrāfijas, gūstot priekšstatu par krāšņajiem darbiem. Ja kaut kas ierīt sirdī, noteikti apmeklē izstādi, esot Rīgā, Dailes teātrī!
"Šie darbi nav tapuši stellēs, jo daudzie darba gadi pie tām ir izsūkuši mākslinieces fiziskos spēkus, bet talants vienmēr atrod iespēju radīt. Un Edīte Pauls-Vīgnere atrada risinājumu, kā turpināt būt radošai un vēl palīdzēt sev – strādāt kustībā."

http://www.delfi.lv/kultura/news/art/foto-ar-paula-koncertu-atklata-edites-pauls-vigneres-izstade.d?id=44023432#ixzz2qBG7LHnJ

Edītes Pauls-Vīgneres darbi līdzinās freskām, kas veidotas no audumu gabaliņiem, kas kombinēti visoriģinālākajos veidos. Audumi kopā šūti, līmēti, lodēti, no tiem sapītas bizes. Audumi rotāti ar pērlītēm, fliteriem, mežģīnēm, parūku fragmentiem, mulāžām, spalvām un pat maziem mākslīgajiem putniņiem. Viss kopā patiešām veido ļoti teatrālu noskaņu, un tās centrā ir stāsts par sievieti - viņas noslēpumu, viņas spēku, valdzinājumu un skaistumu...
http://www.lsm.lv/lv/raksts/maksla/kultura/izstade-origjinali-krashnji-un-izteiksmiigi-ediites-pauls-viigne.a74441/

Atslegas vārdi: māksla302, izstāde0, gobelēns0, Pauls-Vīgnere0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (5)

Dzēsts profils 16. jan 2014. 09:56

mežģīnes-viegla rakstura audums... kā leduspuķe...vārs  un caurspīdīgs

Inta J. 16. jan 2014. 00:35

.ljoti patiik.. ..spriezhot peec foto,man  izstaade noteikti ir jaapmeklee...liels paldies Inetai :}        

jautrite b. 15. jan 2014. 20:50

Inetai Līberei-paldies!

Ineta L. 15. jan 2014. 20:47

jautrite briga 20:41

Finita la comedia

Iesākuma tā pagrūti bija "ieslēgties", joki šķita nesmiekligi, bet pajēli, lai gan zālē cilvēki jautrojās, laikam vairak jaunatne, vini laikam savadāk uztvēra, bet kopumā laba izrāde, ja pieņem. Farss, traģikomēdija. Kaut kas filosofisks arī.

jautrite b. 15. jan 2014. 20:41

izstādi ļoti gribas redzēt.Un kuru no vakardienas abām izrādēm skatījāties,un varbūt īsu komentu.Paldies

Autorizācija

Ienākt