Perversiju legalizācijas tehnoloģija („Overtona logs” sociālo izmaiņu modelis)

11. feb 2014. 21:07

http://infoagentura.wordpress.com/2014/01/29/perversiju-legalizacijas-tehnologija-overtona-logs-socialo-izmainu-modelis/


Informācijas telpu lielajos medijos pārņēmušie streipi, cihanovičas, kažokas un citi perversiju atbalstītāji mums gandrīz vai ik dienas stāsta, ka visa progresīvā cilvēce pavisam dabiskā veidā esot pieņēmusi geju subkultūru, viņu tiesības stāties laulībā, adoptēt bērnus un izplatīt savas seksuālās orientācijas propagandu skolās un pat bērnudārzos. Mums stāsta, ka tas viss pieder pie lietu dabiskās gaitas. Mums melo.

Amerikāņu sociologs Džozefs Overtons (Joseph P. Overton (1960-2003)) aprakstīja tehnoloģiju, ar kuru soli pa solim var mainīt sabiedrības attieksmi pret tās pamatprincipiem [ t.s. „Overtona logs” - vairāku pakāpju sociālo izmaiņu modelis sabiedrībā kategoriski nepieņemamu parādību normalizācijai un praktiskai ieviešanai]. Viņš atklāj kā pilnīgi nepieņemamas idejas tiek izvilktas no visnicināmākās kloākas, nomazgātas un tad iestrādātas tiesību aktos.

Tā ir nevis vienkārša smadzeņu skalošana, bet izsmalcinātāka tehnoloģija. Efektīvu un iedarbīgu to padara konsekventā un sistemātiskā tās piemērošana, ļaužu vairumam to pat nepamanot. Bet cilvēku sabiedrību iznīcināšanā šādas tehnoloģijas var būt efektīvākas par kodollādiņu.

Overtons rāda, ka sabiedrībā katrai idejai vai problēmai ir tā sauktais iespēju logs. Tas ietver sevī tādu politisko ideju loku, kurā tās uzskatāmas par pieņemamām, pamatojoties uz pašreizējo sabiedrības viedokli un attieksmi, kas politiķiem stingri jāievēro, lai tos nevainotu pārmērīgā radikālismā un ekstrēmismā. Loga pārbīde notiek, nevis mainoties politiķu idejām, bet gan tad, kad idejas jau mainījušas sabiedrību, kura balso par šiem politiķiem.

Pirmais posms – “No neiedomājamā uz radikālo”

Mērķis: noņemt parādībai apspriešanas tabu, paust parādību pēc iespējas plašākam cilvēku lokam, diskusijas par parādību pārvērst par parastu lietu, tad piešķirt šīm diskusijām svarīgumu. Ar šo nolūku parādību ieved informācijas laukā kā izaicinoši radikālu. Tas piesaista uzmanību. Diskusijas par tēmu kļūst organizētas – kā vērā ņemama problēma sabiedriskos un akadēmiskos forumos.

Otrais posms – “No radikālā uz pieņemamo”

Mērķis: jēdzienu aizstāšana, nomainot emocionāli nepieņemamus terminus uz emocionāli neitrāliem. Šajā posmā tiek ieviesti jauni jēdzieni, kuri apzīmē parādības tādas citas puses, kuras sabiedrības apziņā vairs neraisa sašutuma uzplūdus.

Trešais posms – “No pieņemamā uz saprātīgo”

Mērķis: ieviest ideju par apskatāmās parādības dabiskumu. Tiek izmantoti gan zinātniski, gan pseidozinātniski fakti un skaidrojumi, kas parādībai klātpiezīmē it kā dabisku raksturu. Šis ir lūzuma posms, kad absolūti margināla parādība kļūst sabiedrībai saprotama. Parādības adepti parasti ir tie, kas savai pašrealizācijai meklē oriģinālas formas.

Ceturtais posms – “No saprātīgā uz populāro”

Mērķis: masu apziņā ieviest domu par parādības it kā esošu izplatību sabiedrībā. Asociēt parādību ar konkrētām populārām personām, kuras izraisa patīkamu iespaidu.

Piektais posms – “No populārā uz politisko”

Mērķis: parādība kļūst par politiski svarīgu jautājumu. Parādības noraidījums nu ir cilvēktiesību pārkāpums. Tiek ieviesta negatīva attieksme pret jebkādu parādības nosodījumu. Nepaklausīgo savaldīšanai tiek izveidoti jauni krimināllikuma panti.

Tādējādi, īstenojot pēc kārtas piecus informācijas tehnoloģijas ziņā visai vienkāršus soļus, kāda sociāli bīstama parādība var tikt sabiedrības acīs pārveidota par normālu, būtiski nepieciešamu un ar likumu aizsargājamu.

Šādā veidā Rietumos tika legalizēts homoseksuālisms un viendzimuma laulības. Uzskatamības pēc šajā shēmā varētu modulēt arī ko citu. Ņemsim ko pilnīgi neiedomājamu – kanibālismu un ideju legalizēt „cilvēku tiesības” apēst vienam otru. Pietiekami šaušalīgs piemērs...........................viss raksts šeit; http://infoagentura.wordpress.com/2014/01/29/perversiju-legalizacijas-tehnologija-overtona-logs-socialo-izmainu-modelis/

Atslegas vārdi: vērtības4, saprāts0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (15)

gints r. 12. feb 2014. 12:13

2013. gada decembrī tika sākta parakstu vākšana par grozījumiem Bērnu tiesību aizsardzības likumā. Biedrība ,,Sargāsim mūsu bērnus,, piedāvā minētajā likumā veikt divus papildinājumus .

Pirmais:” Bērnu izglītības un aprūpes iestādēs dzimumaudzināšanai jābūt balstītai uz LR satversmes110. pantu. Bērnu izglītības un aprūpes iestādēs viendzimuma personu seksuālo un laulības attiecību popularizēšana un reklāma ir aizliegta”

Otrais: „Bērnu kā dalībnieku vai skatītāju aizliegts iesaistīt pasākumos, kuru mērķis ir viendzimuma personu seksuālo un laulības attiecību popularizēšana un reklāma”

Lai tautas iniciatīva iegūtu likuma spēku , tai sava griba jāapliecina vairākos etapos.

Pirmais no tiem -ir jāsavāc 30 000 notariāli apstiprinātu parakstu.

Kāpēc mums tas ir jāizdara tieši tagad?

Tāpēc , ka rīt jau var izrādīties par vēlu. Tuvāko pusotra, divu gadu laikā Latvijas skolās ir mērķis ieviest „toleranto” eiropeisko izglītības sistēmu, legalizēt viendzimuma laulības un atļaut viendzimuma pāriem adoptēt bērnus. Ja barjeru šiem plāniem mēs neuzliksim jau šodien, rīt mūsu zaudējumi būs neatgriezeniski.

Kā parakstīties?

Jūsu parakstu var apliecināt IKVIENS Latvijas notārs. Lapā notars.lv Jūs atradīsiet pilnu notāru sarakstu ar to adresēm un darbalaiku.

Ierodoties pie notāra Jums līdzi jāņem PASE un TRĪS EIRO- tā ir paraksta apliecināšanas cena.

Jums jāzina , par ko Jūs parakstāties un tas jāpaziņo notāram.

Jūs parakstāties par GROZĪJUMU VEIKŠANU BĒRNU TIESĪBU AIZSARDZĪBAS LIKUMĀ.

Lapu ar notāra apliecināto Jūsu parakstu ir JĀATSTĀJ PIE NOTĀRA.

Mēs, parakstu vākšanas organizatori, visas šīs lapas savāksim centralizētā veidā-tā būs ērtāk mums visiem. Ja kāda iemesla dēļ  Jūs šo lapu tomēr būsit paņēmis līdzi, tādā gadījumā jums tā jānosūta uz adresi:” Sargāsim mūsu bērnus”,a.k.70,LV-1010,Rīga.

Atis K. 12. feb 2014. 06:14

Nu ja!Vācijā nesen izveidots zoofīlu klubs...

Ingrida X. 11. feb 2014. 22:33

...ha!!! izdrāzīs sev mazu buratino, kam smadzenes drāzt!!!

savsem k. 11. feb 2014. 22:21

Tikai malkas pagales viņiem vajadzētu atļaut adoptēt   .

Ingrida X. 11. feb 2014. 22:14

.... pieprasa iespēju legāli adoptēt. Un- tas arī notiek, cik zinu!

savsem k. 11. feb 2014. 22:04

Bērni ... interesanti kā šie radīsies ? No malkas pagales viņus izdrāzīs - kā Buratīno  

Ingrida X. 11. feb 2014. 21:58

Negribu mest akmeni neviena dārziņā.
Manuprāt- katrs pats ir lemtspējīgs, kas viņam pieņemams, kas- nē. Tie, kurus var pārorientēt- nu... tas ir stulbi k-kā..

Nepieņemams, manuprāt, un tikai- manuprāt!- ir bērni viendzimuma laulībās; nezinu, man šķiet- tas gan var sagrozīt domāšanu un saprašanu galīgi! Bērns vnm ir visneaizsargātakais. Arī tad, ja ģimene- ārēji normāla- iekšēji kropla pilnīgi.

savsem k. 11. feb 2014. 21:46

Lido uz CIP , un ziņo   !

Daira A. 11. feb 2014. 21:43

Nav tālu jāmeklē. Te pat šajā portālā ir viena sludinātāja. Kas dzied slavas dziesmas homoseksualitātei. Viņas pieminētie talantīgie cilvēki publiski neafišēja savo seksuālo orientāciju, un ja būtu dzīvi diez vai būtu gandarīti, ka viņu personību un talantu izmanto, pedarasti mūsdienās, lai popularizētu homoseksuālismu.

Te var iepazīties ar šī cilvēka, kas sevi dēvē par Guna anuG slavinājumu homoseksuālismam - http://amigos.lv/lv/blogs?id=402995

savsem k. 11. feb 2014. 21:34

Jā , Galilejs ar kādreiz atklāja kaut ko neiedomājamu ... perversais āzis  

Jut i. 11. feb 2014. 21:20

..A.V.B.Huseins-nost ar demogogjiju!..

Vasilijs P. 11. feb 2014. 21:18

L.I.Breznevs-cinisimies par bezatlikumu tehnologijam,gan sadzive gan apzina...saglabats.

Vasilijs P. 11. feb 2014. 21:16

V Pljehovs apzinas riskus,un iespejas-tadel-vienigi savsterpeja sadarbiba-ne atlikumi...

Jut i. 11. feb 2014. 21:14

...neaizsit sev galvu-ir jaukåkas lietas uz pasaules!..piem iestå$anås V.Pljehova CIP
  slepenajå sluzjbå...

Vasilijs P. 11. feb 2014. 21:12

Lai jau izdodas apvienot advokaturu ar Valstiskam arbitrazas lietam-un Francijas intreses.Informatikas limenim.Domaju-turpmak nu jau attaisnotam jaunietim-bet sistemu studejosam.

Autorizācija

Ienākt