Skūpsts.... Šarlotes

8. jūn 2014. 21:54

Šoreiz , kā jau pēc bildes saprati, runa neies par mātišķu, draudzīgu, mīļotā/-ās skūpstu, bet par ēdiena nosaukumu...
Jau kadu laiciņu pilsētu, kurā dzīvoju, popularizē ne tikai ar interesantiem objektiem, svētku pasākumiem, ledus, smilšu u.c. festivāliem, atpūtas vietām, velomaršrutiem, bet arī ar dažiem firmas ēdieniem.
Šodien man sanāca neliela kafijas pauze iekš viena kafe, kur arī nobaudīju vienu no piedāvājumiem, tā sakot -pilsētas īpašais ēdiens!


Viegls, veldzējošs.
"5 olu dzeltenumi, 250g cukurs, vaniļas cukurs, glāze piena, 360g saldā biezpiena masa, 800g saldais krējums, 25 g želatīns.
Var izmantoto divu veidu želejas, piemēram, ābolu un jāņogu.
Pagatavošana:
Olu dzeltenumiem pievieno cukuru, vaniļas cukuru, pienu un puto ūdens peldē līdz 70 grādiem, sekojot, lai masa nesarec. Tad bļodu liek aukstā ūdenī un atdzesē.
Saputo saldo krējumu. Uzbriedina želatīnu un izkausē.
Olu masā iemaisa biezpienu un izkausēto želatīnu, iecilā saputoto saldo krējumu. Gatavo masu lej formā un uz stundu liek ledusskapī.
Pēc kārtas pagatavo divu veidu sulas želejas. Viena veida želeju saputo un liek uz sastindzinātās olu krēma masas, ļauj tai sastingt. Tad liek virsū otru želeju un ļauj saželēt.
Gatavo desertu var griezt gabaliņos vai jau uzreiz gatavot formiņās.
Pasniedzot uz šķīvja vienā malā lej skābenu biezeni (1 daļa smiltsērkšķu sulas ar 2 daļām ābolu biezeņa) un/vai mežrozīšu ievārījumu.
Sezonas laikā dekoram un mērcei izmanto svaigas ogas un augļus, piparmētru lapiņas.
"
http://travelnews.lv/?m_id=18274&i_id=5&pub_id=80994&Atklajam-slavenas-Bistro-Silva-Sarlotes-skupsta-recepti

Ir pieejams dažadās ēstuvēs, forma un noformejums var atšķirties. Interesants ar to, ka recepti izstrādājuši Amatu skolas audzēkņi

Atslegas vārdi: saldumi12, Deserts0, Šarlotes skūpsts0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (28)

Ineta L. 9. jūn 2014. 23:45

Laima, man atkal prātā stāv tas rabarberu uzpūtenis brīvdienās kadā brīdī jatiek līdz dārzam rabarberus sašķīt
Bet Šarlotes skūpstu ir vērt uzmargot, tāds "nesmags", vasarai labi der, tik jaatur vēsā vietaa, lai želeja nesakūst!!

Dzēsts profils 9. jūn 2014. 23:40

Un kapēc nesacept riktīgas kotletes sev un radiem un ielikt šeit bildi ar visu recepti, jo kotletes arī katrā ģimenē cep atšķirīgi? Ko? Daudzas gudrinieces tak izrādās! Visu tik viens VAU!
Ja godīgi, es recepti izlasīju 3x, no sākuma pasarežģīti izklausas, bet domāju, ka tiešām garšīgi., ja tik viss pie rokas.

Ineta L. 9. jūn 2014. 22:29

Kū ir precīzi uztvērusi info, ar ko padalījos

max max 2,45 euro http://www.hercogsj.lv/?page_id=8

Glāzē/krūzē nav kokteilis, bet latte(jau samaisīju)

Nauris N. 9. jūn 2014. 17:42

Ineta ..mānās !   Tik daudzsološs sākums .. pšiks vien......kaut kas ķēzīgs uz šķīvja  uzbliezts..

max m. 9. jūn 2014. 14:11

Un cik tad maksà,tas skûpsts?

max m. 9. jūn 2014. 14:09

Cepetis ar norauto kàju !

Dzēsts profils 9. jūn 2014. 13:51

Man gan nešķita , ka tā ir noziņošana, «ko darīju...ko redzēju...ko apēdu». Tas drīzāk kā atklājums" hei, ko atradu...kuram arī garšo , kas līdzīgs...lūdzu recepte"...Andai atkal niķis no «kūkas» visu garnējumu « noknābāt»

Dzēsts profils 9. jūn 2014. 13:33

ir tāda tendence par visu noziņot internetā---bet vai visi visam var izsekot-es vēl atbalstu centienu lietderību -lūk!!! sacepu kotletes-ielieku bildi-draugi, kaimiņi saprot-un nāk ciemos....kā pēc Pavlova suņu refleksiem.
patiesībā, neesmu redzējusi nevienu no savējiem, kad tūlīt bildētu, pirms kāds savām roķelēm nav kādu robu izrāvis plātsmaizei, vai kādam citam BRĪNUMAM, nedod dies, vēl vīrs vistai kāju norāvis, pirms tas cepetis tiek palaists GAISĀ

Elitá K. 9. jūn 2014. 13:21

Inet,tikai nu neapvainojies-krása tieshám ,,kokchikam,, pabaismíga.....

Elitá K. 9. jūn 2014. 13:19

Dzēsts profils 9. jūn 2014. 13:10

tas kokteilis ar saldējumu?-kā viss izpostīts... es mīlu visu tīrā veidā...gam sulu, zemenes, saldējumu...citādi jūtos kā ruksis pie siles, kur viss samaisīts ar traukūdeni-iespējams

Dzēsts profils 9. jūn 2014. 12:47

tikko ieskatījos-Amatu skolas...sabijos, ka Amatas skolas jaunā klača

Elitá K. 9. jūn 2014. 12:37

Nelasíju blogu,vien pateikshu savu redzéjumu-porcija nepieklájígi liela.....!!!

Dzēsts profils 9. jūn 2014. 12:32

man garšo jogurta un biezpienkūkas-ja kāds vēlas uzcienāt-zinās iepriecināt
visas kraukšķigās salkanās Kristīnes-lai atnes sev, ja ļoti vēlas.
Bet es tik maz no visas sevis  rakstu netā...laikam skopa -nedalos

Ingrida X. 9. jūn 2014. 12:24

.... Inet..   noskaņojos jau erotiskai lasāmvielai, bet.... - KŪKA!!!
/āpā!!! kā esmu izlaidusies!!!! tikko piefiksēju- lai šitā nokrāmētos vienas kūkas pēc.. .. tur vaig iekšas!!!... man kauns, patiešām, bet- saku, kā ir.. .. nee- es tad uzreiz- pie tā Hercoga!!! /

Dzēsts profils 9. jūn 2014. 11:56

es tur nedziļinos-tagad vairs nav Modē selfiju bildes ar to, ko lieto pārtikā, nedz arī ar savu pašportretu vannas istabā...tagad pat Pugačova bildējas bez grimma-tā ir Atļaušanās būt Brīvam no publiskā vērtējuma...visiem līdz kaklam celt savu vērtību uz mantu rēķina

Vasilijs P. 9. jūn 2014. 11:18

Sanemu akceptu..neko darit.

Dzēsts profils 9. jūn 2014. 08:58

Ņemot vērā glāzes tilpumu..tas Šarlotes skūpsts nu gan bijis ilgs

Dzēsts profils 9. jūn 2014. 07:08

Izklausās tiešām atveldzējošs!

Dzēsts profils 8. jūn 2014. 22:31

...nu skaidrs...pati zini...''ā.. nu jā mājās jau nav..

Autorizācija

Ienākt