..par kādu kļavas lapu...

11. okt 2014. 23:46

Viens pieskāriens...Pasaule izmainās. Viens skūpsts un tāda sajūta, it kā kļavas lapa kristu zemē, ķerot ikkatru mirkli. Kā iemīlējies eņģelis, kas sēd uz mākoņa maliņas un vēro cilvēciņu, savu cilvēciņu, ko sargāt. Tā ir mīlestība, kas mūsu domas padara gaišākas, skaistākas un vienkārši burvīgas.
Brīdis, kad paskaties otram acīs ir satraucošs. Tajās var redzēt visu viņa pasauli - domas, sapņus, cerības un ilgas. Acis ir dvēseles spogulis, kurās ieskatoties notrīs viss augums. Vairs nespēj domāt. Tas ir mirklis, kad spējam iemīlēties. Un tā pa īstam.
Kļavu lapas rudenī.. Koši sarkanas un dzeltenas. Romantiski! Bet vēl romantiskāk ir justies kā trauslai kļavas lapai, kur brīdis, kad tā lēni virpuļodama, krīt no koku zariem, ir kā mīlestība. Vējš nēsā lapu sev līdzi, to rūpīgi saudzēdams, un lēni un maigi nogulda zemē. Tās ir rūpes, kas sniedz gandarījumu, neļaujot otram cilvēkam pazust. Un tieši rūpes ir iemesls, kāpēc mēs tā pieķeramies otram cilvēkam. Tajā brīdī mēs tiešām jūtamies kādam nozīmīgi..
Migla mūsu ceļā...Kā dūmaka, kas ceļas no kļavu lapu čupas. Kāds to ir aizdedzinājis... Kāds ir vīlies mīlestībā, neradis mierinājumu otra skavās un juties kā eņģelis, kas mīlas dēļ spārnus zaudējis. Skumji! Tāda vilšanās ir kā aukstums, kas ieskauj ķermeni. Skaistās trīsas pārvēršas par drebuļiem, kas spējīgas mūs iznīcināt. Tajā brīdī vienīgā doma, kas šaudās apkārt, izsmej mīlestību - nodevīgo mīlestību, kas atnesusi vien ciešanas, sāpes un neticību. Tikai reti kurš vairs spēj piecelties, justies kā tā krītošā kļavu lapa, kuru vējš lolo, un spēt atkal mīlēt.
Mīlam.....!. Un tās ir patiesas jūtas, savtība pārvēršas  rūpēs par otru cilvēku, mīlam tajā brīdī no visas sirds. Ir tik patīkami ielūkoties acīs, kas ir kā atvērta grāmata.. Nosarkt... Notrīsēt... Būt kā kļavai, kas liesmo, satiekot cilvēku, kura dēļ esi gatavs pat savu dzīvību atdot. Nesavtīga mīlestība.. Tikai tāda dod mierinājumu un ļauj vienkārši pasmaidīt, ļauj būt kā taurenītim, kas lido no zieda uz ziedu, bet vienmēr ir laimīgs.
Mīlestība ir kā virpulis..Kur vien skatāmies var atrast mīlestību. Tikai katram tā ir citādāka, katram īpaša. Vienam tas ir vienkāršs 10 latviešu valodā, citam pirmais skūpsts, pirmie pieskārieni, pirmās trīsas - pirmā mīlestība. Vienīgi jāapjauš, kura ir īsta mīlestība, bet kura - aizraušanās. Vai liesmoji kā kļavas lapa un juties kā taurenītis.. Tomēr visi mirkļi ir īpaši un atmiņās paturami... Jo tieši mīlestība spēj mūs darīt laimīgus..un justies kā krītošai kļavas lapai.../aut.nez./

Atslegas vārdi: mīlestība34028, attiecības38696, rudens54, vējš14

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (10)

Dzēsts profils 12. okt 2014. 20:11

Kad esi dzīves diskotēkā   tad ir jādejo   un filozofēt nesanāk ....tā–kaučkā  

Alise .. 12. okt 2014. 20:07

Nu ..redzi, Vordiņ, cik naktī labi viss saliekas, kad klusums apkārt..un neviens netraucē!

Dzēsts profils 12. okt 2014. 20:06

Sveicināta Alisīt!    Naktī ieskrienot te un Tava bloga ierakstu palasot,radušās pārdomas, stabiņā   ar salikās.....   

Vineta K. 12. okt 2014. 14:07

    

Dzēsts profils 12. okt 2014. 13:36

Man patīk Ingridas ieraksts /12,22/ .

Ingrida X. 12. okt 2014. 12:22

"Tās ir rūpes, kas sniedz gandarījumu, neļaujot otram cilvēkam pazust. Un tieši rūpes ir iemesls, kāpēc mēs tā pieķeramies otram cilvēkam. Tajā brīdī mēs tiešām jūtamies kādam nozīmīgi.. "

Tikai- atk tie "bet..." Kad vēlējies būt- eņģelis, bet- spārniņus tev- aizlauza... pārāk skumji tas viss...

Pa īstam laimīgus, lai ko nu katrs teiktu vai neteiktu, spēj darīt tikai un vienīgi- MĪLESTĪBA. SILTS MĪĻUMS. PAĻAUŠANĀS UN ĻAUŠANĀS. UZTICĒŠANĀS, LĪDZ GALAM.

Jānis K. 12. okt 2014. 09:24

Mīlestība,kas tad ir tā mīlestība,kas ļoti reti ir mūžīga.Jo lai tā pastāvētu nepietiek tikai
mīlēt,vajag arī kaut vai sagādāt baudu seksā,jo bieži tieši nepietiekama seksa dēļ izjūk
viscēlākās jūtas un kā pietrūkst kādreiz mīļoto attiecībās,tiek meklēts ārpus tām un tā
da ,sākumā ideāla mīlestība satrūd kā pērnā kļavas lapa,vien radot sāpes,izmisumu,pat
reizēm nāvi.

Alise .. 12. okt 2014. 08:59

..Vordiņ,labrīt!
Pats sacerēji šo jauko dzejolīti?   

Vasilijs P. 12. okt 2014. 06:09

Ta ir!Valoda ir jazin-tadel,ka praktiskas nodarbibas minedzmenta drikst apmeklet personas,kuras parzin Anglu valodu

Dzēsts profils 12. okt 2014. 02:27

Ak naivo  meitenīt
Cik sapņi Tavi cēli
Par mīlu  mūžīgo
Par nezūdošo kvēli

Ir mīla dvīņu māsa
Rudai kļavu lapai
Tām– katrai savējo
Auž nebūtība rakstu

Kā  kļavu lapas visas  
Klēpī  paņem dzimtā zeme
Tā mūžīgajā laika upē
Aizpeld mīlestības

Tām laika mirkļi doti
Uzgailēt un sadegt
Līdz nebūtības vēju bites
Sāks ziedos jaunos sanēt  
( )

Autorizācija

Ienākt