Vai katoļiem pieklājas melot?

13. nov 2014. 12:53

Sākumā tam nepievērsu uzmanību. Domāju, cilvēks var kļūdīties vienreiz. Bet, ja kļūdas tiek atkārtotas vairākas reizes?
Te gribu brīdināt, ka arī starp katoļticīgajiem ir blēži un meļi, kuri izliekas par to, kas patiesībā nav.
Es esmu pati no Rīgas Kristus Karaļa baznīcas.
To  baznīcu apmeklēju jau no senajiem labajiem padomju laikiem, kad ticības brīvība bija aizliegta. Manā acu priekšā uzauga tagadējie jaunie ģimenes tēvi, jau redzu, ka nāk uz baznīcu nākamā paaudzes. Es par to tikai priecājos. Ja cilvēks patiešām tic Dievam , tad tas ir tikai apsveicami. Bet, ja melo un melo acīs skatīdamies, kā to dara viena jauna sieviete Anete Vjakse, tad man paliek skumji. Jautāsiet, kāpēc es šo sievieti pieminu? Iemesls ir nopietns. Šī sieviete Anete Vjakse māna puišus.
Pirms vairākiem gadiem es šo sievieti redzēju kopā ar  mūsu draudzes puisi Kārli. Pēc tam viņa Kārli pameta. Tagad es sapratu, ka labi vien ir, ka mūsu draudzes jaunietim Kārlim ar šo melīgo sievieti nekas nesanāca. Tagad Kārlis ir laimīgs apprecējies un viņam ir divas burvīgas meitas un dēliņš un ar sieviņu viņi ir neizsakāmi laimīgi. Taču ar to tas nebeidzās.  Pēc tam uzzināju, ka šī sieviete Anete ir satikusies ar vēl vienu puisi no mūsu draudzes Aināru. Arī  Aināru viņa ātri  pameta. Ainārs to ļoti pārdzīvoja, jo bij aizbraucis pie vienas mūsu draudzes locekles ciemos un visu izstāstīja. Internetā savos veidotajos profilos Anete Vjakse raksta, cik viņa ir ticīga , godīga patiesa. Taču, diemžēl viņas aizpildītā profila anketa internetā izrādījās melīga. Ainārs uz viņas makšķeres uzķērās. Jo viņš ticēja, ka tiešām Anete ir patiesi ticīga katoliete. Bet izrādās, ka Anetei interesē citas izklaides vairāk , nekā  baznīcas apmeklējums. To man Anetes kaimiņi , kuri zina, kur Anete dzīvo un sniedza paskaidrojumu par viņas patiesajām interesēm. Diemžēl šīs jaunās sievietes intereses nemaz tuvu nestāv katoļticībai. . Anetes ģimene dzīvo Vecāķos , 2. stāvā , baltā ķieģeļu mājā. Ētisku apsvērumu dēļ precīza Anetes ģimenes adrese netiks izpausta. Ja es zinu Anetes Vjakses kaimiņus, tad kaimiņi jau taču neies melot. Kurš būs nākamais puisis, kurš iekritīs šīs melīgās sievietes lamatās?  

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (10)

marija d. 18. nov 2014. 09:42

Man te no Alberta draudzes locekles nāca ziñas, ka Anete medī Kasparu Sulcu, arí kaut kādi nodomi viñai ir. Anete Vjakse nav nopietna sieviete, ja tā var izñirgāt katolu puisus.

Anna K. 14. nov 2014. 10:08

Es arī to meiteni pazīstu,bet nebiju domājusi,ka kaut kas tāds notiek.:(

Guntars x. 13. nov 2014. 19:52

Atim    

Maija V. 13. nov 2014. 16:56

Un domā,ka tas ir ētiski ,pēc Dieva likumiem,vai katoļticības likumiem,te un ar kaimiņiem un vēl nez ko,apklačot kādu Aneti? Ne jau Tev pie kāda jāmeklē grēki,Dievs pats izvērtēs,kurš taisns,kurš ne tik taisns. Varbūt ir vērts ne tikai iet uz baznīcu,lai palūkotos ko kurš un ar ko dara,bet gan pievērsties arī lūgsnām

Ingrida X. 13. nov 2014. 15:10

Vai vispār pieklājas melot???
Baznīcā, cik zinu, ir tie paši cilvēki, kas tirgū, uz ielas, lielveikalā, krogā.... amigosā.
Un- vai tad, kad pārkāpj šīs "šķīstītavas" slieksni, cilvēks pēkšņi pārtop citā???
Nē.

Dzēsts profils 13. nov 2014. 13:47

priecājies par to, ka tas grēcīgais vismaz pats apzinās savus gājienus...ka savu idiotisko ambīciju dēl otru Smērējis....un mēģina atmazgāties. ...bet nav dūšiņas atvainoties nekrietni apvainotajam.
Tos grēkus rada tikai savs paštaisnums-lūk-es tas Baltais arī otru zākājot....biju baltais...līdz sajutos...tomēr nekrietns.

Dzēsts profils 13. nov 2014. 13:45

>Bet izrādās, ka Anetei interesē citas izklaides vairāk , nekā  baznīcas apmeklējums.<
Iet vai neiet baznīcā, kādas izklaides, tā katra privātā dzīve, un vai puišus pavedina vai nē. Kā vispār zinat, ka viņa katoļticīgā, ja uz Dievkalpojumiem neiet?

Dzēsts profils 13. nov 2014. 13:32

Redzu cilvēkus, kas dara briesmu lietas, iet uz baznīcu tikai tādēļ, lai izsūdzētu grēkus. Viņi tic, ka grēki ir piedoti un viņi ir tīri. Tad var atkal savas briesmu spēlītes spēlēt, ,tad atkal bazīca un tā tīri un balti nodzīvo savu mūžu. Vai nav labi? Pati esmu neticīga, bet dzīvoju ar tīru sidsapziņu. Vismaz cenšos tā dzīvot, liekas, ka izdodas.

Dzēsts profils 13. nov 2014. 13:27

es domāju, ka Anete pret sevi nav melīga...Anete piesargās no kaimiņu runām...jo tie ir aizspriedumaini. Anetei puiši piedāvājās-visi reizē-viens ar viņu dejošot kā traks, otrs zolīdi-trešais bikli, stostoties  pajautāja, vai viņš arī varēšot.../viņam nav muzikālā dzirde-ritma izjūta/ pastumdīties...vēl divi snaikstīja kaklus un interesējās, vai viņi arī uz kaut ko cerēt

Atis K. 13. nov 2014. 13:06

Galvenais ir ik pa laikam izsūdzēt grēkus.Uztaisa delete un vālē tālāk.

Autorizācija

Ienākt