Ir dienišķā, saldā un ir ...

27. feb 2015. 13:58

1383. gadā kādā vācu baznīcā uz maizītēm, kas bija ceptas no kviešu miltiem, parādījās sarkani plankumi.Šim "brīnumam" bija traģiskas sekas. Reliģiozie fanātiķi par šo "asiņaino" maizipiekāva simtiem cilvēku, kurus apvainoja ķecerībā.
1819.gadā Itālijā netālu no Padulijas sarkani plankumi parādījās uz kāda zemnieka ģimenē gatavotas kukurūzas biezputras. Apkārtējie iedzīvotaji šai mājai sāka iet ar līkumu. Par laimi, lai pierādītu, ka tā nav nekāda ļauna zīme , kāds ārsts sarkano masu aiznesa uz mācītāja māju, un arī tur produkti kļuva asiņaini.

Kas tie bija par mistiskiem sarkaniem plankumiem ? Pavisam vienkāršs izskaidrojums - tie ir īpaši mikroorganismi jeb pelējums. Savairojoties tie veido zaļas, dažkārt brūnas,dzeltenas , violetas un arī sarkanas kolonijas. Sarkanā krāsā mikrobi parādās reti , taču tos tāpat iespējams sastapt vietās, kur atrodas bojāti pārtikas produkti.

Atslegas vārdi: MAIZE1

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (2)

Vasilijs P. 27. feb 2015. 16:48

Ta patiesam izrikojas ar Garigi slimiem cilvekiem-piem-Agri-liekot appreceties bez dokumentiem ar kadas Tresas Valsts pilsones,lai varetu uztureties un seksuali izmantot.

Dzēsts profils 27. feb 2015. 14:11

Brōthen bist spāter.
Bioloģijai arī ir vēsture., kur konstatētais, nav izskaidrojams gan ar vnk pelējumu.

Autorizācija

Ienākt