Varbūt kādu interesēs....

10. apr 2015. 17:02

Noskatoties,manuprāt,vienu no spēcīgākajiem un labākajiem
beidzamo gadu klipiem-amerikāņu dziedātājas Sia dziesmai "Chandelier"
mani ieinteresēja mazā ,talantīgā dejotāja,kura ne tikai izcili dejo,bet arī
demonstrē savam vecumam reti sastopamas aktrises dotības,,,
Arī sekojošajos Sia klipos-"Elastic Heart" dejojot duetā ar ShiaLaBeouf un
"Big Girls Cry"(you tube-var atrast...),šī meitene turpina pārsteigt ar savu talantu...
Meiteni sauc Maddie Ziegler,viņa sistemātiski nodarbojas ar deju no agras bērnības,
ir plūkusi laurus dažādos ASV deju konkursos un viņai ir arī jaunākā māsa-Mackenzie, kura dejo tikpat labi....



Lai šis bloga ieraksts nestu sevī arī domu apmaiņu,tad
es vēlētos lasīt arī  jūsu domas par parādību,kura sāk kļūt visai izplatīta
arī pie mums-gan mākslās,gan sportā...
Tā ir vecāku ĻOTI  mērķtiecīga sava bērna "specializēšana" no ļoti agra vecuma,
kad visa bērna dzīve tiek pakārtota vecāku izvēlēta"mērķa"sasniegšanai!

Lai domāšana un rakstīšana būtu optimistiskāka,vēl viens klips par tēmu.



Atslegas vārdi: smaids7766, Dzīve38590

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (28)

kirilena S. 12. apr 2015. 18:36

Nu jā, mērķtiecīgs darbs no agras bērnības attaisnojas gan. Bērni ir gan gudri, gan talantīgi, tikai vajadzīgs pedagogs, kas sistemātiski strādā ar katru bērnu. Bet... mums nav ne laika, ne vēlēšanās tik milzīgu darbu ieguldīt savos bērnos, nu esam tādi kādi esam. Kirilena

Vasilijs P. 12. apr 2015. 16:43

Ja jau viniem ipasumi-tad neko darit-Jastrada!

Ingrida X. 11. apr 2015. 20:10

/kretinē tās bezdomu Kisules īkšķi un puķītes; tak izsaki kādreiz arī savu viedokli!!!/

Ingrida X. 11. apr 2015. 20:08

Bez tam- iet savu savu visnotaļ ievērojamo vecāku iemīto taciņu- vienā vai otrā no lauciņiem, kad nodrosināts viss- pazīšanās/atpazīstamība, aprīkojums, kas nu kurā no tiem nepieciešams, NAV augstākā no pilotāžām /vēlreiz atvainojos, ka nezinu, ko Tu "pasniedz"- klipos!!/; augstākā no Visām- kko sasniegt saviem spēkiem, bet tā jau kļuvusi- bezmaz vai utopija!!! Tā tas ir, Vilk. Šeit.

Ingrida X. 11. apr 2015. 19:55

zigurdiņ!! kad iemācīsies bērniņu uzražot un + vēl uzaudzināt, ja tajos tālajos gados vēl pastāvēs tāds amigos, tad- varbūt Tu!!! "varētu pastāstīt par saviem brīnumbērniem....... nākamajiem Latvijas prezidentiem....."; protams- ja tāda lv tajā tālumtalajā nākotnē- vēl būs!! sprediķotāj- Tu!! :P :P

Ingrida X. 11. apr 2015. 19:46

Marija Galēna- vakar, 18:04-  
Tieši par to jau ir- stāsts!!!

Un- man reizēm gribētos tiem, visnotaļ pārlabo vecāku bīdītajiem, virzītajiem, un- galvenais- NODROŠINĀTAJIEM!!!, apgūstot to, ko apgūst pajautāt:  "Vai esat laimīgi, neizjutuši, kas ir patiesa bērnība, jaunība??".. zinu- te var sekot 100+1 argumentu, bet- BET-  ???? /ne jau šejienes blogotāji, es- tai skaitā!, būs tie, kas sniegs patiesāko un objektīvako atbildi/.

Ingrida X. 11. apr 2015. 19:37

Klipi, ja nav pievienoti linki, man neveras, patreiz. Nekas- gan jau mans kompītis tiks sadakterēts ;)
Patīk Inetas, Litas, Valijas, Elvas izteiktie viedokļi
Es nerunāšu par tiem, kam jau no mazotnes- vecāku rosināta un vadīta /jo- paši to dara!!; aiz to- konkrētais celiņš- būs mazāk ērkšķiem kaisīts, resp.- respektablo vecāku- nogludināts/, bet gan par tiem, kuriem it kā jarealizē vecāku nepiepildītie sapņi. Stulbums augstākajā pakāpē!! Jā, es neapiešu personīgo, lai ko man te atkal tas šaurpieris gvelž /pats- neuzražojis un- galvenais!- neuzaudzinājis bērnu- nevienu- ha!!!/- ja bērnam mūsu iecerētais ceļš sāk pamatīgi sist pa veselību, tad- jebkurš saprātīgs vecāks!!- sev pateiks: apstājies!! .. jā, un neskatoties uz to, ka izņēmu savu Bērnu no nodarbībām, kas nesa tikai ciešanas /un tās atsaucās ne tikai uz veselību, bet- uz sekmēm skolā un vsp!!/, tgd, pēc gadiem, pie pasniedzējas jau citas, to apguva- ar prieku!!!!
Tu, Vilks, apskati "vecāku ĻOTI  mērķtiecīga sava bērna "specializēšana" no ļoti agra vecuma" tikai no viena- aspekta!! Dmž.

Vineta K. 11. apr 2015. 16:48

      

Elva E. 11. apr 2015. 14:51

Domāju , ka vecākiem jābūt tikpat atbildīgiem kā ārstiem , lai palīdzot , nenodarītu kaitējumu saviem bērniem. Jābūt pārliecinātiem , ka bērns dara ar prieku un interesi to , kur vecāki viņu virza , kad ievērojuši sava bērna interesi un dotības kādā jomā .

Guna a. 11. apr 2015. 13:04

Es laikam Plutarham - piekritīšu ...

Valija Y. 11. apr 2015. 12:10

Varam parādīt -- ko šai dzīvē var baudīt--- mazais pats tieksies pēc tikamā...!!!

Dzēsts profils 11. apr 2015. 09:17

Daudz ir indigo bērnu.Ir konkrētajā jomā spējas, vecākiem pat pienākums palīdzēt viņas attīstīt. To jau var just, ja mazajam galīgi ne, galīgi uzspiest savu nevajag gan, lai nav to "zobu sāpju" dzīves garumā.

Ineta L. 11. apr 2015. 07:33

Man divējādas jūtas ar to bērnu apmācību kādā vienā šaurā jomā, jo var sanākt dažādi rezultāti. Ja vecāki nepiepilda tikai savas fantāzijas, bet jau agrīnā stadijā atklāj bērnā kādas darbības veidus, kas viņiem īpaši padodas, tad, šķiet, ir viss forši. Cilvēks ir tik universāla būtne, ka var iemācīties, uztrenēties ļoti daudz ko, vajag tik pie tā strādāt, jo daudzpusīgāka apmācība, jo vairāk izvēles iespēju. Bērns arī var ar interesi mācīties vai iegūt riebumu un psiholoģisku traumu. Piemēram dažādās jomās talantīgs bērns, var savu mūžu vairs nepiesēsties pie klavierēm, ja mūzikas skolu uztver kā zobu sāpes. Es nezinu , kā ir pareizi, laikam te tiešām ir individuāli jāizvērtē gan ģenētiskais mantojums, potenciāls, kas ir bērnā, gan paša bērna vismaz daļēja ieinteresētība. Man prātā nāk Milas Jovovičas  (5.elementā spēlē vienu no galv. lomām)mamma, kurai, aizbraukusi uz ASV nevarēja turpināt savu aktrises karjeru, bet mērķtiecīgi savu mazo meitu staipīja uz kastingiem, ar pilnīgu apsēstību virzot viņu pretī slavai, cik var noprast, veiksmīgi.

Dzēsts profils 10. apr 2015. 22:57

                         ▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬
                                              Zigurds pats labākais!!!
                         ▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Svilpis L. 10. apr 2015. 22:52

Puikam patika,un tēvs atbalstīja.Tā arī vajag,ja vien ir iespējams.

jana l. 10. apr 2015. 22:45

Par mūziķiem nezinu, bet nāk prātā jaunais motokrosa braucējs Pauls Jonass, kurš nezin vai tik tālu būtu ticis, ja tēvs sistemātiski nebūtu virzījis viņu jau no agras bērnības uz lieliem mērķiem, bijis labākais treneris, menedžeris, sponsors un mehāniķis.

Svilpis L. 10. apr 2015. 22:02

nē,nesēdēs gultā un nešūpinās kājas.Bērniem GRIBĀS darboties.Problēma ir vecākos,jo bērns bieži viniem ir traucēklis.Viņam daudz ko neļauj.Un vēlāk viņš arī negrib.
Zigurd xxx,Tu droši zini,ka bērns nesaprot vairāk,nekā Tu domā,ka saprot?
Pavisam mazos paskaties kādreiz,ja ir tāda iespēja.
Nāk tādi izlēcieni,tādi vārdi,tādi žesti!Tie kautko nozīmē,reizēm žests nāk ar vārdu,kuru nelieto ne viens no pieaugušajiem vai brāļiem.Vai žests vai darbība,par kuru ir garantija,ka to viņš nekur nav redzējis.
Tie bieži ir vecāki un citi pieaugušie,kuri neko nesaprot un negrib saprast.Jo uzreiz bērnu noliek kautkāda maziņā duraciņa līmenī.

Dzēsts profils 10. apr 2015. 20:46

bērni ir un paliek bērni.....tie atdarina pieaugušos..... bet viņu darbībās nav sapratnes.....
tas ir gluži tas pat kas...... maza meitenīte dzied kādu mīlas balādi........ izpildīt pēc notīm viņa var normāli..... bet sapratnes....par ko dzied viņai nav.......
.......... Ingridiņa varētu pastāstīt par saviem brīnumbērniem....... nākamajiem Latvijas prezidentiem.....

Dzēsts profils 10. apr 2015. 20:41

bet , varbūt, ar Maiku Taisonu>?

Dzēsts profils 10. apr 2015. 20:41

nez ar ko šis bērns tiek salīdzināts......... varbūt ar Maiklu Džeksonu?.....varbūt , ar Madonnu??? .......jeb Džastinu Bīberu?

Autorizācija

Ienākt